Kakut,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Chilimutakakku

Minä rakastan mutakakkuja ja kokkaan niitä mielelläni niiden helppouden ja nopeuden vuoksi. Ja tietysti myös siksi, että suklainen mutakakku on vaan ihan törkeän herkullista. Viimeksi kun leivoin mutakakkua, ehdotti Henkka, että lisäisin sinne chiliä. Olin kuitenkin jo ostanut Lontoon rakeita lakumutakakkua varten, joten tuolloin keittiössämme syntyi lakritsilla maustettua mutakakkua. Chilimutakakku jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen ja leipaisin sellaisen lopulta kihlajaisbrunssillemme.

Henkka the chiliekspertti osasi suositella oikeanlaista chilikastiketta suklaan kaveriksi. Poppamiehen Naga Jolokian pehmeä jälkipotku sopi täydellisesti suklaakakun mausteeksi, ja chilimutakakusta tuli jopa niin hyvää, että anoppi pyysi tekemään sitä uudestaan hänen syntymäpäivänään. Ja anoppi ei yleensä edes pidä kovin tulisista ruoista. Punaviinin kaverina chilimutakakku maistui kuulemma niin hyvälle, että hän haluaa herkutella sillä uudestaan. Selvä, tehkäämme siis chilimutakakkua vielä uudestaankin. Kokeile sinäkin!

Chilimutakakku

– 4 kananmunaa
– 4 dl sokeria
– 200 g voita
– 3 dl vehnäjauhoja
– 6 rkl kaakaojauhetta
– 1 tl leivinjauhetta
– 100 g taloussuklaata
– 1 rkl Naga Jolokia -chilikastiketta (tai muuta chilikastiketta maun mukaan)

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se vaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää chilikastiketta varovaisesti, sekoita kunnolla ja maistele. Kun chili potkaisee sopivasti, muttei liikaa, kippaa taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Me laitoimme Poppamiehen Naga Jolokia -kastiketta noin ruokalusikallisen, mikä oli juuri sopiva määrä. Chili maistui mukavana jälkipotkuna, muttei ollut liian voimakas.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Keskusta saa olla kunnolla löysää kun otat kakun pois uunista. Se kypsyy vielä hetken ja jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile chilimutakakku vaniljajäätelön kera. Meillä oli ihanaa Kolmen kaverin vaniljajäätelöä, joka maistui aivan taivaalliselle chilin ja suklaan kaverina.

2 kommenttia

    • Martina

      Niinpä, chili ja suklaa on aivan ihana makupari! Ole hyvä reseptistä! Muista maistella taikinaa, jotta saat oikeanlaisen chilin potkun kakkuun. Tässä kakussa se on ehdottoman tärkeää, sillä chiliä pitää olla juuri sopiva määrä, niin ettei se maistu liikaa, mutta että sen kuitenkin erottaa suklaan alta.