Lakumutakakku

Meille tuli eräänä lauantaina oikein mieluisia vieraita, ja pitihän minun ryhtyä leipomishommiin sen kunniaksi, vaikka aluksi leipomisinspiraatio loistikin poissaolollaan. Ajattelin jo turvautua kaupan valmiisiin antimiin, mutta sitten se inspis löytyikin.

Muistin nimittäin yhtäkkiä halunneeni kokeilla mutakakkua, johon piilottaisin kasan Lontoon rae -lakritsikarkkeja. Sitähän me tarjoamme vieraille! Kakku on helppo ja nopea tehdä, joten ehdin pyöräyttää sen valmiiksi perjantai-iltana, sillä lauantaina aikaa jäi ratsastustunnin jälkeen juuri ja juuri suihkussa käymiseen kun ovikello jo soi. Siinä ei paljon enää olisi ehtinyt leipoa.

Kakku osoittautui ihan mielettömän herkulliseksi, vaikka se olikin hieman liian pitkään uunissa ollakseen mutakakku. Keskus olisi saanut olla löysempää ja sitä myöten myös reuna hitusen pehmeämpää, mutta toisaalta pienet viat koostumuksessa eivät vaikuta makuun, ja jokainen kahvipöydässä olija taisi ottaa kakkua vielä toisenkin palasen. Minä otin vielä kolmannenkin palan illemmalla, sillä en vaan voinut vastustaa kakun kutsuhuutoja. Suklaata ja lakritsia, nammm..

Kahvipöydän ääressä istui muuten melko sekalainen sakki ja tämä kuvio jaksaakin aina huvittaa meitä. Meidän seitsemän hengen kahvitteluseurueeseen kuului muun muassa niin nykyiset appivanhemmat, ex-appivanhemmat, avopuolison exä, aviopuolison exä, äidin entinen poikaystävä kuin miehen exän mieskin. Meneekö monimutkaiseksi? Parasta tässä on se, että olemme kaikki hyviä ystäviä keskenämme, vaikka toisinkin voisi olettaa. Henkan entinen tyttöystävä (perheineen) on ihan huikea pakkaus!

Lakumutakakku

– 4 kananmunaa
– 4 dl sokeria
– 200 g voita
– 3 dl vehnäjauhoja
– 6 rkl kaakaojauhetta
– 1 tl leivinjauhetta
– 130 g tummaa suklaata
– pussi Lontoon rae -lakritsia

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita sula voi vaahtoon. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita kunnolla. Rouhi suklaa sekä karkit ja kippaa nekin taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja kaavi kulhoon jäänyt taikina tarkasti nuolijalla suuhusi. Se on nimittäin tosi hyvää.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25-40 minuuttia. Meidän kakku viihtyi lämmössä 45 minuuttia, mikä oli tosiaan hippasen liian pitkään, sillä ainakin meikäläinen pitää keskeltä reilusti löysästä mutakakusta ja tämä meidän kakku meni hieman liian kypsäksi. Vaan hyvää se silti oli, kaikki taisivat ottaa vielä toisenkin palan ilman sen suurempia painostuksia tai pakottamista.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply