Norjalainen kurkkusalaatti

Joskus sitä kaipaa jotain todella yksinkertaista lisuketta. Jotain joka syntyy näppärästi ja sopii vähän kaiken kanssa. Norjalainen kurkkusalaatti on juuri tällainen lisuke, joskin sen täytyy tekeytyä jääkaapissa jonkun aikaa. Se on etikkaisuudessaan myös hieman ärtsy, tosin pahimman terän voi taittaa lisäämällä sokeria tai laittamalla etikkaa hieman vähemmän.

Norjalainen kurkkusalaatti raikastaa rasvaisia ruokia ja on omiaan myös hieman makeiden ruokien kanssa. Me söimme salaattia muun muassa rusinoilla ja aprikoosilla maustetun riisipilahvin kanssa, ja makeahko riisi sopi hyvin yhteen kirpeiden kurkkujen kanssa.

Norjalainen kurkkusalaatti

– kurkku
– 1 dl valkoviinietikkaa
– 1 dl vettä
– 5 tl sokeria
– 0,5 tl suolaa
– ripaus pippuria
– persiljaa

Kuori ja viipaloi kurkku. Laita viipaleet kannelliseen astiaan. Kippaa kurkkujen päälle valkoviinietikka, vesi, sokeri, suola ja pieni ripaus pippuria. Laita kansi kiinni, ravista hyvin ja jätä jääkaappiin tekeytymään ainakin yön yli. Voit käydä ravistelemassa astiaa aina välillä.

Siivilöi kurkkujen liemi pois, kippaa viipaleet tarjoiluastiaan ja ripottele kasa persiljaa päälle. Valmis!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply