Terveellinen brunssi – Mausta tinkimättä

Viikonloppuaamuissa on sitä jotakin, vaikka täytyy myöntää, että raja arjen ja viikonlopun välillä on hämärtynyt äitiysloman ja hoitovapaan aikana. Iloitsen kuitenkin yhä perjantaista ja pidän maanantaita uutena alkuna. Viikonloppuisin haluan hieman hemmotella itseäni ja usein se tapahtuu vaihtamalla arkinen kaurapuuroaamiainen johonkin hieman parempaan aamiaiseen tai jopa runsaampaan brunssiin, jos oikein innostun.

Eräänä keväisenä viikonloppuna innostuin ja kasasin meille herkullisen brunssin, jonka perustana oli terveellisyys mausta tinkimättä. Hyvä ja terveellinen ruoka auttaa jaksamaan paremmin joskus niin väsyttävää vauva-arkea ja toisaalta halusin myös todistaa, ettei terveellisen tarvitse tarkoittaa tylsän makuista. Ja koska poikkeus vahvistaa säännön, sisällytin brunssiin myös hieman sinihomejuustoa, vaikka se nyt ei varsinaisesti terveysruokaa olekaan.

Mitä muuta kuin sinihomejuustoa brunssiimme sitten kuului? Trendikästä ja herkullista avokadoleipää ainakin, jota oli piristetty srirachalla. Sinihomejuusto päätyi salaattiin makeiden päärynöiden ja rouskuvan pähkinäseoksen kera, joista jälkimmäisessä oli mukana myös makujen yhdistelmään täydellisesti sopivaa punajuurta. Lisäksi oli ihanan paksua maustamatonta jogurttia, auringonväristä mehua, superterveellisiä mustikoita ja granaattiomenan siemeniä, marjasmoothieta sekä lisää pähkinöitä.

brunssi-5

brunssi-1-3

brunssi-15

Brunssin pääosassa loistivat itseoikeutetusti Nutisalin uudet pähkinäsekoitukset, joiden ihana maku tulee kuivapaahtamisesta. Kuivapaahdetut pähkinät ovat samalla myös terveellisempi vaihtoehto, sillä kuivapaahtamisessa pähkinöihin ei lisätä öljyä. Nutisalin Salaattisekoituksesta puolet on pähkinää. Manteleiden, cashew- ja saksanpähkinöiden lisäksi pussissa on kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä punajuurta. Salaattisekoitus on mainio proteiininlähde eikä se sisällä lisättyä suolaa tai sokeria.

Myöskään Nutisalin Jogurttisekoituksessa ei ole lisättyä suolaa tai sokeria ja sen lisäksi, että puolet tämänkin pussin sisällöstä on pähkinöitä (manteleita, cashew-, saksan- ja hasselpähkinöitä), on pussissa myös siemeniä, karpaloita, mustikoita ja gojimarjoja. Maku on molemmissa niin hyvä, että näitä voisi herkutella ihan sellaisenaankin. Postauksen lopussa on muuten pähkinäarvonta, joten lue juttu loppuun (tai hyppää suoraan arvontaan jos reseptit eivät kiinnosta)!

Koska jaettu brunssi on paras brunssi, nappaa tästä ohjeet terveelliseen ja herkulliseen viikonloppubrunssiimme ja yllätä perheesi, ystäväsi tai vaikka ihan vaan itsesi värikkäällä brunssihetkellä. Näillä herkuilla jaksaa paahtaa pitkälle iltaan asti.

brunssi-5-2

Rouskuva sinihomejuusto-pähkinäsalaatti

– vihersalaattia (me valitsimme kaupasta montaa erilaista salaattilaatua)
– päärynää
– sinihomejuustoa
– pähkinäsekoitusta (Nutisal Salaattisekoitus)

Pese salaatti, revi se kulhoon ja lisää kulhoon myös kuoritut ja pilkotut päärynät. Murusta sinihomejuusto salaatin sekaan ja ripottele pinnalle pähkinäsekoitusta.

brunssi-10

Avokadoleipä

– ruisleipää
– avokadoa
– yrttisuolaa
– srirachaa tai muuta chilikastiketta

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado ja levitä se ruisleivän päälle. Mausta avokado yrttisuolalla ja viimeistele annos srirachalla.

brunssi-4

Pähkinäiset jogurttikulhot

– maustamatonta jogurttia
– mustikoita ja/tai granaattiomenan siemeniä
– pähkinäsekoitusta (Nutisal Jogurttisekoitus)
– (hunajaa)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta annos halutessasi hunajalla. Voit käyttää joko mustikoita tai granaattiomenan siemeniä tai molempia.

brunssi-1-4

Marjasmoothie

– banaania
– marjoja (mustikoita, mansikoita, vadelmia)
– maustamatonta jogurttia

Kuori ja pilko banaani. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella ja tarjoile lasista.

brunssi-6

ARVONTA!

Kaikkien tähän postaukseen kommentin jättäneiden kesken arvotaan peräti 10 tuotepalkintoa, jotka sisältävät yllätys, yllätys pähkinää! Nyt jos koskaan on hyvät mahdollisuudet voittaa, joten jätä ihmeessä kommentti ja kerro vaikka viikonloppuaamuistasi, mieleenpainuvimmasta brunssista tai ihan vaan siitä, mitä sinulle kuuluu tänään. Kommentteja voi jättää tiistaihin 11.4. klo 24:00 asti. Voittajat arvotaan seuraavana päivänä. Otan voittajiin yhteyttä sähköpostitse, joten muista jättää osoitteesi ja tarkkailla sähköpostiasi keskiviikkona 12.4. Onnea arvontaan!

Arvonta on päättynyt! Pähkinätuotepalkinnon voittivat nimimerkit:

Heidi, Hansku, Manna, Jane12, Vintagentti, Meri, Lentoemo, Henna, Teressa Marjamäki ja Essi Tanskanen

brunssi-3-2

Kaupallisessa yhteistyössä Nutisal

Previous Post Next Post

You Might Also Like

108 Comments

  • Reply pimassou torstai, huhtikuu 6, 2017 at 09:13

    Upeat kuvat! Nyt alkoi tehdä mieli pähkinää, mutta kaapissa ei ole kuin maapähkinävoita. Saattaa sujahtaa sekin kohta parempiin suihin! 😀

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:18

      Maapähkinävoi ei ole yhtään huono vaihtoehto sekään. Nimimerkillä ”Rakastan maapähkinävoita”. Kohta kaapissa saattaa olla näitä postauksen pähkinöitäkin jos arpaonni suosii sinua. 🙂

  • Reply Helena torstai, huhtikuu 6, 2017 at 10:08

    Olipa herkullisen näköisiä kuvia, kuin suoraan jostakin hotelliaamiaiselta! Pähkinät on kyllä ihania mutta liian harvoin opiskelijabudjetilla niitä raaskii ostaa.

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:18

      Kiitos, yritimme hakeakin tähän vähän sellaista hotelliaamiaisen luksusmeininkiä. Pähkinät ovat kyllä harmillisen kalliita. Toivottavasti arpaonni suosii sinua!

  • Reply Tape torstai, huhtikuu 6, 2017 at 10:12

    Onpa ihanan näköistä purtavaa, ja tuo pähkinäsekoitus, kaikkine väreineen on tosi houkuttava 🙂 Tästä sainkin hyvän idean johonkin Pääsiäisaamuun, kun voi kaikessa rauhassa paneutua aamiaisen valmisteluun ja nautiskeluun ilman kiirettä. Todella koukuttavia kuvia 🙂

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:19

      Meillä on täällä niin hyvä kuvaaja. 🙂 Pääsiäisenä pitää kyllä taas tehdä jotain ihanaa aamiaista tai brunssia.

  • Reply Nenne torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:20

    Tänään kuuluu flunssaa 😀 Talviloma sujuu tällä kertaa sängyn pohjalla, mutta onpahan aikaa haaveilla tulevista matkoista ja suunnitella niitä 😉 Pähkinät tekis terää juuri nyt 😛

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:36

      Täälläkin on parhaillaan flunssa päällä. Ihan tylsää. Paranemisia sinne ja onnea arvontaan!

  • Reply Hanne torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:41

    Herkullisen näköistä mutta ainahan sun kuvat ovat. Avokado on yksi lempparini ja varsinkin leivän päällä.
    Pähkinöitä käytän salaateissa ja rahkan joukossa:)

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:36

      Avokado on ihan sairaan hyvää ja avokadoleipiin olen tällä hetkellä niin koukussa ettei tosikaan. Samoin pähkinöihin. Tuleepahan syötyä hyviä rasvoja!

  • Reply Krista torstai, huhtikuu 6, 2017 at 11:54

    Nyt kyllä herahti täälläkin vesi kielelle ja mieli tekee pähkinöitä, taidankin napata idean tästä tämän päiväiseen salaattiin eli kiitos 😊

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:38

      Ole hyvä! Mullekin maistuisi nyt pähkinäsalaatti. Taas. 😀

  • Reply anna s. torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:05

    Nam, herkullisen näköistä 🙂 Mukana herkullisessa arvonnassa 🙂

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:38

      Toivotaan että arpaonni suosii!

  • Reply Kristiina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:22

    Ihania kuvia ja ruokia!
    Harvemmin tulee brunssia syötyä, paitsi kun on vieraita. Mukana kivassa arvonnassa!

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:39

      Kiitos! Brunssi on meilläkin erityisten päivien herkku. Ei sitä joka päivä jaksaisikaan väsätä brunssia eikä se tuntuisi sitten enää niin erityiseltäkään.

  • Reply Hanna torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:27

    Ihania kuvia! Noiden innoittamana taidankin alkaa suunnittelemaan pientä brunssia viikonlopulle 🙂 Kyllä se vain niin on, että arkiaamut alkaa täälläkin pienen lapsen kanssa pelkällä puurolla mutta viikonloppuisin aamiainen on ihanaa valmistaa ajan kanssa, tai hypätä suoraan siihen brunssiin! 😀

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:42

      Viikonloppuisin on kiva hypätä suoraan brunssiin etenkin jos saa nukkua vähän myöhempään. Arkena ehtii juuri ja juuri tehdä sen puuron jos sitäkään. 🙂

  • Reply Heidi torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:32

    Niin herkullisen näköistä, että nälkä tuli vaikka juuri tulin lounaalta 😀 Mä tykkään viikonloppuisin väsätä smoothiekulhon amupalaksi ja koristella sen kauniisti ajatuksen kanssa, kun arkisin sitä syö tosiaan vain kaurapuuroa ja marjoja. Joten pähkinäsekoitukset olisi oikein oivallisia tuohon koristelupuuhaan, ja varmasti makoisia muutenkin 🙂

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:43

      Pähkinäsekoituksilla smoothiekulhoihin saa varmasti upeita värejä ja muotoja. Kaunis ruoka maistuu aina paremmalta, niin hassulta kuin se kuulostaakin.

  • Reply Sari-Anne torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:36

    Herkulliselta näyttää!
    Meillä on aamupalat hutaistu kiireellä lauantaista lähtien, kun koiranpentu tuli taloon. Pitää vahtia, ettei aikuinen koira jyrää pentua ja että pentu ei kiusaa liiaksi aikuista koiraa. Lisäksi pitää kiikuttaa pentua ulos, ettei tulisi vahinkoja sisälle. Vilskettä riittää.

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:43

      Voi että, teillä on varmasti kova vilske päällä, mutta kuulostaa kyllä tosi ihanalta vilskeeltä. Koiranpennut on niin ihania. 🙂

  • Reply Hansku torstai, huhtikuu 6, 2017 at 12:49

    Ai herkku mitä kuvia! Pähkinät on kyllä perheessämme monessa muodossa suosittuja! Mukana arvonnassa!

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:44

      Pähkinät toimii todella monessa tilanteessa. Mulla oli niitä viimeksi mukana lentokoneessa välipalana. Pieni kourallinen riitti viemään nälän pois, mutta maku oli niin hyvä, että piti ottaa toinenkin kourallinen. 😀

  • Reply Jonna torstai, huhtikuu 6, 2017 at 13:22

    Houkuttelevan näköisiä kuvia! Tuli tuosta mieleen, että pitäisi ehdottmasti useammin panostaa kotonakin annosten asetteluun. Pähkinöitä meidn perheessä syödään paljon välipaloina ja iltapalanakin. Itse en ole jostain syystä hoksannut jugurttin niitä sekoitella, mutta nytpä otan kokeiluun!

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:46

      Pähkinät toimii jogurtissa tosi hyvin. Mä taidan jopa vaihtaa nyt puuroaamiaiseni jogurttiin ja pähkinöihin. Ihastuin niin yhdistelmään ja toki mukaan täytyy heittää vähän marjojakin väriä ja makua tuomaan.

  • Reply Sinikka torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:02

    Viikonloppuisin pyritään panostamaan enemmän aamupalaan; jogurttia, tuoreita hedelmiä, toki toisinaan pekonia ja muniakin.

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 6, 2017 at 14:47

      Pekoni ja munat on ihan loistava aamiainen myös. Voisinkin ehdottaa Henkalle että ostettaisiin niitä ensi viikonlopuksi. Mun täytyy tosin ehkä saada jogurttia ja pähkinöitäkin siihen lisäksi.

  • Reply piitu torstai, huhtikuu 6, 2017 at 15:06

    Hyvää kuuluu, ihanaa että alkaa olla jo keväistä. Hyvää loppuviikkoa!

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:14

      Samoin sinulle! 🙂

  • Reply Ida torstai, huhtikuu 6, 2017 at 15:10

    En ole koskaan ollut brunssilla 🙂

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:15

      Mitäs jos menisit tänä viikonloppuna tai tekisit sellaisen itse? 🙂

  • Reply Annika.J torstai, huhtikuu 6, 2017 at 17:10

    Pähkinät <3 namnam sopii puuroon ja moniin ruokiin 🙂
    Tänään on ollut hyvä ja aurinkoinen päivä!

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:15

      Jep, aurinko tekee päivistä aina parempia. Heti piristyy kun aurinko tulee esiin pilvien takaa.

  • Reply Suvi torstai, huhtikuu 6, 2017 at 18:41

    Oh mikä brunssi teillä ollut, kieltämättä kelpaisi mullekin! Varsinaista brunssia en ole koskaan nauttinut, mutta ehkäpä pitäisi sekin valmistaa joskus, tai käydä ulkona kunnon brunssilla 🙂

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:16

      Suosittelen kumpaakin, sekä ravintolabrunssia että kotona tehtyä brunssia. Molemmissa on omat hyvät puolensa. 🙂

  • Reply MarjaKoo torstai, huhtikuu 6, 2017 at 19:03

    Raskas kevät, ja lopulta pääsi sitten flunssakin yllättämään. Brunssi on ihana tapa herkutella yhdessä, laittoi sen sitten kotona tai meni porukalla ulos syömään. Pähkinät maistuu aina.

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:17

      Täälläkin on mennyt koko viikko ihan flunssaisena. Tosi tylsää. Paranemisia sinulle!

  • Reply Jenny torstai, huhtikuu 6, 2017 at 19:39

    Brunssi on ihana tapa aloittaa viikonloppu! Teidän brunssinne näyttää ihanalta ja sen myötä sain inspiraation tehdä samantyyppisen aamupalan jo tänä viikonloppuna 🙂

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:18

      Mahtavaa että sait tästä inspiraatiota! Brunssi on ihana piristys viikonloppuun ja tämä meidän versio oli tosi helppo ja nopea tehdäkin.

  • Reply sikkuralla torstai, huhtikuu 6, 2017 at 21:38

    Oi, mitä kuvia. Meillä syödään paljon pähkinöitä. Tänäänkin kaupasta lähti mukaan pari pussia.

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:18

      Toivottavasti saat pian pari pussia lisää jos arpaonni suosii! 🙂

  • Reply hilkka torstai, huhtikuu 6, 2017 at 21:42

    Pähkinät ovat herkullisia, olisipas ihana voittaa 🙂

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:18

      Toivotaan että voitat! 🙂

  • Reply Sonja torstai, huhtikuu 6, 2017 at 22:04

    Brunssit on parhaita. Ennen sitä jaksoi itse järjestää kavereille brunsseja kotona, mutta nykyään tulee lähdettyä brunssille kahvilaan.

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:19

      Molemmissa on puolensa. Minulle maistuisi nyt vaihteeksi jonkun toisen valmistama brunssi ja voisinkin ehdottaa Henkalle että kävisimme testaamassa jonkun uuden brunssipaikan.

  • Reply Anna H torstai, huhtikuu 6, 2017 at 23:00

    Hyvännäköisiä reseptejä! Jostain syystä itselläni ei ole kovin paljon mielikuvitusta pähkinöiden ja siemenien käytössä. Paljon tulee syötyä niitä vaan pelkiltään.

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:19

      Ne on kyllä pelkiltäänkin tosi hyviä. Mä käytän niitä eniten salaatteihin ja nyt ihastuin jogurtin, pähkinöiden ja marjojen yhdistelmään.

  • Reply Tulitikkutyttö perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 00:37

    Aah, olispa ihana nauttia pitkästä aikaa kiireettömöstä brunssista. (: Näin keväällä ei voi asiat hirveän huonosti olla, sillä piristäähän tuo lisääntyvä valo ja lämpö niin hirmuisesti. <3

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:20

      Niinpä, kevät on aivan ihanaa aikaa!

  • Reply Elise H. perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 09:36

    Mukana pähkinäisessä arvonnassa!
    Mukava päivä tänään, viikonloppu edessä, kotikin on siivottu jo aiemmin ja nyt tässä mietiskelen, josko leipoisin jotain hyvää viikonlopuksi 🙂 Ihanaa viikonloppua kaikille!

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:20

      Oijoi, voisikohan joku siivota täällä meilläkin ja leipoa vielä jotain hyvää päälle! 😀

  • Reply Anne perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:14

    Houkuttelevan näköisiä kuvia! Brunssit ovat yksi kivoimmista asioista kyllä. 🙂 Töissä mulla on aina jonkinlainen pähkinäpussi mukana jogurttiin laitettavaksi, mutta näitä ei ole kyllä vielä tullut kokeiltua.

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 12:21

      Mullakin oli töissä kaappi täynnä pähkinöitä. Ne on niin käteviä eväitä. Toivottavasti pääset pian maistamaan näitä uutuuksia! Toivotaan siis että arpaonni suosii! 🙂

  • Reply manna perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 16:37

    Lomilla tulee syötyä usein brunssia, kotona ei juuri koskaan:)

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 18:37

      Loma ja brunssi kuuluvatkin hyvin yhteen! 🙂

  • Reply SannaM perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 21:32

    Tosi houkuttelevan näköisiä kuvia! 🙂 Näitä en ole vielä kokeillutkaan, vaikka pähkinöiden suurkuluttaja nykyään olenkin. Nuorempana en jostain syystä pitänyt pähkinöiden mausta, opettelinkin vasta aikuisiällä niitä syömään.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:39

      Minäkään en muista että olisin pitänyt pähkinöistä ainakaan mitenkään erityisesti nuorempana, mutta nyt ne ovat suurinta herkkuani.

  • Reply Jane12 perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 22:16

    Oi mitä herkkuja!<3 mukana! Tänään kuuluu hyvää, sillä viikonloppu!

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:39

      Niinpä, viikonloppu on parasta! 🙂

  • Reply Anna perjantai, huhtikuu 7, 2017 at 22:24

    hyvää kuuluu 🙂 mukavaa viikonloppua!

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:39

      Samoin sinulle!

  • Reply Siinatar lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 00:20

    Parhain aamuhetki on viikonloppuisin, kun saa kaikessa rauhassa juoda kahvikupposen =). Mukaan kivaan arvontaan!

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:40

      Kahvikupponen kaikessa rauhassa nautittuna on yksi elämän suuria pieniä iloja. 🙂

  • Reply Helena Savikko lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 09:30

    Viikonloppuisin teemme yleensä pekoniherkkuaamiaista, jossa pekonit paistuu uunissa, pannulla munat ja nakit.
    Lisäksi on perusaamiaista eli vihannes- ja hedelmävati, kinkkua, juustoja, graavilohi, munavoi, lämpimät karjalanpiirakat ja lämmin ciapatta (tulevat hyvin ensin uunissa ennen pekoneita).
    Juomina kahvi, tee, maito, tuoremehu.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:40

      No voi nam, nyt herahti vesi kielelle! Kuulostaa todella hyvältä herkkuaamiaiselta.

  • Reply Tytti lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 12:54

    Jugurttisekoitus tulisi kyllä tarpeeseen! Suosikki-iltapalani onkin maustamaton jogurtti ja sen kanssa esimerkiksi mysli 🙂

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:41

      Toivotaan että arpaonni suosii! Minäkin pidän kovasti maustamattomasta jogurtista erilaisten härpäkkeiden kanssa, mutta ehdottomasti aamuisin. Illalla maistuu suolainen.

  • Reply Nanna lauantai, huhtikuu 8, 2017 at 14:12

    Parhaita ovat olleet vappubrunssit pitkäaikaisten ystävien kanssa. Ja ehdottomasti jonkun kotona, yhdessä tehden, skumpan kanssa. En voi sietää ajatusta eväiden raahaamisesta täydessä ratikassa Kaivariin, ihmismassoista, kylmästä ja sateisesta säästä ja vessajonoista kahteen rähjäiseen bajamajaan, hrrr.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:43

      Sinäpä sen sanoit. Niin ihanalta kuin vappubrunssi Kaivarissa kuulostaakin teoriassa, niin totuus on yleensä ihan toinen. Olen tuntenut jopa syyllisyyttä kun en ole vaivautunut Kaivariin asti vappupäivänä, mutta ihan turhaan, sillä kotona on kivempaa.

  • Reply vintagentti sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 05:49

    Kello on aamuvarhainen, muu perhe nukkuu vielä. Alkoi houkuttaa kunnon sunnuntai-aamiaisen kokoaminen heräilevälle perheelle. Tosin eritoten perheen nuorten miesten nukkumatavat tuntien siitä taitaa tulla brunssi, jos ei peräti lounasta kuitata. Sämpylätaikina kohoamaan ja sitten mietintään mitä muuhun löytyy aineksia kotona…. Mukana arvonnassa, erilaisia pähkinöitä olisi hyvä olla kaapissa juuri nytkin.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:43

      Voi että miten ihana aamiaisyllätys. Tuoreet sämpylät maistuisivat minullekin! Toivotaan että arpaonni suosii!

  • Reply Mini sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 09:31

    Itsekin tykkään tehdä jotain spesiaalimpaa aamupalaa viikonloppuisin. Brekkariin kuuluu ainakin kreikkalaista jugurttia granolalla, tänään tein kauan haaveilemiania sitruuna-ricottapannareita vadelmilla, herkkua!

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:44

      Sitruuna-ricottapannarit vadelmilla! Jestas että kuulostaa hyvältä!

  • Reply Meri sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 09:32

    Olisi ihana panostaa aamupalaan, mutta viikolla on niin kiire, että en ehdi edes aamukahvia juomaan. Joskus käymme viikonloppuisinn kahvilassa aamupalalla, se on kyllä luksusta 🙂

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:44

      Valmis ja kiireetön aamiainen on kyllä todellista luksusta. 🙂

  • Reply lentoemo sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 09:51

    Puuroaamiainen on parhautta, ja erityisesti kun pääsee syömään puuroa joka on keitetty hitaasti hauduttaen suuressa erässä, tämä on asia jossa pienuus ei ole etu..

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:45

      Totta! Jotenkin minusta tuntuu myös, että toisten keittämä puuro on aina parempaa kuin omatekemä.

  • Reply SAMP sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 15:23

    Rakastan aamupaloja ja vapaat viikonloput rauhallisine aamiaisineen ovat todellista luksusta! Herkkuaamupalaan kuuluu ehdottomasti maustamaton jugurtti vadelmilla ja granolalla, croissantit, pekoni ja cappuccino 🙂 milloinhan klo 6 heräävät lapset malttaisivat nukkua niin pitkään, että äiti saisi nautiskella kerrankin aamiaisen omassa rauhassa 😉

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:46

      Cappuccino on ehdoton aamuherkku! Nautiskelen sitä aina reissussa ja etenkin Italiassa on ihanaa kun tietää että vaatimattomammastakin hotellista saa hyvää cappuccinoa. Tai jos ei saa, niin viereisestä kahvilasta ainakin. 🙂 Onpa sinulla aamuvirkut lapset. 🙂

  • Reply Henna sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 15:25

    Aamupala on paras ateria päivässä! Meillä syödään arkena leipää tai puuroa, viikonloppuisin satsataan vähän enemmän ja herkutellaan esim. croissanteilla.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:47

      Niinpä ja runsaalla aamiaisella tai brunssilla jaksaa oikeasti melkein koko päivän!

