Tunnelmia Lux Helsingistä, Bodom-järveltä ja vähän museostakin

Ihanaa, että satoi vihdoin luntakin välillä. Ja että pääsin (edelleen jatkuvasta) sitkeästä flunssasta huolimatta tänä vuonna katselemaan Lux Helsingin valoja.

Viime aikoina blogissa on ollut vähän hiljaista, kun ihan pienimmistä retkistä ei ole joko laiskuuttaan tai huonosti onnistuneiden kuvien takia jaksanut blogijuttuja tehdä. Mutta blogin Facebookiin ja Instagrammiin on sentään ilmestynyt jotain… Aikomukseni on jatkaa blogin kirjoittamista tänäkin vuonna, sehän on mukava harrastus, vaikka lukijoista en paljon tiedäkään, mutta ainakin äitini myöntää lukevansa ja tätikin oli kuulemma käynyt, eli tästähän on hyvä jatkaa… 🙂 Matkasuunnitelmia on sekä kotimaan että ulkomaan kamaralle. Seuraava lento olisi Prahaan. 🙂

Tässä postauksessa tunnelmia Lux Helsingistä ja vähän muualtakin…

mpyörä

jäät

DSC01630-001

DSC01671-002

Eniten tykkäsin Senaatintorin tunnelmasta, kun muuttuvien valojen kanssa soi sellainen jännä musiikki… Ihana, jotenkin utopistinen ja taianomainen tunnelma!

DSC01649-004

 

poropaikkamv

Tämä kuva on otettu vuosi takaperin, koska en saanut tällä kertaa Espalta hyvää kuvaa näistä valoporoista, ihmisiä oli niin paljon.

VUODENVAIHTEEN JUTTUJA:

Vuoden ensimmäisenä päivänä ei ollut vielä lunta. Silloin kävimme retkellä Bodom-järven pelottavankuuluisalla murhaniemellä, mutta valitettavasti siellä oli jo niin pimeää, etteivät kuvat oikein onnistuneet. Nykyään tuo paikka ei taida olla enää niin kovin syrjäinen. Läheisillä hiihtoladuilla riitti väkeä, samoin kuin lasten Angry Birds -härveleissä. Käväisimme myös kahvilassa juomassa lämpimät juomat. Bussiyhteydet tuonne päin Espoota eivät valitettavasti ole kovin hyvät. Joskus pari vuotta sitten, kun muutimme Espooseen, ajoimme kerran huvikseen (joillakin on halvat huvit!) bussilla Bodom-järveä kiertävän linjan, ja täytyy sanoa, että en ole ikinä pelännyt niin paljon bussissa: hirveää vauhtia huonokuntoisen näköisellä kapealla tiellä ihan järven ja jyrkän pudotuksen vieressä. Sellaista ’huvia’ siis löytyy Suomestakin ja ihan Espoosta ja sitä voi kai suositella silloin, kun VUORISTORATA ei riitä… 🙂

bodomniemet

Toi seuraavako se murhaniemi nyt on? Tai oli?

Siinäkö se murhaniemi nyt sitten oli? Siellä oli niin pimeää pienen taskulampun kanssa, että eipä siellä mitään nähnyt ja tunnelma oli… hmm… pimeä. Vaikka kauheasta tapauksesta on jo melkein 57 vuotta, vieläkin se siis houkuttelee turisteja, vaikka tavallista metsää ja järvenrantaahan se vain on.

Bodom-järvellä

kuunkumotus

Tunnelmakuva Bodom-järven bussipysäkiltä. Pakkanen kiristyy ja kuu kumottaa…

Laitan tähän vielä loppukevennykseksi hienon yksityiskohdan sohvakalustosta, jolla taisi olla jotain tekemistä itse tsaarin kanssa… Viime vuoden puolella ennätimme nimittäin tekemään pikku retken Helsinkiin Sinebrychoffin taidemuseoon. Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseon tiloihin oli vapaa pääsy ja osallistuimme opastetulle kierrokselle, jossa oli silloin jo aika jouluinen tunnelma. Siellä oli paljon hienoja huonekaluja, ja potretteja täynnä olevista seinistä tuli jotenkin mieleen Miramaren linnan isotukkaiset kuninkaallisten kuvat viime syyskuussa Italian maalla.

Linkki Sinebrychoffin taidemuseon sivuille: http://www.sinebrychoffintaidemuseo.fi/

DSC01260

Sinebrychoffin museossa, sohvakaluston hieno yksityiskohta

Jouluista tunnelmaa Sinebrychoffin museossa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply