Endiivi-pekonisalaatti rapeilla leipäkrutongeilla

Kaikki missä on pekonia on hyvää. Tällaisen väitteen olen joskus kuullut ja toistaiseksi olen myös allekirjoittanut sen, sillä yhtään huonoa pekoniruokaa ei ole eteeni sattunut. Ja minä olen sentään maistellut jos jonkinlaisia herkkuja aina pekonijäätelöstä lähtien.

Tässä salaatissa rapea pekoni antaa hyvän vastaparin kirpeälle ja karvaalle endiiville, joka on sellaisenaan helposti hieman luotaantyöntävä salaattilaatu. Rasvainen pekoni ja rapeat krutongit yhdessä hyvän kastikkeen kanssa kesyttävät kuitenkin endiivin kirpsakkaa makua juuri sopivasti, niin että yhdistelmään jää helposti koukkuun. Tämä salaatti ei lisukkeita kaipaa vaan toimii sellaisenaan herkullisena ateriana vaikkapa kesäisellä lounaalla.

pekonisalaatti-3

Ranskalainen endiivi-pekonisalaatti
4 annosta

– 200 g endiiviä tai salaattisikuria
– 200 g jääsalaattia tai muuta vihreää salaattia
– paketti pekonia
– 6 viipaletta paahtoleipää
– öljyä
– suolaa ja pippuria

Kastike:

– 2 valkosipulinkynttä
– 2 tl dijoninsinappia
– 3 rkl öljyä
– 1 rkl punaviinietikkaa
– suolaa ja pippuria

Huuhtele endiivit tai salaattisikurit sekä jääsalaatti. Pilko ne pienemmäksi ja laita tarjoilukulhoon.

Paista pekonit pannulla ja nosta ne sitten talouspaperin päälle kuivumaan. Paista pekonin rasvassa kuutioiksi leikkaamasi paahtoleivät. Lisää hieman öljyä tarvittaessa, jotta leivistä tulee rapeita. Mausta krutongit suolalla ja pippurilla. Minä käytin Garlic & Pepper -mausteseosta.

Nosta myös krutongit talouspaperin päälle kuivumaan ja tee sitten kastike.

Purista valkosipulinkynnet murskaksi ja laita ne miedolle lämmölle pannulle öljyn kera. Lisää sinappi ja punaviinietikka. Lämmitä vain sen verran, että kastikkeen ainekset sekoittuvat joten kuten toisiinsa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja nosta sitten pois liedeltä.

Kaada kastike salaattipohjan päälle. Voit vähän pyöritellä niin että kastike levittyy salaattiin. Lisää pekonit ja krutongit ja nauti.

pekonisalaatti

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply