Marsaxlokkin sunnuntaimarkkinat

”Marsaxlokkin markkinat ovat yksi Maltan suosituimmista markkinoista niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Markkinat ovat erittäin suosittu nähtävyys monissa opaskirjoissa ja siksi ne houkutteleekin ihmisiä lähtemään aikaisin aamusta ostamaan tuoretta kalaa ja äyriäisiä, jotka ovat napattu merestä samana aamuna.”

Nuo markkinat on hieman muuttunut niistä alkuperäisistä ”Kalamarkkinoista” ihan normaaliksi markkinoiksi, sillä kalan lisäksi markkinoilta löytyy niin vaatteita, koruja, suklaata, vihanneksia, mausteita, matkalaukkuja ja vaikka mitä muuta. Ite me ei lähdetty kalan perässä, vaan ihan muuten vaan pyöriskelemään ympäriinsä ja katsomaan, josko sieltä jotain pientä mukavaa tarttuis mukaan. Onko kellään muulla ikinä sitä, että kun näkee esim Afrikkalaisia tai muita köyhemmistä maista tulleita myymässä tavaraa, niin tekee mieli auttaa ja ostaa jotain ihan vaan tehdäkseen ne iloseks? Mulla on, ja näinpä lähti matkaan niin Bob Marley printtipaita kuin jotain käsinauhojakin. 😀 Muutto toiseen maahan edessä ja muutenkin pitäis jo karsia tavaraa, että mahtuu matkalaukkuihin, mutta minkäs teet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näillä markkinoilla saa kyllä ajan kulumaan. Taidettiin kävellä kolme tai neljä kertaa koko alue läpi päästä päähän, kun aina tuli semmonen että ”kävästään tuolla vielä!” Vierestä löyty myös tietty yks meijän vakiopaikoista – Costa Coffee, johon pääs herkuttelemaan jääkahvilla ja mansikkajuustokakulla. Suosittelen!

Saatiin markkinat käytyy läpi, herkuttelut tehtyä ja äitille mausteet ostettua, jonka jälkee nähtiin ”harbour-cruise” mainos satamassa. 15 minuutin veneajelu ympäri satamaa ja vaan €4 per nenä, olihan se nyt pakko ottaa. Sillä samaisella veneellä ois ilmeisesti päässy myös käymään St. Peter’s Poolilla, mutta täl kertaa jätettiin nyt ihan vaan tuohon pikkuveneilyyn. Siellä tönötettiin söpön papan kanssa samassa veneessä, ihailtiin maisemia kauempaa mereltä ja nautittiin auringonpaisteesta – täydellistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply