Manteli-tahinipikkuleivät

Törmäsin Appelsiineja ja hunajaa -blogissa hauskan oloisiin tahinipikkuleipiin juuri kun olin miettinyt, että pitäisi leipoa välillä jotain vähän terveellisempääkin herkkua (kaikkea ei tarvitse upottaa suklaaseen) ja voisi olla aiheellista tarjota lukijoille myös gluteenittomia reseptejä. Ajoitus reseptin löytämiseen oli siis kerrassaan täydellinen, varsinkin kun jääkaapissa sattui nököttämään vielä tahinipurkin jämät.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tässä on minun hieman muunneltu versioni rapean maukkaista pikkuleivistä:

Manteli-tahinipikkuleivät

– 100 grammaa voita tai margariinia
– 100 grammaa sokeria (mulla oli tummaa raakaruokosokeria)
– 150 grammaa tahinia
– vaniljatanko (oikeastaan puolikaskin riittää)
– 150 grammaa mantelijauhoa
– 4 rkl soijajauhoa
– 0,5 tl leivinjauhetta
– ripaus suolaa
– kokonaisia kuorittuja manteleita

Anna voin tai margariinin lämmetä huoneenlämmössä, tai jos olet yhtä malttamaton kuin minä, tyrkkää jääkaappikylmä margariini pienellä lämmöllä mikroon lämpenemään. Vatkaa sokeri voihin ja lisää myös tahini ja puolikkaan vaniljatangon sisältä raaputtamasi siemenet taikinaan. Sekoita hyvin.

Lisää seuraavaksi jauhot, leivinjauhe ja suola pikkuhiljaa taikinaan koko ajan sekoitellen. Pyörittele taikinasta litteitä palloja, tökkää kuhunkin pikkuleipään manteli koristeeksi ja paista kaveruksia noin 160-asteisessa uunissa vartin verran.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply yaelian tiistai, elokuu 13, 2013 at 22:27

    Tahinipikkuleivät onkin tosi hyviä:)

    • Reply Martina keskiviikko, elokuu 14, 2013 at 16:25

      Niin on! 🙂

    Leave a Reply