Neljän juuston piirakka – Paras tarjottava juuston ystäville

Se oli aurinkoinen perjantaipäivä kun odotimme kummitätiäni kylään. Aamutoimet oli hoidettu kaikessa rauhassa ja pikkubloggaaja oli ehtinyt nukkua jo jonkun aikaa päiväuniakin, kun ovelta kuului koputus sovittuun aikaan. Kummitäti on täällä! Keitimme kahvit ja ehdimme jutella sopivan hetken kunnes pikkubloggaajan huoneesta alkoi kuulua ääniä. Hain pikkuisen mukaan pöydän päätyyn syöttötuoliin, niin että hänkin pääsi osalliseksi keskusteluun.

Nämä tällaiset hetket ovat äitiysloman ja hoitovapaan parhaita paloja. Kiireetön aurinkoinen keskipäivä kotosalla. Kahvia, pientä purtavaa ja tärkeä ihminen kylässä. Näistä hetkistä pitää osata nauttia, sillä vielä tulee se aika, kun vietän taas kiireistä työarkea ja iltapäiväkahvit nautitaan korkeintaan töiden lomassa toimiston taukotilassa.

Tokihan kummitädille piti loihtia kahvin kaveriksi myös jotakin hyvää tarjottavaa. Kahvipöydässä oli kaupasta ostettua kakkua, mutta tarjoilujen päätähtenä loisti kuitenkin neljän juuston piirakka, jonka ihanan tuhti juustoisuus sai kaverikseen tomaattia ja basilikaa. Tuhdin piirakan kanssa halusin tarjota jotain raikasta, joten tein helpon melonisalaatin, jonka päälle voi ripotella erillisestä kulhosta siemeniä ja pähkinöitä. Vielä vähän tummia viinirypäleitä kulhoon ja kahvipöytä on valmis ottamaan vastaan mieluisan vieraan.


nejänjuustonpiirakka-1

Neljän juuston piirakka

– valmis piirakkapohja (reipas tekee taikinan toki itse)
– 100 g emmentalia raastettuna
– 125 g mozzarellaa viipaleina / isohkoina palasina
– 100 g sinihomejuustoa murennettuna
– 30 g parmesaania raastettuna (tai grana padanoa)
– 2 kananmunaa
– 2 dl kermaa
– mustapippuria
– 150 g kirsikkatomaatteja
– nippu tuoretta basilikaa

Sulata piirakkapohja ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Halkaise odotellessasi kirsikkatomaatit ja huuhtele basilika.

Täytä sitten piirakka levittämällä ensin emmentalraaste pohjalle. Sekoita kananmunat ja kerma hyvin haarukalla vatkaten. Mausta seos mustapippurilla ja kippaa se sitten vuokaan.

Seuraavaksi vuokaan laitetaan mozzarella viipaleina tai isohkoina palasina. Laita myös puolet tomaateista ja basilikasta vuokaan, murenna sinihomejuusto päälle ja ripottele lopuksi parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat ruskettuneet ja piirakka näyttää valmiilta.

Viimeistele piirakka laittamalla sen päälle puolet tomaateista ja basilikasta. Tarjoile raikkaan salaatin kera. Myös punaviini on tämän piirakan kaveri, vaikka me joimmekin sen kanssa kahvia.

nejänjuustonpiirakka-3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply