Keksimutakakku

Minulla oli eräänä ihan tavallisena työpäivänä iloisia uutisia työkavereilleni. Sellaisia, että olin leiponut kakunkin asiaani juhlistamaan. ”Te pääsette musta eroon toukokuussa!” kerroin ja nostin mutakakun pöytään. Olimme käyneet aamulla ultraäänessä katsomassa, että mahassani todella möyryää vauva, ja huomenna maaginen 12 raskausviikon rajakin tulisi täyteen. Mä jään toukokuussa äitiyslomalle!

Uutisen kertominen oli minulle itselleni valtava huojennus. Enää ei tarvitsisi kulkea telttamaisissa kaavuissa, istua hiljaa työpisteellä oksennusta pidätellen ja syyttää päälle päin näkyvästä väsymyksestä milloin mitäkin. Ei enää myöskään salaa avattuja housunnappeja pullottavan mahan tieltä, vaan nyt voisin pukea ihanat äitiyshousut jalkaani ilman että kukaan ihmettelee housuvalintaani. Kasvavaa mahaa ei tarvitsisi enää piilotella eikä syyttää pahoinvoinnista vatsatautia. Nyt voisin olla ihan avoimesti RASKAANA. Ihanaa!

Siispä keksimutakakkua pöytään, vaniljakastiketta päälle ja kahvia kuppiin. Nyt sietääkin juhlia! Keksimutakakun reseptiin törmäsin Kaikki äitini reseptit -blogissa. Alun perin ohje on K-ruokasivustolta peräisin. Ja mikäs sen parempaa kuin pehmeä mutakakku, joka kätkee sisälleen rouskuvia keksisattumia. Kyllä tällaisella kakulla kelpaa juhlistaa mahassa sätkivää pikkukaveria, jota olimme juuri ihailleet sairaalaan monitorilta. Se oli hieno päivä se.



Keksimutakakku

– puolikas paketti kandisokerikeksejä (loputkin tulee kyllä syötyä, usko pois)
– 150 g voita tai margariinia
– 200 g tummaa leivontasuklaata
– 4 kananmunaa
– 2 dl sokeria
– 2,5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta

Murenna keksit veitsellä pienemmiksi murusiksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele ja jauhota vuoka halutessasi. Minä taisin jättää voitelun tekemättä ja hyvä kakku tuli silti.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa ja sulata varovasti myös suklaa joukkoon. Minä tein tämän vaiheen mikrossa, mutta kattilassa tehtynä sulamista on helpompi vahtia.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kaada hieman jäähtynyt voi-suklaaseos kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita jauhot joukkoon. Kippaa myös kaksi kolmaosaa keksimurusta taikinaan, sekoita ja kaada taikina irtopohjavuokaan. Loput keksimurut ripotellaan kakun pinnalle ennen paistamista.

Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Sen on tarkoitus jäädä keskeltä hieman valuvaksi, joten älä kypsennä liikaa. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin irrotat sen vuoasta. Voit koristella kakun ripottelemalla sen päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta. Tarjoile valmis kakku sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nanna torstai, huhtikuu 28, 2016 at 16:42

    Nyt on kyllä varsinainen vauvabuumi tuttujen ruokabloggaajien keskuudessa…ootellaan jännityksellä koska teillä saadaan pullat uunista! Ihanaa odotusta!

    • Reply Martina perjantai, huhtikuu 29, 2016 at 10:16

      Kiitos Nanna! Ja kiitos myös tämän ihanan reseptin jakamisesta. 🙂 Keksimutakakku oli sopivan helppo väsätä alkuraskauden pahoinvoinnissa ja väsymyksessäkin. Mun puolesta meidän pulla voisi tulla uunista jo vähän ennen laskettua aikaa. Pidän muutenkin mieluummin vähän raa’asta pullasta kuin kärähtäneestä.. 😀 Jännityksellä odotamme minkälainen pikkubloggaaja sieltä tulee. 🙂

    Leave a Reply