Lumipallo pyörii!

Uusi talvimatkailusivusto Lumipallo.fi

Lasketteletko, lautailetko, liikutko muuten lumella? Jos talvi on juttusi ja et vielä ole löytänyt Lumipalloa, katso heti tämä: www.lumipallo.fi.

Rantapallon uusi luminen sisarussivusto on pyörinyt ensimmäiset viikkonsa vauhdilla. Suomen koko talvimatkailutarjonta on saatu ensimmäistä kertaa yhden katon alle. Kyseessä on kauan odotettu ja selvään kysyntään vastaava palvelu. Tähän saakka tieto kohteista, lipuista ja matkustusmahdollisuuksista on ollut ripoteltuna hajanaisille tahoille ja yhden hiihtoloman varaamista varten on täytynyt surffata erikseen jopa kymmenellä eri sivulla: lennot, hotellit, säätiedot, rinneliput, varusteet, ravintolavinkit ja niin edelleen. Matkan valmisteluihin saa kulumaan halutessaan vaikka viikon.

Toki valmistelukin on osa iloista loman odotusta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa tai stressaavaa, ja tähän tarpeeseen haluamme vastata Lumipallon avulla. Lumipallosta löytyvät nyt paitsi kaikki suomalaiset hiihtokeskukset kohdevinkkeineen, myös Alppien ja muun hiihtävän maailman parhaat palat samaan osoitteeseen koottuna. Hintavertailu kertoo edullisimmat ja nopeimmat pakettimatkat ja jatkuvasti päivittyvät lumitilannetiedot auttavat valitsemaan paikan, jossa ei tarvitse katsella kivisiä rinteitä.

Lumipallo kasvaa ja kehittyy koko talven ajan, kannattaa siis pysyä kuulolla ja seurata sivuja aktiivisesti. Avajaisten kunniaksi käynnissä on myös kilpailu, jonka voittaja pääsee nauttimaan Ischglin rinteistä ja after skistä.

Uuden palvelun taustajoukoissa uurastavat Lumipallon oman toimituksen ja Rantapallon lisäksi Outdoor Median Skimbaaja- ja Slammer-lehtien väki sekä mainostoimisto Redland. Kokoon on siis saatu melkoinen joukko matkailun, talvilajien ja verkkomarkkinoinnin ammattilaisia, joita selvästi yhdistää into uuden luomiseen yhtä lailla kuin aina uusien rinteiden valloitukseen. Tällaisten tyyppien kanssa on hauska tehdä töitä – matkailun parissa paistaa selvästi aurinko kesät talvet!

Projektin pienoisena sivutuotteena Lumipallon raikkaan sininen ilme upeine laskukuvineen on saanut meidät täällä Rantapallon puolellakin odottamaan jo kovasti lumia ja haaveilemaan palmujen sijaan välillä ihan vähän vuoristostakin…

Lue lisää Lumipallosta: Rantapallon talvinen pikkusisko on syntynyt – Lumipallo.fi on täällä!

Kenen herätyskello soi ennen aamuneljää?

Kenen herätyskello soi kello 03.45? Ei leipurin eikä lehdenjakajan, vaan lentokentälle kiirehtivän toimittajan.

Toissapäivän aamuvarhainen herätys sai aikaan lievän hämmennyksen taksinkuljettajan kanssa. Puoliunessa päädyin ensin väärään terminaaliin, enkä jälkeenpäin edes tiedä, kuka ymmärsi väärin ja mitä. Helsinki-Vantaalla välimatkat ovat kuitenkin kohtuullisen lyhyitä, joten oikeaan paikkaan siirtyminen vaati vain pienen aamulenkkeilyn.

Lagos, Portugali

Tämä toimittaja viettää siis parhaillaan viikonloppua työmatkan merkeissä. Kohteena on Portugalin Algarve, missiona seudun matkailutarjontaan tutustuminen ja matkavinkkien kerääminen Rantapallon lukijoita varten. Aikaa on vain neljä päivää, joten liikkelle piti lähteä heti ensimmäisenäkin päivänä varhain.

Aikaisissa lennoissa on jotain unenomaista. Sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti. Ennen aamukahdeksaa fyysinen minäni suoriutuu ehkä yksinkertaisista tehtävistä, kuten taksin tilaamisesta, mutta henkinen minäni tarvitsee aikansa hereille pääsemiseen.

Kutsun kaikkia ennen seitsemää lähteviä lentoja koomalennoiksi, sillä niiden kyytiin nousee tyypillisesti vain joukko kaltaisiani päivän ensi askeleiden kanssa pinnisteleviä zombihahmoja. Toki mukana on koomazombien lisäksi aina se pakollinen ylipirteä jenkkipariskunta tai (kuten tällä kertaa) iloinen tanskalaisjoukko, joka vaikuttaa siltä kuin aamiaismehussa olisi ollut hieman muutakin kuin appelsiinia. Ja tietenkin myös aina freesit lentoemännät, joiden koulutukseen ilmeisesti sisältyy immuniteetti normaalimaailman kellonaikavaihteluille.

Portugalin aurinko sai univelkaisen toimittajan onneksi vähitellen heräämään. Tehotutustuminen alueen matkailutarjontaan jatkuu vielä huomiseen. Pian saatte lukea reissun satoa Rantapallon artikkelipuolelta ja kohdeoppaista.

Bloggaajien päivä Hämeenlinnassa

Mitä sinä tiedät Hämeenlinnasta? Itse jouduin eilen myöntämään, että en ollenkaan tarpeeksi. Karkasin Rantapallon bloggaajien siivellä kiireisestä toimituksesta syyspäivän viettoon Hämeenlinnaan, enkä tainnut olla ainoa, joka iloitsi mahdollisuudesta harrastaa vähän kotimaanmatkailua. Jo junassa ehdimme porukalla päivitellä sitä, miten kotimaassa pitäisi ehtiä reissata enemmän.

Päiväretki Hämeenlinnaan

Rantapallon bloggaajista mukana retkellä olivat Running With Wild Horses -blogin Veera, Panun matkojen Panu sekä Maassa tai maan tavalla -blogin Mirka. Bloggaajat laitettiin tietysti välittömästi poseeraamaan Hämeenlinnan ylpeyden eli Hämeen linnan kupeessa. Täällä kannattaa muuten kaikkien historiafriikkien ja keskiaikafanien vierailla!

Bloggaajat Hämeenlinnassa

Joku pahasuinen ketku oli kuulemma aikoinaan letkauttanut, että Hämeenlinna perustettiin vain siksi, ettei Turku olisi Suomen tylsin kaupunki. Voin kertoa eilisen reissun perusteella, ettei tämä huhu pidä paikkaansa (ja mukana oli myös yksi turkulainen).

Meitä emännöineet Hämeen Matkailun ja Kehittämiskeskuksen naiset olivat varsinainen alueen tietopankki, joilta meistä jokainen oppi varmasti jotain uutta Hämeenlinnan historiasta, kulttuuritapahtumista ja ulkoilumahdollisuuksista. Itse en esimerkiksi tiennyt, että Tampereelta voi tehdä retken Hämeenlinnaan vesiteitse.

Bloggaajat Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Useimmille päivän kohokohta taisi olla Pirjo Päivärinnan loihtima lounas Raatihuoneella. Lisää neljän ruokalajin ateriasta voi lukea Veeran blogin puolelta, mutta sanotaanko nyt vaikka että enemmän vyöryimme kuin kävelimme ravintolasta Verkatehtaalle. Kuka olisi arvannut, että nokkosista, horsmasta ja kallioimarteenjuuresta voi saada niin loistavia makuja?

Matkanjohtajamme tiesi kertoa Pirjon tehneen lähiruokaa kauan ennen kuin kukaan edes puhui lähiruoasta. Paikalliset vitsailivatkin hitaiden hämäläisten olleen aikaansa edellä monessa muussakin asiassa: downshiftingia ja slow foodia on Hämeessä harrastettu jo vuosisatojen ajan.

Hämeenlinnassa liikkuville vinkiksi, että virallisesta ulkoasustaan huolimatta Raatihuoneelle voi tehdä pöytävarauksen vaikka vain kahden hengen seurueelle.

Bloggaajat Hämeenlinnassa

Kiitos loistaville oppaillemme Kaarinalle ja Eijalle, jotka saivat meidätkin innostumaan Hämeestä! Itse ajattelin suunnata seuraavalla Hämeenlinnan-reissulla Vankilamuseoon.

Bussilla maailman ympäri

Pikavuorolle ehtii vielä mukaan. Joko lomailemaan tai reportteriksi. Jälkimmäiseen on viimeinen hakupäivä ylihuomenna, mutta lomailijat ehtivät harkita hieman pidempään.

Tuomas Pöyri ja Jani Laine

Pikavuoro jatkaa matkaansa joulukuun alussa Bangkokista kohti Etelä-Korean Busania. Vielä pari kuukautta aikaa, mutta valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Tällä kertaa Ajokki Royalin kyydissä matkustaa myös tv-tiimi. Lue lisää blogista: www.rantapallo.fi/pikavuoro

P.S. Matkailutoimittajan muistikirja aikoo näin syksyn saavuttua aktivoitua taas. Kerrottavaa on.

Hyvää ystävänpäivää

Iloista ystävänpäivää kaikille Rantapallon lukijoille!

Australiassa tällä hetkellä seikkailevilla pikavuorolaisilla on tänään uuden tärkeän ystävän ristiäiset, sillä Ajokki Royalin sijainen on saanut nimen. Kannattaa käydä Pikavuoron puolella tsekkaamassa millaisella sijaisbiilillä Australian mannerta ylitetään Ajokin itsensä jäätyä harmillisesti Darwinin satamaan.

Laatu toki ratkaisee ystävyydessä enemmän kuin määrä, mutta joskus määräkin ilahduttaa. Facebookin Äkkilähdöt-sivullamme nimittäin mittari lähestyy sataatuhatta. Hienoa, että niin moni on mukana ja toivottavasti ryhmän tarjouksista on hyötyä reissusuunnitelmissa ja -varauksissa!

Muutakin uutta: löydät meidät nyt myös Pinterestistä. Klikkaa siis haluamasi aiheet tai vaikka kaikki Rantapallon postaukset seurantaan osoitteessa http://pinterest.com/rantapallo/.

Follow Me on Pinterest

Rantapallon blogilounge Matkamessuilla

Messuperjantai 20.1.2012 oli Rantapallon osastolla omistettu bloggaajille. Blogiloungessa vaihdettiin kuulumisia ja matkavinkkejä, tavattiin vanhoja tuttuja ja tutustuttiin uusiin tyyppeihin. Päivän mittaan loungessa piipahti nelisenkymmentä vierasta, toiset leppoisasti tunteja viipyen ja kiireisemmät limpparin verran istahtaen.

Rantapallon blogilounge Matkamessuilla

Hauskaa, kuinka bloggaajilla on aina juteltavaa keskenään vaikka porukka olisi ennestään toisilleen täysin tuntematon.

Bloggaajilta tarttui myös meille toimituksen puolelle muutama erinomainen juttuidea korvan taakse hautumaan. Kiitos niistä, Skandika, Sillä Sipulit ja muut kyseisiin keskusteluihin osallistuneet. Saatatte hyvinkin nähdä näiden spontaanien mini-brainstormausten tuloksia jossain vaiheessa Rantapallon artikkelipuolella!

Videomuodossa blogiloungeen pääsee vilkaisemaan Reissuesan blogin kautta.

Lisäksi messumenoa koko viikonlopun ajan raportoinut Rantapallon oma videotiimi pyörähti pariinkin otteeseen loungessa bloggaajia moikkaamassa. Mungolifen Annan, Indiedaysin Si Modan Caseyn, Kaukokaipuun Marinellan ja monien muiden tuttujen kasvojen lempikohteet ja matkaunelmat selviävät loungessa kuvatulta videolta.

Loungessa pyöri myös bloggaajien erikoiskisa, jonka palkintoina jaettiin Samsungin Galaxy Tab 8.9, joita paikan päällä päästiin mukavasti myös testailemaan käytännössä, sekä Finnmatkojen 250 euron lahjakortti ja Lonely Planetin kolmen tuhdin opuksen lukupaketti.

Rantapallon blogilounge Matkamessuilla

Voittajille on ilmoitettu jo henkilökohtaisesti, mutta vielä kiitokset osallistumisestanne ja onnittelut palkinnoista tätäkin kautta, Sandra (Samsung Galaxy Tab), Reissuesa (Lonely Planet -setti) ja Casey (Finnmatkojen lahjakortti).

Loungessa esiteltiin myös WSOY:n kirjauutuuksia ja pienenä yllärinä päätimme arpoa kaksi ylimääräistä matkailuaiheista lukupakettia. Niiden uudet kodit löytyvät Jonnan ja Panun kirjahyllyistä – paljon onnea myös teille!

Ensi vuonna uudelleen – Matka 2013 -messut järjestetään 17.–20.1.2013! Ja eiköhän nähdä vielä ennen messujakin…

Vielä tänään ehdit mukaan hotellikisaan!

Rantapallon blogeissa on viime viikkoina kerrottu iso liuta loistavia hotellivinkkejä eri puolilta maailmaa.

Voita 160 € lahjakortti

Vielä tänään ehdit mukaan kisaan, jossa on palkintona Hotels.comin 160 euron lahjakortti.

>> Osallistumisohjeet ja lista mukana olevista blogeista

Ja huomenna… MATKAMESSUT! Ensimmäinen päivä ammattilaisille, perjantaista lähtien ovet auki yleisölle. Rantapallon poppoo on paikalla alusta loppuun.

Kohti Matkamessuja

Matka 2012 -countdown alkaa lähestyä H-hetkeä. Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma pitää myös rantapallolaiset kiireisinä.

Messujen erikoissivustolta osoitteesta www.rantapallo.fi/matkamessut/ löytyy tänäkin vuonna paljon messuasiaa: taustatietoa messuista, uutisia, haastatteluja, videoita ja paljon muuta. Sekä tietenkin listaukset kaikista Matkamessujen tarjouksista ja messukilpailuista.

50 x Kivaa!

”Dear Rantapallo, thank you for making your 50th Kiva loan!” Näin alkoi viimeisin inboxiini putkahtanut viesti.

Rantapallo aloitti maaliskuussa Kiva-lainaajana. Aluksi sijoitettu pääomapotti on lainattu takaisinmaksun jälkeen kerta toisensa jälkeen uudelleen kehitysmaiden pienyrittäjiä auttamaan. Nyt heitä on yhteensä jo viisikymmentä eri puolilla maailmaa. Kivassa kukin lainaaja voi valita, mihin ja millaiseen yritystoimintaan rahansa sijoittaa.

Meillä tähtäimessä ovat erityisesti palvelualat. Noin puolet Rantapallon lainoista on suunnattu erilaisia palveluita myös matkailijoiden tarpeisiin tuottaville pienyrittäjille.

Kiva-lainansaaja Filippiineillä

Kuvassa filippiiniläinen Jerilyn Camarines, joka on Kiva-lainalla saanut tilaisuuden kehittää perheensä taksitoimintaa.

(Kuva: Kiva.org)