  • Reply Päivi sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:16

    Kahvi kuuluu jokaiseen aamuuni ihan ehdottomasti. aamupalani on yleensä leipää tai kaurapuuroa. Joskus on ihana mennä kahvilaan aamupalalle, siellä yleensä nautiskelen croissantista.

    • Reply Martina sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 16:48

      Kahvi ja croissant on todellista aamiaisluksusta. Eikä muuta edes tarvita.

  • Reply Teressa Marjamäki maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 09:18

    Oi, herkullisen näköiset setit! Maistuis ehdottomasti ☺️

    • Reply Martina tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 10:29

      Kiitos! 🙂

  • Reply Lellu76 maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 09:57

    Tänään kuuluu erityisen hyvää, koska on synttäripäivä 🙂 Työkavereiden kanssa justiinsa nautittiin aamukahvit sitruunalakritsivalkosuklaakakun (ruma tuli, mutta maku ok) kera. Aamu alkoi kyllä kaurapuurolla, niin kuin aina arkena.

    • Reply Martina tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 10:29

      Oi, onnea synttärinä, joskin nyt jo päivän myöhässä! 😀

  • Reply Katja maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 11:26

    Mä söin aamupalaksi Lion-muroja mutta vaikka ne oli tosi jees niissä ei ollut minkäänlaista luksuksen tuntua ja salee söin kans pari kissankarvaa kun toi karvapallo vaihtaa talviturkkiaan pois.

    • Reply Martina tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 10:30

      Haha, hyvä jos et kuitenkaan huomannut syöneesi karvoja. 😀

  • Reply Anna maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 13:44

    Kelpaisi! Meillä pähkinåt ovat koko perheen herkkua; aamupalalla, välipalana, ja ihan muuten vain 🙂

    • Reply Martina tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 10:32

      Kiva kuulla että koko perhe osaa arvostaa pähkinöitä. Meillä pienin ei saa vielä syödä pähkinöitä, mutta eiköhän hänetkin aivopestä pähkinäfaniksi kun sen aika on. 🙂

  • Reply Liisa tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 00:36

    Kesää odotellessa aivan pähkinöinä!

    • Reply Martina tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 10:33

      Sama täällä! Tänään on ollut taas ihana auringonpaiste, joka on saanut innostumaan entistä enemmän lähestyvästä kesästä.

  • Reply Minna tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 14:58

    Mukaan arvontaan 🙂 Täällä on ollut tylsän sateinen päivä ja kohta pitäisi iltavuoroon suunnata 🙂

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:14

      Toivottavasti iltavuoro sujui hyvin! 🙂

  • Reply Milla tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 15:25

    Nam, näyttää aivan ihanalta!!!

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:16

      Kiitos! Nämä myös maistuivat ihanalta! 🙂

  • Reply Essi Tanskanen tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 19:09

    Brunssi avokadoleipineen ja auringon värisine mehuineen tekisi kyllä hyvää tähän harmaaseen säähän!

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:17

      Nimenomaan, etenkin harmaana päivänä tällainen brunssi tulee tarpeeseen.

  • Reply sam tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 19:22

    Nams, nälkä tulee kuvia katsellessa. Pähkinät on hyviä napostelu herkkuja

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:17

      Niin on. Mulla on nytkin pähkinöitä naposteltavana tässä läppärin vieressä. 🙂

  • Reply ansu88 tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 20:35

    Mukaan! Pähkinät on hyviä!

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:17

      Pähkinät on parhaita! 🙂

  • Reply tt3 tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 20:55

    Ihan kiva päivä ollut tänään. 🙂

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:17

      Kiva kuulla, niin minullakin. 🙂

  • Reply Kirsti tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 22:37

    Hauska päivä linnut lauloi ja aurinko paistoi

    • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 12, 2017 at 11:18

      Kevät tulee siis! Ihanaa!

    Leave a Reply