Arkistot
Kategoriat
Instagram Slider
Matkailu

Työleirillä

By on maanantai, marraskuu 13, 2017

Työmme portaiden parissa jatkui vielä pari päivää. Muokkasimme maata kuokan ja lapion avulla, asettelimme kivet paikoilleen ja siirryimme seuraavaan askelmaan. Grant puuhaili omiaan ja kävi välillä tarkkailemassa työtämme. Isäntämme antamat ohjeistukset ovat välillä sekavat ja ristiriidassa keskenään, joten olemme päättäneet tehdä portaat niitä soveltaen, omalla tavallamme. Voi olla että tänään maanantaina valmistuneet portaat tullaan purkamaan seuraavien wwooffareiden toimesta, mutta onneksi emme saa koskaan tietää vaikka niin kävisikin.

Näillä lihaksilla…

..näillä työkaluilla

Lauantai oli kunnon työpäivä. Heräsimme jo seitsemän aikoihin ja painoimme hommia 8-16, vain lyhyen lounastauon siivittämänä. Päivän agendana oli valaa sementtiä muutamaan eri paikkaan, sillä Grant oli vuokrannut läheltä sementtimyllyn. Aamupäivällä tehtävämme oli ottaa sementtimyllystä sementtiä ja kantaa se oikealle paikalle. Myllyä ei voinut siirtää lähelle valupaikkaa myllyn suuren koon vuoksi. Siksipä turvauduimmekin lihaksiimme, joita olimme harjoittaneet muutaman päivän ajan. Iltapäivällä Heikki sai ylennyksen sementinsekoittajaksi minun jatkaessa sementtiämpäreiden kantoa. Vaikka työ oli ehkä fyysisesti raskaampaa kuin portaiden rakennus, oli se henkisesti kevyempää. Portaiden teossa on jatkuvasti haasteita palojen yhteensopivuuden ja paikallapysymisen kanssa.

Opettaja ja oppipoika työssään

Lauantai-iltana Grant valmisti meille herkkuillallisen; paahdettua lammasta, perunaa ja bataattia eli paikallisittain kumaraa. Illallisen jälkeen jäimme vielä rupattelemaan maailman menosta. Grant kertoi Marielle (heidän luonaan asuvalle japanilaiselle nuorukaiselle) Suomen historian vaiheista. Isäntämme mukaan Venäjä on yrittänyt monta kertaa päästä Suomen hallitsijaksi, mutta sauna on pelastanut suomalaiset. Grantin kertomuksen mukaan suomalaiset käyvät jatkuvasti saunassa ja ovat tottuneet kuuman saunan ja kylmän pakkasilman vaihteluun, joten suomalaisilla ei ole ongelmaa talven kanssa. Isäntämme mukaan aikoinaan kun 200 venäläistä ylitti rajan pohjoisesta, joutuivat nämä vaikeuksiin kylmyyden vuoksi. Sen sijaan sisukkaat ja saunan karaisemat suomalaiset eivät olleet millänsäkään ja tuota suurta venäläisjoukkoa vastassa oli ainoastaan 5 suomalaista. Siinä missä venäläisen käsi tärisi kylmyydestä, pysyi suomalaisen käsi vakaana ja näin sota oli helposti voitettavissa.

Lammasta perunapedillä.

Tänään maanantaina, viimeisteltyämme portaat, jätimme Grantin, Marien, Titon ja Cleon jatkamaan elämäänsä Onehungassa ja jatkoimme itse Aucklandin keskustaan. Vaikka välillä rivien välistä on voinut tulkita toisin, olemme viihtyneet hyvin työn parissa. Ensimmäinen wwooffaus-kokemuksemme oli positiivinen ja ilman Grantin apua monet käytännön asiat olisivat olleet paljon vaikeampia!

Itsetehdyt portaat.

Tsemppiä Suomen marraskuuhun!

ps.muistakaa saunoa

 

 

 

TAGS

maanantai, marraskuu 13, 2017

LEAVE A COMMENT