Kolmen suklaan muffinssit

Ei varmaan kannattaisi mainita sanaa vatsatauti muffinssireseptin, tai minkään muunkaan reseptin yhteydessä, mutta minä nyt en muutenkaan tee asioita aina niin kuin ne kannattaisi tehdä, vaan niin kuin haluan ne tehdä. Siispä kerrottakoon, että nämä muffinssit syntyivät juuri ennen vatsapöpön iskemistä ja lensivät siksi lopulta roskiin.

Ehdin onneksi maistaa valmiita tuotoksia ja todeta ne erinomaisiksi. Siksi uskallan jakaa reseptin myös teille, sillä muffinssit olivat täysin syyttömiä pahoinvointiini. Mutta koska muffarit olivat olleet niin läheisessä kosketuksessa pöpöisen Martinan kanssa, en uskaltanut tarjota niitä muille, vaan kuolo korjasi nämä leivonnaiset pian niiden syntymän jälkeen. Tartuntavaara olisi ollut liian ilmeinen jos muffinssit olisivat päässeet jylläämään toisten mahoihin, ja uskokaa kun sanon, että kyseistä pöpöä en haluaisi tartuttaa edes Silvio Berlusconille.

Terveenä leivottuja kolmen suklaan muffinsseja sen sijaan haluaisin tarjota kaikille muille paitsi Silvio Berlusconille, mutta koska leivonta-aikani on rajallista, saatte tehdä herkut ihan itse tämän ohjeen mukaan:

Muffinssit:

– 150 g voita tai margariinia
– 1,5 dl sokeria
– 2 kananmunaa
– 3 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 3 rkl kaakaojauhetta
– 100 g valkosuklaata
– 100 g maitosuklaata

Kuorrute:

– 2 dl kuohukermaa
– 200 g tummaasuklaata
– 1 rkl voita tai margariinia
– 3 dl tomusokeria

– suklaapaloja koristeluun

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunat yksitellen ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakojauhe. Sekoita jälleen.

Sulata maitosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa ja rouhi valkosuklaa pienemmiksi palasiksi. Lisää sulanut maitosuklaa sekä valkosuklaapalat taikinaan, sekoita ja jaa muffinssivuokiin. Minä käytin isoja muffinssivuokia ja sain tästä määrästä 9 muffinssia. Pienempiin vuokiin tehtynä määrä olisi varmaan tuplat.

Paista muffinsseja 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia ja nauti ihanan suklaisista tuoksuista, jotka valtaavat koko kodin ja rappukäytävän. Lälläslää, meillä leivotaan!

Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista. Laita kerma, suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Voit myös vatkata kuorrutteen niin että mahdolliset tomusokerikököt katoavat.

Kuorrutusvaiheessa pöpö oli saanut tämän leipurin jo niin kovasti otteeseensa, että minulta jäi tomusokerin siivilöinti ja vatkaaminen tekemättä ja tyydyin väsyneenä kökköiseen kuorrutteeseen. Painoin pari palaa suklaata muffareiden koristeeksi, räpsäisin muutaman kuvan parvekkeella ja painuin pehkuihin. Terveenä tehdyt muffinssit olisivat varmasti olleet kauniimpia, mutta olosuhteiden pakosta mennään nyt näillä kökkökuorrutemuffareilla.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply