Valkosipulijogurttikastike – Kaikkien ruokien kaveri

Meidän arkiruoan peruskaava on etenkin näin kesällä seuraavanlainen: Runsas salaatti jossa on yleensä myös hedelmiä, jotain lihaa mieluiten grillattuna sekä kylmä kastike. Yksinkertaisimmillaan lautaselta löytyy jäävuorisalaattia, kurkkua, minulle viinirypäleitä ja Henkalle tomaattia, grillattu tai paistettu kana sekä kermaviilistä ja valmiista dippijauheesta sekoitettu kastike. Joskus kokeilemme erilaisia kastikkeita ja saatamme grillata makkaraa, halloumia, sieniä, parsaa tai muita kasviksia. Näillä pärjää hyvin kesän yli.

Ensi viikolla emme kokkailekaan kotona, sillä kierrämme Etelä-Suomea koko perheen voimin ja maistelemme paikallisten ruokapaikkojen herkkuja. Reissu on pikkubloggaajan ensimmäinen ja odotan jo kovasti roadtripiämme. En osaa enää jännittää miten kaikki sujuu vauvan kanssa vaan luotan siihen että sujuu, ja jos ei suju niin siitäkin selvitään jotenkin. Eniten huolta aiheuttaa flunssani, josta haluan päästä eroon ennen kesärientoja. Luvassa on nimittäin ruokamatkailun ja maisemien lisäksi reippailua sekä todennäköisesti myös (tahaton) pulahdus mereen. Kerron tästä ja muusta lisää myöhemmin. Uteliaimmat voivat seurata reissuamme reaaliajassa ainakin Instagramissa, jossa eniten materiaalia tulee Storiesin puolelle.

Ennen kesäisen Suomen kiertelyä (ei kiitos enää raekuuroja ja yöpakkasia!) kokataan vielä muutama päivä kotona ja tämä ihana valkosipulijogurttikastike maistuu myös flunssaiselle varsinkin jos valkosipulin määrän tuplaa tai triplaa. Valkosipulijogurttikastike on erityisen hyvää lohi-kananmunasalaatin kanssa, joka on muuten myös yksi lempiruoistani kesällä. Kastike sopii myös grilliruoan kaveriksi tai brunssipöytään, joten varsin monikäyttöinen ystävä on kyseessä. Ja katsokaa miten helppo se on valmistaa:

Valkosipulijogurttikastike

– 2 dl maustamatonta jogurttia
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 tl sitruunamehua
– 1 tl hunajaa
– suolaa ja pippuria
(- tuoretta yrttiä)

Purista valkosipuli pusertimella tai pilko se veitsellä pieneksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Lisää kastikkeeseen myös sitruunamehu ja hunaja. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viimeistele halutessasi tuoreella yrtillä.

salaatinkastike-2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sanni lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 10:21

    Jep, mä teen tuollaista kastiketta aika usein. Ja yksikyntinen valkosipuli on minun mielestäni helpoin raastaa jugurtin joukkoon. Ja tulisuutta saa lisää, kun puristan sekaan (pääruuasta riippuen) vaikka harissatahnaa tai dijonin sinappia. Kalan seuraksi tilliä ja valkopippuria ja kanan tms. seuraksi esim. persiljaa, tai mitä nyt sattuu löytymään, salaatin kastikkeeseen vähän sitruunanmehua ja vaikka tuoreita basilikanlehtiä pienenä silppuna.
    Ja antoisia reissuja pikkubloggarin kanssa, niistä reissuista tulee yleensä mukavia muistoja myöhempiä aikoja varten, toteaa nimimerkki ”Kokemusta on”!

    • Reply Martina lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 19:10

      Kiitos lisävinkeistä! Niillä saa lisää vaihtelua jogurttikastikkeeseen. Ja kiitos myös reissutoivotuksista! Uskon että siitä tulee kivaa, vaikka vastoinkäymisiäkin on varmasti tiedossa. Toivottavasti kuitenkin vain pieniä sellaisia. Kovin lupaavasti tämä ei tunnu alkavan, sillä pikkubloggaaja sairastaa parhaillaan ensimmäistä flunssaansa. Toivottavasti se hellittää pian!

    Leave a Reply