Suomimatkailua festarien toivossa.

Mun kesään kuuluu tai ainakin on kuulunut viimeiset reilu kymmenen vuotta festarit. Festarit ja kaikki keikat onkin oikeastaan niitä syitä, miksi aikanaan oon matkustellut ympäri ämpäri pitkin Suomea. Mä kuulun siihen ihmisryhmään, joka on valmis matkustamaan lähes minne vaan, että pääsen niiden mun lempi bändien keikoille.

Tällä hetkellä mua rehellisesti sanottuna ottaa päähän tulevan kesän festarit tai enemmänkin niiden artistikattaukset. Yhtenä päivänä mua otti niin paljon päähän tämän vuoden Ruisrockin tarjonta, että kaivoin esille aikaisempien vuosien vastaavat ja pyörittelin silloin silmiä päässäni. Kun kymmenen vuotta aikaisemin juoksin kavereiden kanssa lavalta toiselle, jotta edittäisiin nähdä kaikki hyvät artistit, niin tänä vuonna ei ole ainakaan sitä pelkoa. Tuli kyllä melkein itku, kun tajusin että vuosia aikaisemmin samana viikonloppuna Ruississa nähtiin Hanoi Rocks, The Hellacopters, The Ark, Children of Bodom,  HIM, Rammstein, Sentenced, The69Eyes, Negative, Disco Ensemble jne (jatkanko luetteloa?) ja mitä tänä vuonna? Cheek, Antti Tuisku, Anna Abreu ja JVG.

Tänäkin vuonna Ruisrock jää käymättä. Itse lähden ennen kaikkea katsomaan ja kuuntelemaan niitä bändejä, ja mulle ei ole ”ihan sama” mitä siellä on tarjolla. Tällä hetkellä mietin, että pitäisikö lähteä Provinssiin päiväksi, kun työvuorot näyttäisi plussaa vai ehkäpä käyn ostamassa ennakkoon lipun JurassicRockiin. Artistikattaukset ei helpota mua yhtään näissä pulmissa…

11866440_10153520028738610_7733865200846386095_n

Itse kaipaisin niitä kunnon rockfestareita taas Suomeen. Toisaalta mieli tekisi myös taas lähteä muutamille festivaaleille Suomen rajojen ulkopuolelle. Muutamia mielenkiintoisia sekä hyvillä artistikattauksilla koottuja festareita onkin tullut selailtua. Lisäksi oon pohtinut, että pitäisikö tänä vuonna vain lähteä jonkun valmiin matkajärjestäjän mukaan. Esimeriksi Elmun mukana Suomen rajojen ulkopuolelle. Jotenkin jaksan uskoa, että nämä matkat ovat hyvinkin ikimuistoisia. Noooh, omat kesäsuunnitelmat ovat kyllä vielä niin pahasti auki etten todellakaan tiedä mistä itseni tulevana kesä löydän.

IMAG3571

Oletko mahdollisesti suunnitellut jonkun matkasi juuri sen takia, että pääset kokemaan jotkut Euroopan festareista tai oletko ehkä matkustanut joskus isommalla järjestetyllä matkalla rajojen ulkopuolelle festaroimaan? :)

-A

Katsaus alkuvuoteen…

Oon pitänyt jo pidemmän aikaa aikamoista hiljaisuutta. Tai oikeastaan koko tämän kuluneen vuoden ajan. Vuotta on kulunut jo lähes puolet, joten voisi olla parempi herätä pikkuhiljaa talviunilta tai antaa vähintään jotain eloonjäämismerkkejä.

Kun aloin kirjoittaa, mietin aluksi ettei mun alkuvuoden aikana ole tapahtunut sitten mitään tai ainakaan mitään erikoista. Joku toinen voi olla eri mieltä, sillä ehdinhän mä jo kolmen ensimmäisen kuukauden aikana tekemään ja reissaamaan oikeastaan aika paljonkin. Alkuvuosi meni Thaimaassa talviloman merkeissä. Tästä mainitsinkin jo aikaisemmin, joten seuraavaksi olisi varmaan aika saada ne postaukset myös julkaistua.

received_10153931895629722

Helmikuussa lähdin aika hetken mielijohteesta viikonlopuksi Berliiniin ja marraskuussa alkupuolella kävin pidennetyllä viikonlopulla äidin kanssa Riiassa. Vuorotöiden ehdottomasti parhaimpia puolia; pääsiäisen aikaan mulle muodostu työvuorolistaan lähes viikon vapaa, jonka aikana kävin viettämässä kaverin synttäreitä Kööpenhaminassa ja sieltä jatkoin lopuiksi vapaapäiviksi vielä Ranskan Rivieralle Nizzaan.

Lisäksi vielä lempibändien kiertueita ja keikkoja kotimaassa. Voisin sanoa, että mun vuosi on ollut tähän mennessä muuten enemmän kuin jees. Välillä oon ollut kyllä enemmän loppu, kun koskaan tän elämän aikana. On ollut pakko kuunnella omaa kroppaa ja ottaa pieni aikalisä. Näin kesäkuun puolelle siirtyessä on saanut tehdä taas sitä mieluisinta läppärin äärellä. Eli pohtia kesälomalle kohteita.

20160112_074204-001

Oman kesälomani vietän vasta elo-syyskuun vaihteessa, sillä viimeisten parin viikon aikana musta on tullut ensimmäistä kertaa elämässäni täti ja tuplaan tän tittelin parin viikon päästä uudelleen. En halunnut skipata näitä ainutlaatuisia hetkiä sillä, että saan tekstiviestin ollessani toisella puolella palloa. Lomailla ja reissata ehtii sitten, kun pari uutta elämää on ensin saapunut tähän todellisuuteen ja nimet on saatu kirjattua väestörekisteriin.

Raapustin muutama päivä sitten 28kappaletta #-merkintöjä työvuorotoiveisiin, kun sähköpostiin kilahti ilmoitus hyväksytystä vuosilomahakemuksesta. Reilu viikon kesälomastani vietän ystävieni kanssa Islannissa. Odotan tota matkaa ehkä eniten ja sen takia kaikki muut suunnitelmat onkin tainnut jäädä oikestaan tekemättä. Olen jo niin pitkään halunnut päästä kokemaan Islannin! Kolme viikkoa olisi vielä täysin avoinna. Vinkkejä hyvistä kesälomakohteista otetaan siis mitä mieluisammin vastaan.

Jatkan lomasuunnitelmien tekemistä toivoen, että tänään olisin saanut varattua edes jotkin lennot tai edes päättänyt lomakohteeni….

-A

Kolme kesälomavinkkiä Euroopasta.

Kesälomat alkavan ensimmäisillä jo kuukauden päästä ja lomasuunnitelmat ovat varmaankin tällä hetkellä kuumimmillaan. Itse pidän kesälomani vasta loppukesästä elo-syyskuun vaihteessa, mutta silti suunnitelmia noille neljälle viikolle on alettu pikkuhiljaa tekemään.

Ajattelin koota seuraavaksi kolme omaa suosikkiani kesälomalle Euroopasta. Omat kesälomasuunnitelmat ovat vielä sen verran auki ja tilaakin mitä luultavammin löytyy kalenterinsta, joten mistä sitä tietää jos löydän ensi kesänä itsenikin jostain seuraavista kohteista.

1. Dubrovnik, Kroatia

dubrovnik

Matkustin ensimmäisen kerran Kroatiaan vuonna 2012, jolloin kiertelimme valtiota kavereiden kanssa autolla InterRailin päätteeksi. Rakastuin tuohon maahan aivan valtavasti. Vielä tällöin Kroatia itsessään ei ollut ainakaan minulle kovin tuttu, mutta heti ensimmäisten päivien jälkeen olin aivan myyty. Rannikolla turkoosina loistavaa merta ja mihin tahansa päin Kroatiaa suuntaa voi nauttia aivan mielettömän upeista maisemista ja luonnosta.

Dubrovnikiin on helppo lentää Suomesta ja kaupunki tarjoaa matkailijalle kulttuurielämyksiä kuin myös mahdollisuuden auringonpalvontaan. Pari kesää sitten itse jatkoin matkaani Dubrovnikista Montenegron puolelle Budvaan. Bussimatka on edullinen ollessa aikuiselta kymmenen euron luokkaa. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan myös Montenegron puolella, jos kesälomakohteena sattuu olemaan Dubrovnik.

2. Nizza, Ranskan Riviera

nizza

Nizza kuului viime kesänä omalle kesälomamatkalle. Jollain tavalla pidin kaupungista valtavasti. Kaupunki on eloisa ja halusinkin palata sinne aikaisemmin tänä vuonna uudelleen. Rivieran maisemat ovat mielettömät ja promenadilla saa ajan kulumaan huomaamattaan. Nizza tarjoaa shoppailijalle mahdollisuuden kaventaa kukkaroa sekä lisäksi viettää päivät kivikkoisella rannalla makoillessa.

Nizzasta on helppo tehdä pienemiä reissuja lähikaupunkeihin, kuten Cannesiin tai vaikkapa naapurivaltio Monacoon. Itse vietin vuotta aikaisemmin aurinkoisen päivän kulkemalla Monte Carlon kaduilla ja ihmetellessä satamassa seisovia toinen toistaan hienompia jahteja.

 

3. Barcelona, Espanja

barcelona

Barcelona on ehkä sellaine oma ikuinen suosikki. Yleensä kun multa kysytään mitä kaupunkia suosittelisin lomamatkalle sanon lähes poikkeuksetta Barcelona. Perustelen valintaani kelle tahansa sillä, että kaupungissa on helppo yhdistää yhdellä kertaa niin kaupunkiloma kuin myös rantaloma. Vaikka matkaanlähtijät haluaisivat matkalta hieman eri asioita, niin täällä jos jossain se on mahdollista.

Barcelonassa voi kierrellä kaupungin upeita katuja ihastellen samalla Gaudin aikaansaannoksia, shoppailla tai viettää rantapäivää kuumalla rantahiekalla rentoutuen. Jollain tapaa uskaltaisin veikata, että Barcelona tarjoaa mitä erilaisimmillekin matkailijoille jotain.

 

Millaisia kesälomasuunnitelmia sulla on tulevalle kesälle? Onko kaikki suunnitelmat vielä kokonaan auki vai löytyyköhän äsken listatuista joku tuleva kohteesi? Entä mikä on sun ehdoton lempi kohde Euroopasta kesäkuukausina?

-A

Vankilatunnelmaa – Hotel Katajanokka

Olen aikaisemmin majoittunut melko harvoin kotimaassa hotelleissa. Aina on löytynyt joku tuttu tai tutun tuttu vieraasta kaupungista ja näin aina on myös pystynyt majailemaan tarvittaessa toisten nurkissa. Puhuimme erään ystäväni kanssa koko kesän siitä, että otetaan irtautuminen perus arjesta ja varataan huone jostain kotimaan kaupungista. Haluttiin vain päästä nauttimaan hotelliyöstä ja seuraavana päivänä runsaasta hotelliaamiaisesta. Kaupungilla meillä ei ollut oikeastaan minkäänlaista väliä. Olisimme luultavasti olleet valmiita yöpymään vaikka omassa kotikaupungissa. Välillä vain haluaa tehdä jotain täysin poikkeuksellista.

Muutama viikko sitten meillä oli yhteisiä menoja Helsingissä ja aikataulujen näyttäessä myönteistä päätimme viimein toteuttaa tämän kesällä tehdyn yhteisen suunnitelman. Olin kuullut kaverilta eräästä mielenkiintoisesta Helsingissä sijaitsevasta hotellista. Pidin tämän mielessä, mutta silti selailin myös keskustan hotellitarjontaa. Kun eteen lopulta tuli kaverin kehuma Best Western Premier Hotel Katajanokka, olin tehnyt aika nopeasti päätöksen missä tulisin yöpymään.

20160220_080221-001 20160220_092642-001 Yöpyminen entisessä vankilassa tuntui jollain tapaa todella mielenkiintoiselta. Helsingin entinen lääninvankila tarjoaa tänä päivänä melko persoonallisen yöpymisvaihtoehdon. Vankilatoiminta tiloissa lopetettiin 2000-luvun alkupuolella ja muutamia vuosia  myöhemmin vanhoissa tiloissa avattiin hotelli; Hotelli Katajanokka. Mittavien kunnostustöiden jälkeenkin rakennuksen historia on vielä säilytetty. Hotellin käytävillä liikkuessa voi edelleen aistia ja nähdä rakennuksen historian. Keskikäytävillä kulkiessa tuntui kuin olisi liikkunut suositun vankilasarjan kuvauspaikalla. Muutamia paikkoja rakennuksesta on jätetty myös alkuperäiskuntoon ja hotellivieraan on mahdollista päästä tutustumaan Skattan eristysselliin sekä tyrmään.

20160219_163814-001

20160219_163845-001 20160219_174748-001

Kaikki hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja rakennusurakoinnin aikana sellejä on yhdistetty, jolloin huoneista on saatu myös tilavempia. Osassa huoneista on siis oma saunakin, mutta me majotuimme perustasoisessa kahden hengen huoneessa. Heti sisäänkirjautumisen jälkeen sai huomata, jotain poikkeuksellista normaaliin hotellimajoittumiseen. Kun suljimme huoneemme oven, keskustelumme lisäksi huoneeseen ei kuulunut minkäänlaista ääntä. Kun toinen mainitsi asiasta ääneen, tajusimme yhtä nopeasti että paksut betoniseinät takasivat täydellisen äänierityksen huoneeseen. Huoneeseen ei siis kuulunut koko yön aikana yhtäkään ääntä hotellin käytäviltä tai  ikkunan takaa kaduilta. Täydellistä!

Kaikki huonehinnat sisältävät sanojensa mukaisesti runsaan aamiaisbuffetin sekä kuntosalin käytön ja viikonloppuisin ilmaisen aamusaunan. Aamiaisbuffetiin oli enemmän kuin tyytyväinen. En edes muista milloin viimeeksi olisin nauttinut yhtä hyvästä. Hotellin pohjakerrokseen katetusta buffetista löytyi jos jotakin. Tuoreet hedelmät ja smoothiet tekivät ensimmäisenä suurimman vaikutelman, mutta lopulta sain kuitenkin huomata, että tarjolla oli kaikkea mitä itse vähääkää olisin osannut kaivata. Hotellin aamiaiselle antaisinkin täyden arvosanan.

Kellarikerroksen Ravintola Linnakellarissa tuli samalla tapaa esille vankilateema. Miljöö oli samalla karu, mutta tyylikäs. Tiiliseinät, ikkunakalterit ja steariinin valuttamat kynttilät loivat aamiaisellekin kivaa tunnelmaa. Tuota hotellin tunnelmaa ja teemaa ei ehkä voikaan mainita liiaksi.

Hotelli on mainio valinta silloin, kuin kaipaa majoittumiselta jotain pientä lisää. Heti ensi metreillä sisäänkirjautumisen yhteydessä pääsee aistimaan vankilateemaa, kun hotellivirkailijoilla on raidalliset vankipaidat päällä. Mielestäni pienten yksityiskohtien avulla on osattu rakentaa kiinnostava, erilainen mutta samalla tyylikäs kokonaisuus. Samalla on myös pystytty säilyttämään rakennuksen historia näkyvänä. En ihmettele lainkaan, että niin monet ulkomaalaiset majoittuvat tässä hotellissa. Itsekin valitsisin vastaavanlaisia hotelleja matkoilleni mikäli se olisi vain mahdollista.

20160220_073723-001  20160220_081147-001 20160220_085104-001 20160220_092359-001

Oletko yöpynyt jo aikaisemmin Katajanokan hotellissa tai jossain samankaltaisessa hotellissa, joka on rakennettu kokonaan tietyn teeman ympärille…? Jaa vinkkisi kommenttipoksissa ja mikäli yhtään innostuit tästä Helsingissä sijaitsevasta vankilahotellista, niin käy ehdottomasti kokemassa ja ihastu. :)

-A