Berliinissä katutaidekierroksella

Pitkäaikainen haaveeni eli matka rosoisen kauniiseen Berliiniin toteutui lokakuussa 2014. Matkan aikana ehdittiin nähdä paljon taidetta ja erityisesti katutaidetta. Hotellimme (Plus Berlin) oli sekin taidetta täynnä. Hotelli sijaitsi Friedrichshainissa lähellä Oberbaumin siltaa ja East Side Gallerya. Kävelimme siitä myös pienelle omatoimiselle katutaidekierrokselle Kreuzbergiin. Olin hieman etukäteen selvitellyt muutamien tunnetumpien teosten sijainteja. Kierroksella tulivat vastaan mm. The Pink man ja Yellow Man.

Kierros lyhyesti: Kävelimme ensin Oberbaum-sillan ylitse ja Oberbaumstrasselta käännyimme Schlesisches Torin U-Bahn aseman kohdalta Schlesische strasselle. Sieltä löytyi mm. iso ”kultakellomies”, jonka ohi kävelimme joen rantaan ottamaan kuvia. Sen jälkeen kävelimme Cuvrystrassea pitkin ja käännyimme Wrangeistrasselle ja lopulta siitä Görlitzerin asemalle asti, josta jatkoimme matkaamme U-Bahnilla.

oberbaum silta

Näkymä Oberbaum-sillalle sumuisena aamuna. Hotellimme sijaitsi joen toisella puolella. Kävelimme sillan yli tutustumaan Kreuzbergin katutaiteeseen. Vaikka aamu oli aika sumuinen ja koleahko, jotkut nukkuivat sillalla makuupusseissa, kun kuljimme ohi.

pipopäät

Hotellin ja East side galleryn läheltä Friedrichshainista löytyi mm. tällainen kuva talon seinästä.

Kreuzbergin katutaidekierros

Friedrichshain-Kreuzbergin katutaidekierroksella

valokuvat

Valokuvanäyttely metalliaidassa

Berliini katutaidekierros

The Pink Man, jonka on maalannut BLU-niminen kuuluisa artisti, tuli vastaan heti, kun Oberbaum-silta oli ylitetty.

Berliini katutaide

Katutaidekierroksella

Berliini värikäs talo

Talo Kreuzbergissä

makelove

Make love not war

lastentarhanpiha

Kindergarten

värikäs Berliini

Maalauksia talon seinässä Kreuzbergissa

East Side Gallery alkoi läheltä hotelliamme ja kävelimme sen läpi ensimmäisenä päivänä, jolloin kävimme läpi myös muita tärkeitä nähtävyyksiä, kuten tv-tornin.

East side gallery

East Side Gallery

Berlin wall

East Side Gallery

saveourearth

East Side Gallery, Save Our Earth

ovi

Plus Berlin oli iso, vanha ja sokkeloinen rakennus, joka oli myös täynnä katutaidetta. Tässä jonkun hotellihuoneen ovi. Room 21. Ei kuitenkaan meidän huoneemme.

elbocho

Mitten kaupunginosasta löytyi tällainen El Bochon teos. Ihastuin näihin El Bochon teoksiin ja naishahmoihin Berliinin katutaiteeseen tutustuessani.

brandenburg

Hieno juna. Mittessä.

talonalla

Nämä kerrostalon alle maalatut kuvat löytyivät Friedrichstrassen toisesta päästä, kun kävimme Juutalaismuseossa ja kävelimme lähistöllä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply