Intialainen lammaspata

Noniin, kolmas ja tällä erää viimeinen intialaisen illan resepti näkee päivänvalon muutaman höpinärivin jälkeen. Intialainen lammaspata oli kenties teemailtamme monimutkaisin, tai ainakin eniten aikaa vievä resepti, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen.

Kokoan ensi viikolla kaikki uudet ja vanhat intialaiset reseptit yhteen ja kerron vinkkini intialaisen illan järjestämiseen. Pysy siis kuulolla jos haluat piristää omaa ja läheistesi talvea intialaisella teemaillalla. Lämpimät maut ja mausteiset aromit sopivat täydellisesti kylmiin vuodenaikoihin ja höyryävät padat saavat veden kielelle.

Mutta nyt mennään siihen lammaspadan reseptiin. Tästä riittää helposti kuudelle herkuttelijalle, joten jos teillä on vähemmän ruokailijoita, voit aivan hyvin puolittaa reseptin määrät. Toisaalta tämä kestää kyllä hyvin pakastamistakin, joten miksi et tekisi samalla vaivalla isoa määrää ruokaa ja laittaisi osaa pakastimeen odottamaan kiireisiä päiviä.

Intialainen lammaspata

– 1 kg lampaanpaistia tai -lapaa
– 2 dl maustamatonta jogurttia
– 150 g currytahnaa
– 1 sitruuna
– 400 g tomaattimurskaa
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 sipulia
– 4 tl inkivääritahnaa
– 2 porkkanaa
– 200 g vihreitä papuja
– 2 dl kookosmaitoa
– öljyä

Tee ensin marinadi. Sekoita jogurttiin pari ruokalusikallista currytahnaa, sitruunan mehu ja loraus öljyä. Pilko lampaanliha paloiksi ja lisää liha marinadiin. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.

Ruskista lampaanpalat pannulla öljyssä ja lisää ne sitten isoon kattilaan. Kippaa kattilaan ylijäänyt marinadi, tomaattimurska ja pari desiä vettä. Lisää myös loppu currytahna ja jätä hautumaan kannen alle.

Pilko porkkanat ja sipulit ja lisää ne kattilaan. Lisää myös pavut ja inkivääritahna. Anna hautua niin kauan, että porkkanat ovat kypsiä. Lisää vielä kookosmaito, tarkista maku ja lisää tarvittaessa inkivääritahnaa, suolaa tai pippuria. Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply