Da Capo -muffinssit

Da Capo -muffinsseja muistelen erityisen suurella lämmöllä, sillä leivoin ne sellaisissa matkatunnelmissa ettei tosikaan. Da Capo -muffinssit toimivat nimittäin lomapullana kun olin jäämässä elämäni ihanimmalle lomalle. Mielessä vilisi jo Miamin ranta, neonvärit ja Karibian kauniit rannat palmuineen, valkoisine hiekkoineen ja turkoosine aaltoinen. Ah, se oli ihanaa aikaa se.

Muffinssit katosivat vauhdilla parempiin suihin ja jopa Henkka herkutteli muffarilla, vaikka oli etukäteen sanonut, ettei hänelle tarvitse jättää muffinssia. Mies kun ei ole niin paljon makean perään kuin vaikkapa eräs herkkuperse-Martina on, mutta Da Capo -muffinssi maistui Henkallekin paremmin kuin hyvin.

Löysin Mustapekasta söpöjä muffinssivuokia ja kaivoin muuttolaatikossa möllöttävistä keittiötarvikkeistamme vuokiin sopivia nonparelleja, ja täytyy sanoa, että muffareista tuli aika söpöjä. Pursotinpussi sen sijaan loisti poissaolollaan, mutta on sitä kuorrutetta ennenkin lätkitty lusikalla muffinssien päälle. Ja ihan hienojahan noista tuli ilman pursottamistakin, vai mitä olette mieltä?


Da Capo -muffinssit

– 150 g voita tai margariinia
– 3 dl sokeria
– 3 kananmunaa
– 4 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 0,5 dl kaakaojauhetta
– 1,5 dl maitoa
– Da Capo -suklaata

Kuorrute:

– 60 g voita tai margariinia
– 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– 2,5 dl tomusokeria
– 200 g Da Capo -suklaata

Vatkaa voi tai margariini sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, kippaa sitten kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Lisää myös maito ja jaa taikina sitten muffinssivuokiin.

Laita muffinssivuoan pohjalle ensin vain vähän taikinaa ja laita sitten Da Capo -konvehti tai Da Capo -patukasta leikattu pala taikinan päälle muffinssin suklaasydämeksi. Lisää sitten taikinaa niin että Da Capo -peittyy.

Paista muffinsseja 225-asteisesssa uunissa 12-15 minuuttia ja anna sitten jäähtyä kunnolla.

Tee sitten kuorrute. Sekoita pehmeä voi tuorejuustoon ja lisää tomusokeri sekä sulatettu Da Capo -suklaa. Pursota kuorrute muffinssien päälle tai voi sen siihen levittää lusikankin avulla niin kuin minä tein. Koristele halutessasi nonparelleilla.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply