Guacamolekakku

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että hyydytetyn juustokakun voisi tehdä myös suolaisena versiona? Kuulostaako oudolta? Voin kertoa ettei se ole lainkaan outoa, vaan herkullista! Suolainen juustokakku on mainio vaihtoehto juhlapöytään sen iänikuisen voileipäkakun sijaan tai kaveriksi. Makuvaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana. Meidän tämänkertainen kakkumme sai vaikutteita meksikosta.

Ja niin syntyi guacamolekakku. Pohja siihen tehtiin nachoista, täytteessä maistui avokado, lime ja valkosipuli ja mukana menossa oli myös hieman tomaattia, sipulia ja chilimaustetta. Kakku hyytyi jääkaapissa yön yli ja tasasi samalla makujaan päässen esittämään seuraavan päivän häätreffeissä tarjoilupöydän pääosaa koristeineen kaikkineen.

Meillä kakkua nautiskeltiin tosiaan kaasojen ja bestmanien kera, mutta näkisin kakun ehdottomasti myös ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja muissa kesän sukujuhlissa. Voisi tämä maistua myös grillibileissä, juhannuksena ja kesäisellä piknikillä. Ota siis resepti talteen ja yllätä ystäväsi!

Guacamolekakku

Pohja:

– 150 g nachoja
– 50 g voita

Täyte:

– 5 liivatelehteä
– 400 g tuorejuustoa (200 g valkosipulin makuista ja 200 g maustamatonta)
– 2,5 dl kermaa
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 avokadoa
– puolikas sipuli tai kokonainen pieni sipuli
– 1 tomaatti
– 2 limeä
– ripaus suolaa
– ripaus sokeria
– Chili explosionia tai muuta chilijauhetta

(- nachoja, guacamolea, kirsikkatomaatteja ja limeä koristeluun)

Murskaa nachot, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Pilko sipuli, valkosipuli, tomaatti ja avokadot. Kippaa kaikki kulhoon, lisää tuorejuusto ja mausteet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan ja nostele se muuhun täytteeseen.

Liota liivatteita kylmässä vedessä, purista kahdesta limestä mehu ja kuumenna se. Liota liivatteet limemehuun ja kun mehu on vähän jäähtynyt, sekoita neste täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja jätä jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.

Koristele kakku halutessasi nachoilla, guacamolella, kirsikkatomaateilla ja limelohkoilla.

Katso myös tämä suolaisen rieskakakun resepti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply JiiHoo keskiviikko, toukokuu 20, 2015 at 11:05

    Meillä on isäntä suurena cheddarkastikkeen rakastajana pyytänyt jo ainakin pari vuotta tekemään cheddarkastikkeesta suolaista hyydykekakkua. Se on jäänyt pohdinta-asteelle, kun itse olen viljaton ja en keksinyt millaisen pohjan tekisin. Täältä löytyi vastaus. Ihan loistava idea käyttää juurikin Meksikoon vivahtavassa kakussa nachoja. Kiitos! 🙂

    • Reply Martina keskiviikko, toukokuu 20, 2015 at 20:50

      Ole hyvä, kiva kuulla että vinkki tuli tarpeeseen! Cheddarin makuinen kakku kuulostaa ihanalta. Maistuisi minullekin suurelle juustofanille varmasti!

  • Reply Miila keskiviikko, toukokuu 20, 2015 at 16:25

    Olipas mulle täysin uusi idea toteuttaa perinteinen juustokakku suolaisena versiona. Ja näyttää aika hyvältä! Pakko kokeilla 😛

    • Reply Martina keskiviikko, toukokuu 20, 2015 at 20:51

      Kannattaa kokeilla, tämä oli tosi hyvää! Ja versioitahan voi tehdä vaikka minkälaisia oman mielen mukaan. Mä aloin jo miettiä jotain ruohosipulista lohi- tai mätikakkua. Ja JiiHoo olikin tuossa jo maininnut cheddarkastikkeesta tehdyn kakun. Kuulostaa ihanalta sekin.

  • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, toukokuu 21, 2015 at 12:02

    Hoo, onpa innovatiivinen! Tosi hyvä idis! Pitää ehdottomasit kokeilla. Kiitos reseptistä! 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 21, 2015 at 12:15

      Ole hyvä! Keltainen keittiö on parhaimmillaan hyvinkin kokeileva ja joskus oudoltakin kuulostavat reseptitestailut onnistuvat erinomaisesti. Guacamolekakku on yksi hyvä esimerkki tästä. 🙂

    Leave a Reply