Ramen burger

Ruokamedioissa on alkanut vilahdella hassuja hampurilaisia, joiden sämpyläosat on tehty nuudelista. Kyseessä on ramen burger, josta povataan seuraavaa ruokamaailman hittiä. Minä tartuin kerrankin trendiin ajoissa, enkä vasta sitten kun se on menossa jo ohi, ja kokkailin keltaisen keittiön syövereissä omat versioni ramen burgerista.

Aasialaisia makuja sisältävä purilainen on oikein kiva uusi tuttavuus, ja vaikka ajattelin ensin, että sen tekeminen olisi vaikeaa, ei nuudelisämpylöiden väsääminen vaatinut kovin suuria kokkaustaitoja. Pitää osata vain keittää nuudelit, sekoittaa niihin pari kananmunaa ja paistaa. Niin helppoa että mikset kokeilisi näitä jo tänä iltana?

Ramen burgereita on kokkailtu myös ainakin Kulinaarimuruja -blogissa ja Punavuori Gourmetissa

Ramen burgerit 3 kpl

– 200 g nuudeleita
– 2 kananmunaa
– 400 g jauhelihaa
– 2 rkl soijakastiketta
– sipulia
– chilimajoneesia (tämä ei varsinaisesti kuulu alkuperäiseen ramen burgeriin, mutta on minusta kiva lisä purilaisen väliin)
– makeaa chilikastiketta
– rucolaa
– seesamiöljyä
– wasabi&sesame -mausteseosta
– suolaa ja pippuria

Keitä ensin nuudelit suolalla maustetussa vedessä ja valuta niistä sitten vesi pois. Anna jäähtyä hetki. Sekoita sitten kananmunat ja nuudelit keskenään ja kippaa sekaan halutessasi myös wasabi&sesame -maustetta. Mausteseoksen voi jättää poiskin jos kyseistä purnukkaa ei juuri nyt satu löytymään maustehyllystäsi.

Jaa nuudeliseos kuuteen kulhoon ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi. Voit puristaa nuudelimassan tiiviimmäksi esimerkiksi pinoamalla nuudelikipot päällekkäin ja laittamalla päällimmäiseksi painavimman purkin joka jääkaapista löytyy.

Valmistetaan sitten pihvi ja lisukkeet. Mausta jauheliha soijakastikkeella, pippurilla ja wasabi&sesamella. Voit lisätä myös suolaa, mutta ole varovainen, sillä soija on jo itsessään melko suolaista. Muotoile jauhelihasta kolme pihviä.

Huuhtele rucola ja leikkaa sipulista renkaita. Paista sipulirenkaat ja ala kypsentää myös nuudelikiekkoja sekä jauhelihapihvejä pannulla. Kivaa lisämakua burgereihin saa kun paistamiseen käyttää seesamiöljyä. Minä paistoin sekä nuudelit, jauhelihapihvit että sipulirenkaat seesamiöljyssä ja hyvää tuli. Nuudelikiekot paistetaan vain toiselta puolelta ja paistopinta laitetaan hampurilaisen ulkopinnalle.

Kokoa burgerit laittamalla alimmaiseksi yksi nuudelikiekko rapea paistopinta alaspäin. Kasaa sitten kiekon päälle haluamassasi järjestyksessä rucolaa, jauhelihapihvi, paistettua sipulia, chilimajoneesia ja makeaa chilikastiketta. Päällimmäiseksi vielä nuudelikiekko paistopinta ylöspäin ja ramen burger on valmis nautittavaksi.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply