Italialainen salamipiirakka

Etsin huhtikuiselle kihlajaisbrunssillemme suolaisen piirakan reseptiä. Olin saanut jostain pakkomielteen siitä, että sen pitäisi sisältää salamia, ja kun googletin sanat salami ja piirakka, päädyin kälyni Hulin blogiin. Italialainen salamipiirakka näytti niin herkulliselta, että päätin tehdä sitä silläkin uhalla, että brunssille saapuvat Huli ja Herra Longfield nauravat rumalle piiraalleni kertoen, että heidän tekemänsä piirakka oli paljon parempi ja hienompi.

Italialainen salamipiirakka

– valmis ruistaikina pohjaksi
– 100-150 g salamia
– baby-pinaattia
– 3 dl ruokakermaa
– 2 kananmunaa
– n. 150 g juustoraastetta
– aurinkokuivattuja tomaatteja
– kurpitsan- tai pinjansiemeniä

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan ja painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa salami pieniksi paloiksi. Huuhdo pinaatinlehdet.

Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste kulhossa ja kaada piirakkataikinan päälle. Levitä päälle pinaatinlehtiä, salamiviipaleita, aurinkokuivattuja tomaatteja ja siemeniä.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa kunnes juustotäyte on hyytynyt, eli noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua 15-30 minuuttia, jotta maut ennättävät tasoittua. Me teimme piirakan valmiiksi edellisenä päivänä ja lämmitimme sitä hetken uunissa ennen tarjoilua.

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Huli perjantai, toukokuu 23, 2014 at 09:02

    Nam! Ja hieno se teidänkin piirakka oli. 🙂

    • Reply Martina perjantai, toukokuu 23, 2014 at 09:26

      Kiitos. Se pääsi ruskettumaan vähän liikaa kun lämmitin sitä brunssiaamuna uunissa, mutta onneksi se ei makua haitannut! 🙂

  • Reply Parhaat suolaiset piirakat | Meanwhile in Longfield.. keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 22:44

    […] paljon makuja. Blogissani reippaat kaksi vuotta sitten julkaistu resepti pääsi muuten koristamaan Keltaisen keittiön Martinan ja Henkan kihlajaisbrunssipöytää tänä […]

  • Leave a Reply