Moskovan pata

Kun muutimme vuoden alussa uuteen kotiimme, innostuimme kahta kauheammin ruoanlaitosta. Vihdoinkin meillä oli riittävästi kaappia, tasoa ja laatikkoa sekä tilaa poukkoilla keittiössä ilman että törmäilemme koko ajan toisiimme. Olemme valmistaneet lähes joka viikonloppu ison satsin sapuskaa, keittelemme aamuisin puuroa, teemme töihin eväitä ja kokeilemme innoissamme uusia reseptejä.

Talven ollessa kylmimmillään, teimme usein viikonloppuisin ison kasan pataruokia, joita söimme monta päivää valmistamisen jälkeenkin. Eräänä viikonloppuna Henkka ehdotti, että voisimme valmistaa Moskovan pataa. Kurkkasimme reseptin netistä, kurvasimme salitreenin jälkeen kauppaan ostamaan tarvittavat ainekset ja kävimme padan kimppuun. Pataan sekoitettiin muun muassa suolakurkkuja, sinihomejuustoa ja smetanaa, ja kuten arvata saattaa, oli lopputulos ihan törkeän herkullinen. Tätä kannattaa kokeilla!

Moskovan pata

– 3 punasipulia
– 3 suolakurkkua
– 1 kg naudan paistia
– 3 rkl hunajaa
– mustapippuria
– cayennepippuria
– 3 rkl vehnäjauhoja tai maizenaa
– 4-5 dl lihalientä
– 150 g sinihomejuustoa
– 240 g smetanaa

Pilko sipuli ja suolakurkut. Laita suolakurkut siivilään valumaan. Säästä niistä irtoava liemi.

Kuullota sipuleita voissa tai öljyssä. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita. Lisää kaksi kolmaosaa suolakurkuista ja paista sekoitellen noin viisi minuuttia.

Lisää pippurit ja suolakurkuista jäänyt liemi. Nosta hetkeksi pois liedeltä.

Kuutioi liha ja ruskista se pannulla. Lisää lihapalat sitten pataan, huuhtele pannu jolla paistoit lihat pienellä vesitilkalla ja kippaa huuhteluvesikin pataan. Siitä irtoaa hyvin makua.

Ripottele jauhot lihojen päälle, sekoita, lisää lihaliemi ja aurajuusto murusina. Lisää vielä smetana ja kypsennä pataa niin kauan, että liha on mureaa.

Keitä Moskovan padan kaveriksi perunoita ja viimeistele valmis pata lopuilla pilkotuilla suolakurkuilla. Ja on muuten ihan perhanan hyvää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply anne/ 52weeksofdeliciousness torstai, huhtikuu 9, 2015 at 09:00

    Oi, tutustuin Moskovan pataan viime syksynä ja se oli kyllä rakkautta ensinuuhkaisulla ja syönnillä 🙂 niin hyvää!

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 9, 2015 at 12:31

      Sama täällä. Ihastuin pataan heti ja söin sitä ilolla monta päivää ilman että alkoi yhtään kyllästyttää! 🙂

  • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, huhtikuu 9, 2015 at 11:40

    Hitto, että tuli kova nälkä, kun voi ihan maistaa suussaan Moskovan padan vuosien takaa :P.

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 9, 2015 at 12:32

      Mullekin kieltämättä maistuisi Moskovan pata just nyt. Postauksen pata on syöty jo aikoja sitten loppuun.

  • Reply Hanne torstai, huhtikuu 9, 2015 at 11:56

    Tuo pata on taivaallista. Anopilla söin tuota ensimmäisen kerran varmaan 10v sitten ja siitä lähtien se on ollut yksi suosikeista. Vieraat rakastuvat ja joka kerta pyydetään resepti:)

    • Reply Martina torstai, huhtikuu 9, 2015 at 12:52

      Hauska kuulla miten suosittu tämä ruoka on. Minulle Moskovan pata oli ihan uusi tuttavuus ja harmittaakin vähän, etten ole maistanut sitä aiemmin. Se ei nimen perusteella kuulosta niin houkuttelevalta kuin mitä se todellisuudessa on. 🙂

  • Reply Millie sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 22:50

    Mistä Moskovan pata on peräisin? Ei taida olla Neuvostoliitosta, koska siihen laitetaan sinihomejuustoa. Hunajakin on venäläisessä kotiruoassa melko epätavallinen aines. Kuullostaa herkulliselta ja taidan kokeilla, tosin ilman hunajaa. Saa nähdä, tunnistaako venäläistä sukujuurta oleva mieheni tämän padan lapsuutensa ajoilta.

    • Reply Martina maanantai, helmikuu 22, 2016 at 08:20

      Nimen perusteella voisi olettaa padan olevan peräisin Moskovasta. Herkullista se on kyllä ja maistuu etenkin näin talvella ihanalta. 🙂

    Leave a Reply