Sillikaviaari


“Joulu on pilalla!”, oli yksi ensimmäisiä ajatuksia vuosi sitten, kun mieli kävi läpi myllerrystä kahden viivan ilmestyttyä raskaustestiin. Minä, jonka mielestä parasta joulussa on graavilohi, mäti, homejuustot ja punaviini, jouduin ajattelemaan jouluherkut ihan uusiksi. Kävimme läpi perinteisiä joulupöydän herkkuja kun innostuin. Silliä saa syödä raskaanakin! Tänä vuonna meillä todellakin syödään silliä, siitä minä päätin pitää huolen. Ja niin myös pidin. Viime vuoden sillipainotteista joulua ajatellen tämä Ahti-sillien kanssa tehty yhteistyöpostaus tuli hyvään saumaan. Sillireseptit kun ovat nyt viime vuonna vallinneiden möhömahaolosuhteiden ansiosta hallussa.

Silli on aina kuulunut lemppareihini, mutta viime jouluna muiden herkkujen oltua vauvamahan takia pannassa, ihastuin silliin entistä syvemmin. Silli sellaisenaan perunan ja smetanan kanssa on helpoin herkku toteuttaa ja todella hyvää niinkin, mutta joulun kunniaksi sillistä voi väkertää hieman monimutkaisempiakin herkkuja, kuten vaikkapa sillikaviaaria, jossa maistuu sillin lisäksi punasipuli ja tilli. Pehmeyttä makuun tuovat smetana sekä keitetty kananmuna. Tänä vuonna ruisnapin päältä tarjoiltu sillikaviaari koristellaan myös kirjolohenmädillä.

Sillikaviaarin tähtenä loistaa reilusti Omega-3 -rasvahappoja sisältävä Ahti-silli, joka on vastuullisesti kalastettu ja valmistettu Suomen Turussa. Tästä kertoo myös sillin MSC-merkki. Ahti-silli on hieman uudistunut tänä vuonna, sillä ennen nimellä Boy kevytsuolattu silli tunnettu tuote on nykyään nimeltään Ahti Perinteinen sillifilee. Tämän reseptin voi toteuttaa joko siitä tai Ahti matjessillifileestä.

sillikaviaaria-5

sillikaviaaria-3

Sillikaviaari

– 150 g Ahti Perinteinen sillifileetä tai Ahti matjessillifileetä
– 2 kananmunaa
– 1 punasipuli
– 120 g smetanaa
– 1 rkl dijon-sinappia
– ripaus sokeria
– kourallinen hienonnettua tilliä
– ruissipsejä tai ruisleipää
– kirjolohenmätiä

sillikaviaaria-4

Jos käytät reseptiin perinteistä sillifileetä liota sitä pari tuntia vedessä liian suolaisuuden tasoittamiseksi. Keitä kananmunat koviksi ja pilko sipuli hienoksi.

Pilko sitten myös silli ja hienonna kananmunat. Sekoita silli, kananmuna, sipuli ja smetana keskenään. Mausta dijon-sinapilla, ripauksella sokeria sekä kourallisella hienonnettua tilliä.

Tarjoile sillikaviaari ruissipsien tai ruisleivän kanssa. Koristele halutessasi kirjolohenmädillä ja tillillä.

Lisää sillireseptejä löydät täältä.

Foodlover-logo-RGB

Yhteistyössä Ahti-sillit

sillikaviaaria-2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. torstai, joulukuu 8, 2016 at 12:16

    Tänä jouluna on sitten kälyn vuoro olla möhömahassaan ja raivostua kun ei saa kylmäsavulohta sinappisen mestarikastikkeen kanssa. 😀 Onneksi joulu tarjoaa kasan muitakin herkkuja, vaikka ei kylmäsavulohta voita mikään..

    • Reply Martina torstai, joulukuu 8, 2016 at 13:58

      Pitäähän joka joulu olla jonkun herkuttelut pilalla. Eihän siitä muuten mitään tule. 😀 No ei vaan, kyllähän jotkut maistelee kiellettyjä herkkuja raskaanakin tai sitten voi ottaa sen siltä kannalta, että tutustuu uusiin joulun makuihin. Sellaisiin, joita saa syödä. Mä ihastuin viime jouluna ihan uudella tavalla silliin ja kinkkuleipiin. Ja jaksoin kerrankin syödä myös laatikoita!

    Leave a Reply