Kurt Cobainin katkarapusalaatti

Ammattikorkeakoulussa luovan kirjoittamisen kurssilla piti tehdä haastattelu jostakusta jo edesmenneestä henkilöstä. Kenet muuten valitsisit jos saisit saman tehtävänannon?

Muut ryhmäläiset haastattelivat Jeesusta, Elvistä, Hitleriä, Dianaa ja Marilyn Monroeta kun taas minä valitsin hämmästyttävän päättäväisesti Kurt Cobainin. Miksi ihmeessä? En taida tietää vielä tänäkään päivänä.

Sain tehtävästä erinomaisen arvosanan, mutta mietin yhä, miksi mielessäni oli kristallinkirkkaana Nirvanan keulahahmo. Enhän edes erityisesti pitänyt Nirvanan musiikista tai ihaillut Cobainia niin kuin niin moni muu tuntui tekevän.

Koulussa kirjoittamani haastattelu tuli taas mieleen kun sain alkusyksystä käsiini historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin liittyviä reseptejä sisältävän kirjan nimeltä Stalinin makaronit. Jon Rönströmin ja Anders Ekmanin tekemä sekä Atenan kustantama kirja vaikutti poikkeuksellisen kiinnostavalta ja aloin selailla sitä heti suurella mielenkiinnolla.

Kirjaa selaillessani silmiini osui Kurt Cobainin katkarapusalaatti ja tiesin sillä sekunnilla, että sitä minä kokeilisin ensimmäisenä! Niinpä niin. Taas Cobain. Resepti ei edes vaikuttanut erityisen hyvältä, mutta jokin tuossa vaaleatukkaisessa grungesolistissa kuitenkin tuntuu vetävän minua puoleensa. Kenties isoveljen ja hänen kavereidensa seura on salakavalasti aivopessyt aikoinaan pienen Martinan? Joo, syytän heitä.

Niin minä sitten pistin Nirvanan soimaan ja kokkailin grungen mestarin katkarapusalaattia. Se oli paljon parempaa kuin luulin ja ansaitsee tulla ikuistetuksi blogiin. Hauska pieni yksityiskohta on se, ettei Kurt Cobainin katkarapusalaatti sisällä lainkaan katkarapuja. Niin ja minä ainakin kutsuisin ruokaa ennemmin pastaksi kuin salaatiksi.



Kurt Cobainin katkarapusalaatti

2 annosta

– 6 dl spaghettia
– 1 dl majoneesia
– 1 dl creme fraichea
– 0,5-1 tl kuivattua tilliä
– vihreitä oliiveja
– 2-3 lehtisellerin vartta
– yksikyntinen valkosipuli (tai puolikaskin riittää)
– suolaa ja pippuria

Keitä spaghetti ja jäähdytä se. Sekoita kaikki loput ainekset ja lisää ne spaghetin joukkoon.

Näin luki kirjassa. Minä tein itse asiassa niin, että pilkoin tietysti sellerit, valkosipulit ja oliivit ja kuullotin niitä pannulla ennen kuin sekoitin ne ruokaan. En myöskään jäähdyttänyt spaghettia vaan heitin keitetyn spaghetin pannulle ja sekoitin sitten majoneesin ja creme fraichen sekaan. Sitten maustoin ruoan ja söin sen lämpimänä. Oli hyvää. Sopisi varmasti hyvin katkarapujen kanssa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply