Nutellakaakao

Kaakaossa on jotakin todella lohduttavaa. Höyryävä kaakaomuki lämmittää käsiä, sielua ja sydäntä. Kaakaomukin äärellä pysähtyy ajattelemaan vain hyviä asioita. Pehmeän suklainen maku saa hymyilemään.

Kaakao kuuluu olennaisena osana syksyyn ja talveen. Minttukaakao lämmittää lumisissa talven riennoissa ja maitokaakaolla saadaan lasten kasvoille iloinen hymy. Kaakaolla saa myös rääkyvän lapsen hiljaiseksi, mutta sen mainitseminen ei nyt oikein sopinut hakemaani seesteiseen tunnelmaan. Mainitsin sen silti ja samaan syssyyn mainitsen kaakaon krapulaa parantavan vaikutuksen. Noin. Tunnelma on pilalla.

Nutellakaakaolla saa koko päivän blogin ääressä työskennelleen Martinan rauhoittumaan ja laskeutumaan kevyesti alas sunnuntai-iltaan, jonka agendaan kuuluu vain ja ainoastaan sohvalla möllöttäminen ja akkujen lataaminen seuraavana päivänä alkavaa työviikkoa varten. Lämmin kaakao saa kiireisen bloggaajaan ottamaan edes hetken vähän rennommin.

Inspiraatio nutellakaakaoon löytyi Teresa Välimäen, Johanna Lindholmin ja Laura Riihelän ihanasta joulukirjasta Hyvää joulua. Kirjassa kaakao tottelee nimeä Joulukaakao, mutta minä haluan kutsua sitä vähemmän tiettyyn vuodenaikaan sopivalla nimellä. Sitä paitsi Nutellakaakao kuulostaa Nutella-addiktin korvaan vielä ihanammalta kuin Joulukaakao.

Kirjassa kaakaoon käytettiin tavallista sokeria sekä kanelisokeria, mutta minä käytin niiden sijasta pelkkää suklaasokeria, sillä kaapistani sattui löytymään purkillinen tuota ihanan tuoksuista sokeria. Vaihdoin myös kuohukerman vispikermaan ja laitoin sitä tuplamäärän. Muuten tein kaakaon kirjan reseptillä. Tässä minun versioni, ihanan pehmeä kaakao, jota voit kutsua ihan millä nimellä haluat.

Nutellakaakao
2 annosta

– puoli litraa maitoa
– 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
– 1-2 rkl suklaasokeria
– 2 rkl hasselpähkinä-suklaalevitettä eli Nutellaa
– 2 dl vispikermaa
– piparkakkuja muruina

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta se suklaasokerilla.

Kuumenna maito ja sekoita sen joukkoon vispilällä kaakaojauhe. Lisää noin ruokalusikallinen suklaasokeria ja hasselpähkinä-suklaalevite. Sekoittele koko ajan kunnes kaakao höyryää kattilassa.

Kaada kaakao mukeihin, lisää päälle vatkattu kerma ja koristele piparkakkumuruilla sekä suklaasokerilla. Tarjoile piparkakkujen kera. Voit halutessasi lorauttaa myös rommia kaakaon sekaan.

Jouluisista juomista puheen ollen, käypä kurkkaamassa täältä jouluisia viinivinkkejä ja osallistu samalla kilpailuun, jossa voit voittaa 500 euron lahjakortin. Sivulta löytyy myös ihana Blossa-Fresita-drinkki, joka sopii mainiosti vaikkapa joulun alkumaljaksi.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply