Pekaanipähkinäpiirakka

Kuvittele piiras, jossa on rapea murotaikinapohja, päällä maukkaita pekaanipähkinöitä ja tahmeassa täytteessä tuntuu tumman täyteläinen vaahterasiirapin maku. Nam, sellainen on tämä pekaanipähkinäpiirakka, jossa maistuu myös ripaus kanelia sekä loraus rommia. Kaiken kruunaa raikastava pallo lempeää vaniljajäätelöä ja hyvä jälkiruokaviini. Tästä on vaikea pistää paremmaksi!

Pekaanipähkinäpiirakka

– valmis murotaikina (tai reipas tekee taikinan itse)
– 50 g voita
– 1 dl muscovadosokeria
– 2,5 dl vaahterasiirappia
– 1 rkl tummaa rommia
– 1 tl kanelia
– 3 kananmunaa
– 200 g pekaanipähkinöitä
– vaniljajäätelöä

Voitele piirakkavuoka, painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Sulata voi ja sokeri pannulla, varo kuitenkin käräyttämästä seosta. Lisää pannulle vaahterasiirappi, rommi ja kaneli. Anna kiehahtaa, mutta varo edelleen polttamasta täytettä.

Kippaa sitten täytteen seos kulhoon ja vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää täytteeseen vielä pähkinät ja kippaa seos piirakkavuokaan esipaistetun taikinan päälle. Paista piirasta 175-asteessa noin puoli tuntia.

Anna jäähtyä riittävästi, sillä piirakan täyte on tosi kuumaa heti uunista tulon jälkeen. Tarjoile valmis piirakka vaniljajäätelön kera. Voit lorauttaa annokseen myös hieman vaahterasiirappia. Juomaksi sopii täydellisesti oikein makea portviini.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply