Kasvisruoat,  Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Nopea pinaattipasta

Talonrakentajien vapaa-aika on hieman kortilla. Asiaa ei helpota omalta osaltani yhtään myöskään se, että pidän kynsin hampain kiinni harrastuksistani, vaikka aikaa niille ei aina meinaa löytyäkään. Rehkin useana iltana viikosta salilla, käyn ratsastamassa ja pyrin pääsemään joka viikko myös Italian tunnille. Ystäville ja perheellekin pitää löytyä aikaa, ettekä ehkä edes tiedäkään miten paljon blogiin saa kulumaan aikaa. Jostain on siis tingittävä.

Ja se joku on ruoka. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin. Meillä syödään kyllä hyvin ja kokataan usein, mutta monimutkaiset ja paljon aikaa vievät reseptit jäävät suosiolla odottelemaan auvoisempia aikoja. Meillä ei siis hauduteta monen tunnin pataruokia tai piiperretä aikaa vieviä nykeröitä, vaan helpot ja nopeat arkiruoat ovat nyt kovassa huudossa. Yksi sellainen on tämä muutamasta raaka-aineesta parissakymmenessä minuutissa syntyvä maukas pinaattipasta.

Pinaattipasta

4 annosta

– 400-500 g spaghettia
– 2 yksikyntistä valkosipulia
– 2 punaista chiliä
– 300 g pakastepinaattia
– sitruuna
– 100 g parmesaania
– oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria

Laita suolattu pastavesi kiehumaan ja pilko odotellessasi valkosipuli sekä chili. Chilistä voit poistaa siemenet ja sisältä löytyvät vaaleat osat jos et halua kovin tulista pastaa.

Laita pakastepinaatti pannulle ja anna sulaa pienellä lämmöllä. Kun enin neste on haihtunut, lisää joukkoon myös loraus öljyä sekä chili ja valkosipuli. Anna kuullottua samalla kun raastat parmesaanin valmiiksi odottamaan.

Tykästyimme kovasti tuohon Fiskarsin raastimeen, jolla saa aikaiseksi ihanaa lumihiutaleen ohutta parmesaaniraastetta, jota ihastelimme porukalla yhteen ääneen. Ihanaa höyhenenkevyttä juustolunta, tästä eteenpäin kaikkiin meidän ruokiin laitetaan parmesaania!

Kun spaghetti on al denteä, valuta keitinvesi pois ja kippaa pasta pannulle pinaatin, chilin ja valkosipulin kanssa. Purista sitruunan mehu joukkoon, lisää öljyä reippaalla kädellä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ripottele valmiin annoksen päälle iso kasa parmesaania ja nauti hyvän valkoviinin kanssa, sillä arjen kiireessä saa ja pitääkin välillä hemmotella itseään lasillisella viiniä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Nopea pinaattipasta