Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Spaghetti alla abruzzese

Hyvään pastaan ei tarvita paljoa. Muutama hyvä raaka-aine ja al denteksi kypsennetty pasta. Päälle aitoa parmesaania ja keitinveteen riittävästi suolaa. Parasta olisi tietysti itsetehty pasta, mutta kaupan kuivapastatkin toimivat. Etenkin kaikki tummat täysjyväversiot, joista ehdoton lempparini on spaghetti.

Spaghetin kanssa sopii öljypohjainen simppeli pasta. Tällä kertaa kokkailimme pastaa Italian keskiosista Abruzzon maakunnasta. Spaghetti alla abruzzeseen tulee spaghetin lisäksi vain sipulia, valkosipulia, pekonia ja persiljaa. Päälle raastetaan alkuperäisen reseptin mukaan pecorinoa, mutta parmesaanikin käy paremmin kuin hyvin.

Spaghetti alla abruzzese

– pekonia
– sipulia
– valkosipulia
– persiljaa
– pecorinoa (me käytettiin parmesaania)

Pilko sipuli, valkosipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Keitä pasta suolatussa vedessä ja sekoita se sipulien ja pekonin kanssa pannulla sekaisin. Jos pasta näyttää liian kuivalta, lisää öljyä.

Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Pilko persilja ja lisää se lopuksi pastan sekaan. Älä kypsennä enää vaan tarjoile juustoraasteen kanssa. Voit käyttää joko parmesaania tai pecorinoa tai kumpaakin. Viimeistele annos rouhaisemalla vielä hieman mustapippuria päälle.