TOP 5 vinkit onnistuneeseen lomaan vauvan kanssa

Olen kirjoitellut paljon toisen blogini puolelle nykyään vauva-aiheista ja tällä kertaa aiheeseen linkittyi myös matkailu. Taannoisen viikonloppumatkan innoittamana kirjoitin 5 mielestäni tärkeintä vinkkiä, joiden avulla vauvan kanssa matkustaminen onnistuu enemmän kuin hyvin. Ohessa linkki tähän postaukseen.

Kurkkaa postaus tästä!

Aurinkoista matkailukesää!

Matkapostaukset koosteena

Lomalta on jo kotiuduttu pari viikkoa sitten. Kirjoittelinkin muutaman matkapostauksen tuonne lifestyle-blogin puolelle. Sittemmin minua ovat työllistäneet erilaiset projektit niin kotona kuin töiden puolesta. Pahoittelut näin ollen, ettei minusta ja matkastani ole täällä mitään kuulunut. Valtavan ajan puutteen vuoksi en nyt siis erillisiä postauksia reissun kulusta kirjoittele tänne The Touristiin, mutta alla olevista linkeistä pääsette suoraan Zeninan-blogin postauksiin käsiksi. Puhukoon kuvat myös puolestaan 🙂

Alkuun pakkailtiin ahkerasti. Inhoan pakkaamista, mutta olen vuosien varrella alkanut löytää siihen jotain tolkkua 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loman aloitus oli täydellinen! Säät suosivat ja fiilis oli suorastaan loistava. Pieni seikkailu lentokentältä asunnolle oli hauska startti lomaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hieman taustatietoa jaoin kanssanne myös. Tässä kertomusta siitä, kun Patrickille haettiin passi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sateinen ja kolea päivä vietettiin Las Palmasissa. Ei muuten mitään, mutta olimme varustautuneet shortsein. Ei tullut mieleenkään, että samaan aikaan Ricossa on paahtava helle ja Palmasissa on hyytävän sateista… Kaunis kaupunki etenkin vanhan kaupungin osalta ja olisin mieluusti viettänyt tuolla toisenkin päivän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissun paras päivä vietettiin markkinoilla Moganissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taas vähän kokemuksia vauvan kanssa matkustamisesta. Tällä kertaa lentokoneasiaa. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein lopuksi pienen yhteenvedon matkasta.

Minun piti kuvata matkalla ollessa video, mutta sepäs unohtui. hups! 🙂 Ensi kerralla sitten. Ensi kerta saattaakin tulla jo ennen kesää.

 

Pian kutsuu aurinko!

Hei taas! Sitkeästä flunssasta olen koittanut itseäni parannella viimeisen viikon ajan. Poika selvisi omastaan voittajana, mutta minä olen varsinkin aamuisin kitunut jossain kuoleman ja kipeän kurkun välimaastossa. Tiedättekö sen, kun ei kärsi puhua saatika nieleskellä. Tuskaa!

Viikon tuskaa ja pimeän talven aiheuttamaa väsymystä on piristänyt ahkera lomasuunnittelu. Viime vuonna ei lomailtu, mutta tänä vuonna matkaan lähdetään jo hyvinkin pian muutaman viikon sisään. Kyseessä on pojan ensimmäinen lentomatka ja oma aikani onkin suurelta osin mennyt tietoa ja vinkkejä etsiessä. Matkarattaat on vuokrattu ja lentokenttäpalveluja säädetty, passi hankittu ja muuta matkustustietoa kerätty. Periaatteessa nyt puuttuu enää vakuutukset, matkalaukku ja yhteydenotto lentoyhtiöön parin detaljin selvittelyn vuoksi. Mieluummin olen tällä kohtaa hieman ylivalmistautunut, koska silloin voi vain yllättyä positiivisesti siitä miten hyvin kaikki lopulta menikään. Moni onkin sanonut, että vauvan kanssa matkustaminen on loppujen lopuksi todella helppoa, kun varautuu niihin tärkeimpiin perusasioihin ja muistaa pitää koko reissun ajan mukana hyvät hermot ja rutkasti huumoria.
1
Yllä olevasta kuvasta kaikkein nokkelimmat Espanjan matkailijat saattavat jo keksiä mihin ollaan menossa ja muille kerrottakoon, että kohteena on Puerto Rico Gran Canarialla. En ole koskaan aiemmin käynyt Kanariansaarilla eikä se yleensä ole ollut ensimmäinen kohde mielessä, mutta tällä kertaa moni seikka puhui noiden turistisaarien puolesta. Puerto Ricon lähes varmaksi kehuttu aurinko, kohtuulliset lentomatkat, lapsiystävällinen ja ”helpon” oloinen kohde sekä edulliset hinnat olivat avaintekijöitä. Valmismatka olisi ollut kaikkein helpoin, mutta olemme tottuneet hieman näkemään ylimääräistä vaivaa matkoja suunnitellessa (ja se on aika suuri osa sitä hauskuuttakin) ja pienen tutkiskelun jälkeen löydettiinkin edulliset lennot sekä erittäin mukava vuokratalo kohteesta tammi-helmikuun vaihteen tienoille. Ennakkotietojen mukaan siis olisi oikein mukava pieni loma tiedossa.

Onko teillä hyviä tärppejä ja vinkkejä Gran Canarian saareen liittyen?
Rantapallolta sain opaskirjan saaren maisemiin, mutta omakohtaiset kokemukset kertovat usein opaskirjoja enemmän.
45
Tuolta lomalta en itse odota oikeasti muuta kuin vähän rusketusta ja hauskaa puuhastelua ja vesipetoilua vauvan kanssa. Kulttuuri- tai aktiviteettilomasta ei siis oikeastaan ole kyse, vaikka tuskin matka pelkkää ketareet ojossa makaamistakaan on. Tosin, Patrick on niin vauhdikas vauva, että ehkä pitäisi ajatella, että hyvä on jos ehtii edes vähän ketareita oikaistakaan 😀

Kesäksi on suunnitteilla uusia matkajuttuja, mutta tätäkin tulevaa lomaa ajatellen olen intopiukeana suuntaamassa Matkamessuille parin viikon päästä. Lupasin laittaa pari tärppiä messuohjelmasta paikalle saapuvia ajatellen ja tässäpä pari omaa suosikkiani:
  • Mondo-lavan ohjelma ja erityisesti kirjailija Satu Rämön vinkit
  • Matkahuutokauppa, josta voi napata itselleen ihan uskomattoman edullisesti matkan kymmenien vaihtoehtojen joukosta
  • Sun&Sea -alue
  • lukuisat kiinnostavat näytteilleasettajat (katso lista täältä)
Näissä tunnelmissa toivottelen hyvää loppiaista!

Matkamessut 2014 ja arvonta

Osa teistä on saattanut huomata tämän blogin sivupalkissa Matkamessut 2014-bloggaajalogon. Pääsin yhteistyössä Messukeskuksen kanssa siis ensi tammikuussa järjestettävien Matkamessujen yhdeksi virallisista bloggaajista ja olen tästä yhteistyöstä erittäin innoissani!

Matkamessujen virallisia sivuja kannattaa tsekkailla 16.12., jolloin kaikki loputkin näytteilleasettajat ja ohjelma julkistetaan. Poimin sieltä omatkin tärppini ja tulen kertomaan niistä teille lisää.

Sitä odotellessa tulin lähinnä kertomaan teille kivasta arvonnasta.  Käykäähän osallistumassa pikimmiten TÄÄLLÄ. Kommentoimalla linkin postaukseen, olette mukana kahden messulipun arvonnassa. Itse olen näillä näkymin paikalla parinakin eri päivänä, joten toivottavasti messuilla tavataan!

Microsoft Word - Asiakirja1

 

 

Kuulumisia

Long time no see… Moni varmasti luulee, että tämä blogi on jo täysin hylätty. No ei ole. Meille on tullut perheenlisäystä ja matkusteluharrastus on ollut aivan jäissä jo hyvän tovin. Nyt tätä harrastusta ollaan elvyttämässä, kun vauva on jo muutaman kuukauden vanha, ja ensi vuosi aloitetaan taas perinteikkäästi talvilomareissulla koko pienen perheemme voimin. Kerron aiheesta lisää, kun saadaan lyötyä lennot lukkoon. Olen myös tässä äitiyslomaani aloitellessa tehnyt suunnitelmia The Touristin suhteen ja ensi vuosi näyttää jo pelkästään matkustelun suhteen siltä, että matskua on tulossa. Matkusteluteemana ainakin pienen lapsen kanssa reissaamisen haasteet. Mahdollisesti myös laajennan sisältöä hieman kattavammaksi… 🙂

Sillä välin toivotan teidät tervetulleeksi lueskelemaan lifestyle-blogiani, joka päivittyy monipuolisemman teemansa vuoksi lähes päivittäin. Linkin Zeninan-blogiin löydätte tuosta yläpalkista.

<3:llä Niina