Reseptit,  Suolaiset herkut,  Yleinen

Italialainen salamipiirakka

Etsin huhtikuiselle kihlajaisbrunssillemme suolaisen piirakan reseptiä. Olin saanut jostain pakkomielteen siitä, että sen pitäisi sisältää salamia, ja kun googletin sanat salami ja piirakka, päädyin kälyni Hulin blogiin. Italialainen salamipiirakka näytti niin herkulliselta, että päätin tehdä sitä silläkin uhalla, että brunssille saapuvat Huli ja Herra Longfield nauravat rumalle piiraalleni kertoen, että heidän tekemänsä piirakka oli paljon parempi ja hienompi.

Italialainen salamipiirakka

– valmis ruistaikina pohjaksi
– 100-150 g salamia
– baby-pinaattia
– 3 dl ruokakermaa
– 2 kananmunaa
– n. 150 g juustoraastetta
– aurinkokuivattuja tomaatteja
– kurpitsan- tai pinjansiemeniä

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan ja painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa salami pieniksi paloiksi. Huuhdo pinaatinlehdet.

Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakkataikinan päälle. Levitä päälle pinaatinlehtiä, salamiviipaleita, aurinkokuivattuja tomaatteja ja siemeniä.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes juustotäyte on hyytynyt, eli noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua 15-30 minuuttia, jotta maut ennättävät tasoittua. Me teimme piirakan valmiiksi edellisenä päivänä ja lämmitimme sitä hetken uunissa ennen tarjoilua.

Kommentit pois päältä artikkelissa Italialainen salamipiirakka