Sitruunan ja rosmariinin makuinen aamu

Sunnuntai on viikon ainoa aamu, jolloin en herää herätyskelloon. Arkipäivisin kello herättää töihin ja lauantaisin ratsastamaan, mutta sunnuntaisin saan nukkua niin pitkään kuin huvittaa. Aamuihmiselle se ei ole kovin myöhään ja yleensä nousen viimeistään puoli yhdeksältä. Se tunne kun ei tarvitse herätä herätyskelloon on kuitenkin ihana aamuihmisellekin.

Eräänä sunnuntaina katoin pöytään pienen maukkaan aamiaisen. Syksy painoi päälle ja ikkunasta näkyi vain harmaana vellovaa pimeyttä, tihkusadetta ja maahan pudonneita lehtiä. Halusin piristää tunnelmaa maukkaalla aamiaisella, jossa maistui sitruuna ja rosmariini. Kaksi lempimakuani.

Katoin pöytään uudet ihanat astiani, jotka sain DesignWestistä. Harmaansävyiset kulhot ja lautaset sointuivat ikkunasta näkyvään harmauteen ja saivat sen näyttämään lohdulliselta ja kauniiltakin jopa. Ripaus pehmeitä pastellisävyjä piristi kattauksen ilmettä. Jokainen kulho ja lautanen on erilainen, mutta ne muodostavat silti harmonisen kokonaisuuden. Aivan kuin niiden kuuluisikin olla eri paria.

Isoihin kulhoihin kaadettiin paksua jogurttia. Kesä maistui pakastimesta otetuissa marjoissa ja laseihin kaadettiin auringon väristä mehua. Lämpimät karjalanpiirakat saivat ylleen sitruuna-rosmariinivoita ja keskikokoiseen kulhoon kaadoin niin ikään sitruunalla ja rosmariinilla maustettuja pähkinöitä. Vähän vielä siemeniä jogurtin kaveriksi ja aamiaishetki on valmis alkamaan. Niin ja Henkalle iso kuppi kahvia. Se ei sopinut kattaukseen.

Sitruuna-rosmariinivoi
(resepti Hyvää joulua -kirjasta)

– 100 g voita
– raastettua sitruunan kuorta
– rosmariinia hienonnettuna
– suolaa
– sokeria

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Kiireessä voit pehmentää sitä varovasti mikron avulla.

Sekoita sitruunan raastettu kuori ja hienonnettu rosmariini voihin. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Sitruuna-rosmariinipähkinät
(resepti Hyvää joulua -kirjasta)

– 200 g pähkinöitä ja manteleita
– 2 rkl oliiviöljyä
– 1 rkl hunajaa
– 1 sitruunan kuori raastettuna
– muutama rosmariinin oksa hienonnettuna
– suolaa
– mustapippuria

Laita öljy, hunaja, sitruunan raastettu kuori ja pilkottu rosmariini pannulle. Lämmitä hetki, lisää sitten suola ja pippuri ja kääntele pähkinät joukkoon. Kippaa pähkinät tarjoilukulhoon ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Yhteistyössä DesignWest

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. tiistai, joulukuu 1, 2015 at 09:57

    Näiden jälkeen sä et voi enää haukkua PIPin astioita!

    • Reply Martina tiistai, joulukuu 1, 2015 at 10:09

      Hahaha, voinpas! 😀 Ei vaan oikeasti aloin jopa vähän lämmetä PIPille, ainakin niille hillitymmän värisille versioille. 🙂

    Leave a Reply