Maapähkinäkeitto

Ei ole salaisuus että olen hulluna maapähkinävoihin. Voin syödä sitä lusikkakaupalla suoraan purkista ja joudun aina aika ajoin vierottamaan itseni tuosta ruskeasta herkusta, kun maapähkinävoin syöminen uhkaa mennä ihan överiksi. Se ei kuitenkaan ole mitään varsinaista terveysruokaa, vaikka onkin parempi vaihtoehto kuin toinen ikilempparini Nutella.

Törmäsin Glorian Ruoka & Viini -lehden numerossa 1/2016 keittoon, johon tulee maapähkinävoita. Kiinnostuin heti ja kun luin että soppaan jemmataan myös iki-ihanaa lehtikaalia, oli keittoa pakko päästä testaamaan. Korianteri viimeistelee täyteläisen maun ja maapähkinäkeitosta tuli kertaheitolla yksi lempparikeitoistani. Tässä ihana resepti teillekin ihan pikkuisen muunneltuna. Kannattaa kokeilla!

Maapähkinäkeitto
4 annosta

– 1 punasipuli
– 1 yksikyntinen valkosipuli
– 2 rkl inkivääriä raasteena
– 1 l kasvislientä
– 200 g lehtikaalia
– 2 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)
– 1 dl paseerattua tomaattia
– suolaa
– suolapähkinöitä
– korianteria

Kuori ja pilko sipulit. Laita ne sekä inkivääriraaste kattilaan kasvisliemen kanssa. Kiehauta ja anna pulputtaa kymmenisen minuuttia. Valmistele odotellessasi lehtikaalit poistamalla niistä paksu ranka ja pilkkomalla kaalinlehdet sitten ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita maapähkinävoi ja paseerattu tomaatti keskenään. Ota kattilasta muutama kauhallinen kuumaa lientä ja sekoita liemi maapähkinävoin ja tomaatin kanssa ennen kuin lorautat kaikki kattilaan. Heitä lehtikaalit perään ja hauduta 15 minuuttia.

Mausta keitto suolalla ja tarjoile se korianterisilpun sekä veitsellä pienemmäksi rouhittujen suolapähkinöiden kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply