Lämmin päivä Nuuksiossa

Näin kesän kynnyksellä oli taas hyvä hetki lähteä retkelle nykyisen kotikaupunkimme Espoon alueella sijaitsevaan Nuuksion kansallispuistoon, pääkaupunkiseudun luontohelmeen, jossa pääsee ihailemaan upeita järviylänkömaisemia. Helatorstaina sää oli upea, lämmin ja aurinkoinen, ja metsässä leijaili lämmin havupuiden tuoksu. Nuuksion bussi, eli Espoon asemalta lähtevä bussi 85, oli tupaten täynnä retkeilijöitä, joista useimmat olivat matkalla Haukkalammelle. Tunnelma bussissa oli myös tuttuun tapaan aika kansainvälinen.

Itse jäimme tällä kertaa kyydistä Haltian luontokeskuksen kohdalla. Kiersimme Haukkalammen kierroksen viime kesänä, ja tällä kertaa halusin pysähtyä tutustumaan nimenomaan Haltian alueeseen. Vaikka Haukkalammella maisemat olivat upeat ja vaihtelevat, en oikein tykännyt useamman kilometrin matkasta autojen seassa, joka piti kävellä tietä pitkin bussipysäkiltä varsinaisen kierroksen alkuun. Tällä kertaa siis pysähdyimme Haltiassa ja valitsimme lyhyemmän ja helppokulkuisen Maahisenkierroksen. Kierros alkoi urheiluopiston takaa ja se soveltuu myös esim. pyörätuolia käyttäville. Maisemat olivat täälläkin upeat ja kierroksen toisessa päässä on näköalatasanne. Retken kohokohta oli tietysti eväiden syöminen. Olimmekin valmistaneet ennen lähtöä maittavan lohisalaatin. Nam.

maisemaa

Näköaloja Maahisenkierroksella

oksamaisema

Kalliojyrkännettä Maahisenkierroksella

maisema1

Näkymä kallioilta alas järvelle, Maahisenkierroksella

ruoka

Retken kohokohta oli tietysti eväiden syöminen. Lohisalaattia.

maisemassa

Maahisenkierroksen kallioilla. Farkut ja mintunvärinen pusero on omaa tuotantoa.

kiipelija

Joku laitettiin jyrkänteelle konttaamaan. Ehkä tämä on juuri niitä paikkoja, joissa ei pitäisi ottaa selfieitä, mutta tämä ei ollutkaan selfie… 😉

kelo

Kaatunut kelo Maahisenkierroksen varrella

raput

Haltian luontokeskuksen Pohjannaula-tornin portaat.

tornista

Näkymä Pohjannaula-tornista Pitkäjärvelle kansallispuiston suuntaan. Torni ei lopulta vaikuttanutkaan niin korkealta kuin portaista olisi voinut päätellä, koska alapuolella oli katto.

http://www.haltia.com

http://www.luontoon.fi/nuuksio/luonto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply