Chez Palmyre, Nizza

Nizzan vanhakaupunki on täynnä ihania paikkoja. Yksi ihanimmista on Chez Palmyre -niminen ravintola, jossa nautimme lähtöpäivänä erinomaisen lounaan. Pienen ravintolan tunnelma oli suloinen, hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdallaan ja ruoka todella maukasta.

Chez Palmyre on melko huomaamaton, vaikkei sijaitsekaan mitenkään erityisen vaikeassa paikassa, vaan itseasiassa aika vilkkaan kadun varrella. Väittäisin, ettei tänne silti tupsahda ihan vahingossa. Ikkunoiden pitsiliinat peittävät osan näkymästä, mutta antavat toisaalta suloista kodikkuutta ja ruokarauhan sisällä olijoille. Me kurkistimme ovesta sisään ja mukava tarjoilijapoika lupasi tehdä meille tilaa kymmenen minuutin sisään. Jäimme odottelemaan kadulle, sillä pieni ravintola oli hyvin täynnä.

Hetken kuluttua hän huikkasi meille oven raosta ja ohjasi nälkäiset kaverukset pitkän pöydän päätyyn. Huokailimme ihastuksesta ravintolan kotoisaa tunnelmaa, hauskoja yksityiskohtia ja pienen ravintolan tiivistä tunnelmaa aistien. Siinä me istuimme samassa pöydässä oletettavasti paikallisten mummojen ja pappojen lopetellessa lounastaan ja tunsimme olomme oikein tervetulleiksi, vaikka lienimmekin ravintolan ainoat turistit, tai ainakin ainoat ei-ranskalaiset.

Päivän menu on kirjoitettu seinällä olevaan peiliin ja se on vain ranskaksi. Tarjoilijakin puhuu mielellään ranskaa, joten oli onni, että meillä oli yksi ranskan kielen taitoinen kaveri mukana. Toisaalta, olisi nuori mies varmaan englantiakin osannut, ja jos ei olisi, niin joskus on hauska tilata listalta sokkona mitä sattuu.

Italian kielen osaamisesta oli jonkin verran hyötyä kirjoitetun ranskan ymmärtämisessä ja ranskankielinen ruokasanastokin on ruokabloggaajalle osin tuttua, joten ihan ummikkona en olisi joutunut olemaan ilman ranskan kielen taitoista ystävääkään. Silti tilaamisen hetkellä oli sormi suussa, kun en tajunnut lainkaan mitä tarjoilija ja ystäväni puhuvat keskenään ja pitääkö minun kenties sanoa jotakin ja missä vaiheessa.

Saimme tilauksen kuitenkin tehtyä ja jäimme odottelemaan ruokaamme. Kolmen ruokalajin lounas maksoi 20 euroa ja oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Melkein teki pahaa maksaa niin vähän näin hyvästä lounaasta.

Minä söin alkuun jotakin terriinin tapaista, ja jossain kohtaa muistan maistaneeni myös ankanmaksaa tai vastaavaa. Annos oli herkullinen ja tyttöjen alkukeitot näyttivät ja kuulemma myös maistuivat oikein hyviltä.

Pääruoaksi otimme kaikki päivän risoton, sillä olimme kuulleet kehuja paikan risotoista. Ja kyllä, suosittelen ehdottomasti Palmyren risoton maistamista, sillä täällä se osataan tehdä juuri oikeanlaiseksi. Ja minä olen vielä yleensä aika tarkka risottojen kanssa. Ilman faktatietoja suumme väittivät tämän päiväisessä risotossa olleen ainakin kurpitsaa (ja myöhempi tarkistus kertoi makuaistimme olleen oikeassa), mutta muuten emme osaa sanoa annoksesta muuta kuin että se oli suussasulavan ihanaa.

Jälkiruoaksi otimme suklaata, joka tarjoiltiin kupissa vaahtomaisen moussen tai vanukkaan muodossa. Sekin oli oikein herkullista, aivan kuten lounaan kanssa nauttimamme viinikin. Lasku tuli pöytään hauskassa rasiassa ja Palmyrestä asteli ulos kolme oikein tyytyväistä tyttöä, jotka suosittelevat ravintolaa lämpimästi muillekin.

Previous Post Next Post

20 Comments

  • Reply Mia / Elämää ja Matkoja tiistai, toukokuu 5, 2015 at 09:40

    Nizzasta ja erityisesti sen vanhasta kaupungista löytyy tosiaan paljon erinomaisia ravintoloita! Tästä postauksesta nousi aivan vesi kielelle ja Nizzan kuume nostelee jälleen päätään. Olemme siellä käyneet kolmesti ja silti sinne palaa mielellään uudelleen ja uudelleen!

    • Reply Martina tiistai, toukokuu 5, 2015 at 10:53

      Meidän kokeilemista paikoista vain tämä yksi oli oman postauksen arvoinen, mutta seuraavalla kerralla aion tutustua Nizzan ravintolatarjontaan paremmin. Tällä reissulla keskityimme enemmän muuhun kuin ravintoloihin ja söimme paljon pientä naposteltavaa, croissantteja, salaatteja ja ruokakaupan antimia. Nekin olivat hyviä, mutta Chez Palmyre vakuutti niin, että Nizzaan täytyy päästä uudestaan tutustumaan ravintoloihin paremmin. Ja onhan Nizza muutenkin aivan ihana!

  • Reply satuvw sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 22:27

    Ihanalta kuulostava paikka! Ja tuollaiset löydöt ovat kyllä ihan matkojen parhautta, Kreikassa paikalliset ystävämme veivät meitä pikkutavernoihin mistä ei ruokalistoja eikä englantia puhuvaa henkilökuntaa löytynyt, ne olivat matkan kohokohtia, mutta ikävä kyllä en osaisi niihin yksin suunnistaa!

