Helpot kasvislisukkeet – 10 reseptiä

Helpoille kasvislisukkeille on aina käyttöä. Aiemmin arastelin hieman liian simppelien lisukereseptien julkaisemista blogissa. Ajattelin että blogireseptien pitäisi olla aina monimutkaisia ja oivaltavia, mutta ajan myötä blogin analytiikkaa tutkiessani olen oppinut, että juuri ne ihan tavalliset, helpot ja simppelit reseptit ovat suosituimpia.

Siispä helppoja kasvislisukkeita on nähty blogissa aina kun olen löytänyt tai kehitellyt uuden kivan reseptin. Meidän ainakin on joskus vaikea noudattaa ”puoli kiloa päivässä” -ohjenuoraa eikä kasviksia tule syötyä aina tarpeeksi. Näiden ohjeiden avulla kasvisten määrää on kuitenkin helppo lisätä arkiruokailuun, sillä kaikki tähän listatut lisukkeet sopivat monenlaisten ruokien kaveriksi ja ovat helppoja valmistaa. Tee kerralla isompi satsi ja käy läpi koko lista. Vaihtelua on varmasti ja kasviksia tulee syötyä enemmän lähes huomaamatta.

hernelisuke-2
1. Ranskalainen hernelisuke

chilibasilikapavut-2
2. Chili-basilikapavut

hunajaporkkanat-3
3. Hunaja-rakuunaporkkanat

kesäkurpitsalisuke
4. Kesäkurpitsalisuke

IMG_7247
5. Grillatut ruusukaalivartaat

parsakaalilisuke-2
6. Paahdettu parsakaali

omenasalaatti
7. Vihreä omenasalaatti

munakoiso
8. Hitaasti paahdettu munakoiso

ratatouille
9. Ratatouille

kurkkusalaatti
10. Norjalainen kurkkusalaatti

Mikä on sinun luottokasvislisukkeesi? Jätä reseptisi kommenttiboksiin!

Previous Post Next Post

14 Comments

  • Reply Peggy torstai, toukokuu 11, 2017 at 14:07

    Tosi innostava postaus. Olennsaanut kasvisbuumin itselleni ja uudet ideat on todellakin tervetullutta!

    • Reply Martina torstai, toukokuu 11, 2017 at 17:01

      Minäkin yritän ylläpitää kasvisbuumia, sillä olen todennut voivani kaikinpuolin paremmin kun yritän saada sen puoli kiloa päivässä täyteen. Kiva jos sait postauksesta lisäinnostusta! 🙂

  • Reply Elina/Chocochili.net torstai, toukokuu 11, 2017 at 14:31

    Hyviä ideoita! Noi ruusukaalivartaat näyttää a-i-v-a-n ihanilta!

    Kotiutin muuten juuri itselleni Strömsö-kokki Paul Svenssonin Grillaa vegeä -kirjan. Siellä on tosi hyviä ideoita kasvisten valmistamiseen eritysesti kesäsesonkina. Suosittelen, jos et ole vielä tutustunut 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 11, 2017 at 17:03

      Ruusukaalivartaat on aivan ihania! Harmi etten voi ottaa kunniaa niistä itselleni vaan ruusukaalivartaiden takana on ihana Jotain maukasta -blogin Mari. Kiitos kirjavinkistä! Kuulostaa siltä että se täytyy kotiuttaa tänne meillekin.

  • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:05

    pitäisi innostua näin kesän ja satokauden lähestyessä vihanneksista enemmän itsekin…

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 12, 2017 at 12:17

      Toivottavasti tämä postaus auttoi edes vähän innostumaan. Kyllähän innostus sitten tulee itsekseenkin kun kauppaan alkaa tulla upeita satokauden tuoreita vihanneksia. Grilli vaan kuumaksi ja herkuttelemaan!

  • Reply Kimmo Ollila torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:15

    Kivasti entuudestaan tuttuja ja ihan uusia ideoita.

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 12, 2017 at 12:17

      Kiva että mukana oli myös uusia ideoita!

  • Reply Johanna / Hellan ja viinilasin välissä torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:57

    Nämä on just niitä mitä kaipailee aina kun pihvi on valmiiina jääkaapissa odottamassa paistoa, laitoin osoitteen muistiin!

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 12, 2017 at 12:20

      No sepä se. Meilläkin herkutellaan aika usein pihvillä, sillä tarjoushaukat juoksevat lihatarjousten perässä ja pakastavat sisäfilettä niin, että tälläkin hetkellä taitaa olla kymmenisen pihviä per naama pakkasessa. Sieltä niitä otetaan sulamaan kun pihvihammasta kolottaa ja silloin tarvitaan helppoa ja hyvää kasvislisuketta. Tai sinun bataattilohkoja, jotka puolestani laitoin muistiin! 🙂

  • Reply Heidi K. torstai, toukokuu 11, 2017 at 21:58

    Oih, kiva idea nuo ruusukaalivartaat. Pitääpä tehdä. Ruusukaalit on niiiiin törkeän hyviä.

    -Heidi
    http://www.tiskivuorenemanta.fi/

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 12, 2017 at 12:21

      Niin on, minäkin taidan ehdottaa Henkalle että voisimme grillata taas ruusukaalivartaita. Siihen hyvä pihvi kaveriksi eikä tarvita.

  • Reply Minna perjantai, toukokuu 12, 2017 at 15:58

    Olipa kiva postaus, nappasin muutaman ohjeen talteen. 🙂

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 12, 2017 at 19:10

      Kiva kuulla että tykkäsit. 🙂

    Leave a Reply