Martinan marokkolainen salaatti

Kerroinkin jo Keltaisen keittiön Facebook-sivuilla, että Henkka tuli kotiin kaverin polttareista neljä kiloa perunoita mukanaan, mikä tiesi sitä, että nyt pitäisi alkaa kokata perunaruokia. Otin perunasäkit haasteena ja leikin olevani oman MasterChef-mysteerilaatikon äärellä. Mitä sinä kokkaisit perunasta?

Ilokseni mieleen tuli heti useampikin idea perunoiden hyödyntämiseen ja ensimmäiseksi keltaisessa keittiössä syntyi marokkolaistyylinen salaatti perunasta, halloumista ja kikherneistä. Tämä ei ole varsinaisesti mikään virallinen marokkoresepti, mutta koska se herätti minussa marokkolaisviboja ja tyrkkäsin siihen marokkolaisia mausteita, saa se luvan kulkea nimellä Martinan marokkolainen salaatti.

– 500 g perunoita (Oh shit, vielä 3,5 kiloa jäljellä!)
– paketti halloumia
– purkki kikherneitä
– kurkumaa
– inkivääriä
– kanelia
– suolaa ja pippuria
– persiljaa
– salaattisekoitus
– (kevät)sipulia
– 1 dl maustamatonta jogurttia tai majoneesia
– 1 lime
– 1 valkosipulinkynsi

Pese/kuori perunat ja pilko ne lohkoiksi. Laita perunat pannulle ja kaada vettä päälle niin että perunat juuri ja juuri peittyvät. Tuprauta päälle reippaasti kurkumaa, inkivääriä, kanelia, suolaa ja pippuria. Pilko myös persilja joukkoon. Jätä pulputtamaan keskilämmölle niin pitkäksi aikaa, että vesi kaikkoaa ja perunat pehmenevät. Tähän menee jonkin aikaa, joten aloita ruoanlaitto ajoissa.

Tee tässä vaiheessa kastike, jotta se ehtii maustua hetken jääkaapissa. Purista jogurttiin tai majoneesiin limen mehu ja sekoita joukkoon myös pieneksi pilkottu valkosipuli. Anna muhia jääkaapissa kunnes ruoka on valmista.

Kun perunat alkavat näyttää valmiilta, paista kikherneet ja halloumi pannulla. Minä maustoin kikherneet chermoula-mausteseoksella, sillä tuo Marokon pestoksikin kutsuttu mauste sopii hyvin kikherneiden kanssa ja toi lisää eksoottista makua salaattiini.

Valmista sitten salaattipeti huuhtomalla salaattisekoitus/jääsalaatti tai mitä ikinä päätitkin käyttää salaatin pohjana. Pilko myös sipuli ja kippaa salaatti sekä sipuli tarjoiluastiaan. Asettele salaattipedin päälle perunat, kikherneet ja halloumi. Viimeistele lime-valkosipulimajoneesilla. Aika törkeän herkullista, vaikka itse sanonkin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Aili Inkeli perjantai, syyskuu 27, 2013 at 21:28

    Takuulla oli törkeän herkullista! Meinaan tehdä smetana-lime-valkosipuli-kastikkeen ja mausteitakin on pikkusen pakko soveltaa sen mukaan, mitä kaapissa on. Chermoulan aineista ei kaikkia löydy, mutta mielikuvitus korvannee sen. Perunoista ei voi tulla kuin hyviä tuolla tavalla!

    • Reply Martina lauantai, syyskuu 28, 2013 at 09:59

      Tämä oli kyllä hyvää ja kivan erilaista. Eksoottista, voisi kai sanoa. Mausteiset ruoat sopivat hyvin syksyyn ja vaikkei chermoulan kaikkia aineksia löytyisikään, niin mielikuvituksen avulla saa varmasti vähintään yhtä hyvän maustekombon aikaiseksi.

  • Reply Maireanna lauantai, syyskuu 28, 2013 at 16:36

    Ostin eilen kikherneitä ja kun en ole ikinä niistä mitään tehnyt, niin olikin sormi suussa? Täältäpä löysin yhden kikan..ja perunoitakin löytyy, joten, ohjeesi menee kokeiluun!

    • Reply Martina lauantai, syyskuu 28, 2013 at 17:35

      Hienoa, hyviä kokkailuhetkiä! Kikherneet sopivat kyllä moneen muuhunkin. Ne on tosi hyviä.

    Leave a Reply