    • Reply Martina maanantai, toukokuu 11, 2015 at 08:54

      Paikalliset osaavat viedä parhaisiin ravintoloihin ja on aina hyvä merkki jos ruokalistaa ei löydy. Kuulostaa ihanalta nuo teidän kreikkalaiset pikkutavernat. Harmi tosiaan ettei niihin osaa suunnata ilman paikallisten apua.

  • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, toukokuu 11, 2015 at 11:33

    Nam, hyvältä näyttää! Oikeasti hyvää risottoa saa harvoin, joten jos siitä on kuullut kehuja, valitsisin minäkin ehdottomasti tuon ruokalajin!

    • Reply Martina maanantai, toukokuu 11, 2015 at 12:27

      Risotto on siitä jännä, että se on todella hyvää silloin kun se on tehty oikein, mutta liian usein vain keskinkertaista, jos sitäkään. Otan silti usein riskin ja valitsen risoton, vaikka tiedän että oikeasti hyvää risottoa saa harvasta paikasta. Chez Palmyre on kuitenkin yksi niistä ja jos joskus suuntaan Nizzaan uudestaan, menen varmasti Palmyreen risotolle. Voisin oikeastaan mennä Nizzaan pelkästään Chez Palmyren risoton takia. 🙂

  • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, toukokuu 11, 2015 at 19:00

    Minäkin olen, saatuani muutaman kerran kuivaa ja huonoa, suhtautunut risottoihin epäluuloisesti, mutta tuo kyllä näyttää kaikkea muuta kuin kuivalta!

    • Reply Martina tiistai, toukokuu 12, 2015 at 09:11

      Joo hyi ei semmoista kuivaa ja pahimmassa tapauksessa vielä vähän jäähtynyttäkin risottoa. Vähemmästäkin alkaa risotot epäilyttää. Tästä näkee kyllä hyvin kuvastakin miten hyvää risottoa tämä oli. Tuo päällä oleva yrttiöljy toi vielä viimeisen silauksen makunautintoon. Nam.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 23:04

    Mä rakastan hyvää risottoa! Nizza on muutenkin ihana paikka ruokien suhteen. Vaikka itse oonkin siellä heilunut viimeksi joskus tyyliin 18-vuotiaana, jolloin ymmärrystä/kiinnostusta ruokaa kohtaan ei ihan hirveästi vielä ollut, niin silti muistan ne taivaalliset ateriat, joita siellä söin. Viihtyisän näköinen paikka tämäkin! 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 14, 2015 at 10:17

      Nizzassa, kuten ymmärtääkseni myös muualla Ranskassa, kaikkialta saa taivaallista ruokaa. Katukojusta hienoon ravintolaan. Paitsi että eräässä ravintolassa syömämme turistimenu oli vain keskinkertainen, mutta oma mokamme, mitäs menimme syömään turistimenun. Se kun ei yleensä ole mikään suuri makuelämys. Sillä kertaa otimme tosin ihan tietoisesti riskin ja halusimme vain vatsamme täyteen halvalla. Siihen tarkoitukseen turistimenu on hyvä. Mutta muuten suosin kyllä ehdottomasti Chez Palmyren kaltaisia paikkoja.

  • Reply sarrrri keskiviikko, toukokuu 13, 2015 at 23:31

    Mä en ole mikään risottofani, mutta tuo….. Vau 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 14, 2015 at 10:17

      Lyön vetoa että tästä risotosta pitävät hekin, jotka eivät muuten pidä risotosta. 🙂

  • Reply AnnKat torstai, toukokuu 14, 2015 at 13:34

    Kävelin eilen vanhaankaupunkiin, sillä olisin halannut testata paikan. Seisoin jo ravintolan edessä ja sain huomata, että kyseinen paikka on remontissa/suljettu ensi viikkoon asti. No, ehkä ensi kerralla. 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 14, 2015 at 14:04

      Voi ei miten huono tuuri! No ehkä tosiaan ensi kerralla sitten. Hitsit miten tylsä juttu.. 🙁

  • Reply Annika -Tarinoita Maailmalta torstai, toukokuu 14, 2015 at 19:29

    Oh passaskin just kun tanaan meinasin tehda risottoa kotona 😀 Tosi tunnelmallisen nakoinen paikka ja tuo suklaaherkku kelpais kylla mullekin. Ja vaikuttipa muuten edulliselta, jos tosiaan pariin kymppiin saa kolmen ruokalajin illallisen!!

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 15, 2015 at 10:45

      Joo tämä oli kaiken muun hyvän lisäksi vielä edullinenkin. 20 euroa kolmesta ruokalajista on nizzalaisittain tosi vähän. Ja kun ruoka vielä oli niin sairaan hyvää! Mainio hinta-laatusuhde. 🙂

  • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, toukokuu 15, 2015 at 10:52

    Aivan ihastuttavan näköinen paikka! Ja tuo risotto näyttää taivaalliselta 😛

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 15, 2015 at 13:57

      Se on kyllä ihan supersöpö paikka ja on aina hyvä merkki jos muut paikalla olijat ovat paikallisia. Ja se risotto, nammm..! 🙂

  • Reply Ida - idaloveslife lauantai, toukokuu 16, 2015 at 18:28

    Miten suloisen näköinen paikka ja ihanat astiat, joissa ruoka on tarjoiltu! Oivoi, taas herahti vesi kielelle…

    • Reply Martina sunnuntai, toukokuu 17, 2015 at 14:32

      Niinpä, astiat ovat söpöt ja sopivat paikan tunnelmaan täydellisesti. En tullut maininneeksi sitä postauksessa, vaikka muistankin ihailleeni astioita syödessäni.

    Leave a Reply