Brookie – Keksin ja brownien yhdistelmä

Siitä on jo aikaa kun pakkasin laatikollisen brookieita autoon ja suuntasin töihin viimeistä kertaa ennen mammalomaa. Pähkäilin viimeiseen asti leivonko töihin jotain vai ostanko vaan kaupasta jotain valmista. Selkäkipu oli viimeisinä työpäivinä niin jäätävä, ettei keittiössä häärääminen tuntunut hyvältä idealta. Olisin varmasti jäänyt saikulle jos työpäiviä olisi ollut yhtään enemmän jäljellä. Vikat tunnit töissä menivät nimittäin aika lailla hammasta purren.

Kuitenkin kun törmäsin Pirkka-lehdessä brookie-reseptiin, en voinut olla leipomatta noita herkullisen kuuloisia brownien ja cookien sekoituksia silläkin uhalla, että selkä hajoaa lopullisesti. Niin siinä melkein kävikin. Selkä jymähti kesken leipomisen enkä saanut kumarruttua ottamaan leivonnaisvuokaa uunista. Onneksi ratsuväki saapui pihaan harmaalla bemarilla ja pelasti möhömahaisen neidon pulasta. Jos Henkka ei olisi tullut juuri oikeaan aikaan kotiin, olisi brookie varmaan jäänyt uuniin. Niin kipeä olin.

Vaikka minun leipomishetkeni oli melko tuskainen, syntyvät brookiet oikeasti helposti. Toki kahden taikinan teko on hieman työläämpää kuin yhden, mutta keksitaikina valmistuu siinä samalla kun browniepohja paistuu uunissa ja homma sujuu näppärästi. Lopputulos on ihana. Mehevä brownie ja rapea keksipäällinen maistuu taivaalliselta. Ei haittaa myöskään yhtään, että molemmat taikinat maistuvat hyvältä. Minä ainakin vetelin taikinakulhojen jämät tyytyväisenä parempiin suihin. Se on leipurin palkinto.

brookie-2

Brookie
n. 15 palaa

Brownie:

– 75 g voita
– 150 g tummaa suklaata
– 1,5 dl vehnäjauhoja
– 1 rkl kaakaojauhetta
– 2 dl (ruoko)sokeria
– 2 kananmunaa
– ripaus suolaa

Cookie:

– 75 g voita
– 1,5 dl (ruoko)sokeria
– kananmuna
– 2 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– 50 g tummaa suklaata

Tee ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-suklaaseokseen. Sekoita myös kananmunat taikinan joukkoon.

Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 25 cm kokoinen uunivuoka. Muun kokoiset vuoat käyvät myös, mutta jos taikinakerros on ohuempi tai paksumpi niin otathan sen huomioon paistoajassa. Myös vuoan paksuus ja materiaali vaikuttavat paistoaikaan.

Kippaa brownietaikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa 10-15 minuuttia. Tässä vaiheessa brownien ei tarvitse olla läheskään kypsää, sillä se menee vielä keksitaikinan kanssa uuniin ja saa muutenkin jäädä meheväksi.

Kun brownietaikina on uunissa voit tehdä cookie-taikinan. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää joukkoon kananmuna. Lisää kuivat aineet taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi ja lisää nekin keksitaikinaan.

Ripottele cookie-taikina murusina brownien päälle ja paista koko höskää uunissa vielä vartin verran. Brookie on valmis kun keksitaikina alkaa ruskettua hieman ja näyttää rapealta.

Anna brookien jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Okei, pienen maistiaisen saa ottaa heti uunin jälkeen. Brookie on ihan törkeän hyvää juuri uunista tulleenakin, mutta se paranee oltuaan yön yli jääkaapissa. Usko pois, haluat jättää sitä hieman huomisellekin. Ota se silloin huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

brookie-1-2

P.S. Vauvauutisia odottaville tiedoksi, että kannattaa seurata meitä Instagramissa ja Facebookissa. Pikkubloggaajan saapumisesta kerrottaneen ensimmäisenä kyseisillä kanavilla. Blogiin tieto tulee sitten kun ehdimme ja jaksamme tehdä siitä postauksen, eli todennäköisesti vasta hieman myöhemmin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply