Savuporo-pekonikeitto

Tadaa, tässä se nyt on, itsenäisyyspäivänä tehtailemani juustoinen savuporo-pekonikeitto, jonka reseptiä on ehditty jo kysellä. Minulle lankesi tosiaan alkuruokavastuu itsenäisyyspäivän illallista suunnitellessamme (tai voi olla että pyysin sen itselleni..) ja päätin tehdä jotakin hyvää suomalaista keittoa, jossa ei kaloreita säästeltäisi. Syntyi kolme Koskenlaskija-pakettia sekä kaksi pekonipakettia sisäänsä kätkenyt savuporokeitto, jonka kaverina tarjoiltiin valkosipulijuustolla päällystettyä ruisleipää.

Savuporo-pekonikeitto

– 2 pakettia pekonia
– 150 g savupororouhetta
– 1 l lihalientä
– 3 pakettia savuporo-Koskenlaskijaa
– persiljaa
(- suolaa ja pippuria)

– ruisleipää ja valkosipulijuustoa

Pilko toisen pekonipaketin sisältö pieneksi ja ruskista pekonit kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sitten savupororouhe ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja sulata sitten Koskenlaskija nokareina keittoon. Anna taas kiehahtaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, kuten suolaa ja pippuria. Jätä keitto pulputtamaan pienelle lämmölle siksi aikaa kun valmistat lisukkeet.

Ruskista toisen pekonipaketin sisältö pannulla ja lisää keittoannoksen päälle rapeita pekonisiivuja sekä pieneksi silputtua persiljaa. Lisukeleivät syntyvät levittämällä ruisleivän päälle valkosipulijuustoa ja lämmittämällä leivät sitten mikrossa tai uunissa niin että juusto sulaa hieman. Kas näin, annos on valmis herkuteltavaksi!

Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply Huli torstai, tammikuu 23, 2014 at 08:56

    Kiitos! Nyt pääsen vääntämään tästä oman postauksen. 🙂
    Tää oli törkeen hyvää. 😛

    • Reply Martina torstai, tammikuu 23, 2014 at 09:54

      Jee, savuporo-pekonikeiton ilosanomaa jaetaan eteenpäin. 🙂 Tää oli kyllä tosi hyvää. Ei ehkä maailman terveellisintä, mutta ei kaiken aina tarvitse ollakaan vähäkalorista ja rasvatonta.

  • Reply Hanne torstai, tammikuu 23, 2014 at 09:43

    Jeee, kiitos! Nyt se tuli ja heti illalla tätä vääntämään. Jaksoin odottaa:)

    • Reply Martina torstai, tammikuu 23, 2014 at 10:01

      Ole hyvä! Mulla oli jo vähän huono omatunto kun venytin tän julkaisemista näinkin pitkään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?

  • Reply Kirsi perjantai, tammikuu 24, 2014 at 19:43

    Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Kuinka monta alkupala-annosta tästä satsista tuli?

    • Reply Martina sunnuntai, tammikuu 26, 2014 at 10:43

      Tästä tuli noin kahdeksan alkupala-annosta.

  • Reply Juha lauantai, lokakuu 14, 2017 at 15:54

    Pekonista, savuporosta, lihaliemestä ja juustosta tulee törkeän paljon suolaa. Riippuu tietty siitä, miten suolaista on savuporo, mutta vähän turhan suolaista oli oma kokeiluni vaikka suolaisen ruuan ystävä yleensä olenkin.

    • Reply Martina sunnuntai, lokakuu 15, 2017 at 04:15

      Hmm, totta, mutta minun makuuni tämä ei maistunut lainkaan liian suolaiselta.

    Leave a Reply