Lemon curd

Kirpsakan makea lemon curd on oiva käyttökohde muusta ruoanlaitosta yli jääville keltuaisille. Keltainen sitruunatahna sopii oivallisesti muun muassa macaronsien väliin, paahtoleivän päälle, maustamaan kermavaahtoa, jäätelön kanssa tai vaikka suoraan lusikalla syötäväksi. Jälkimmäistä en toki tunnusta tehneeni, en ainakaan kovin kovaan ääneen. (Okei, ihan vähän maistoin vaan..).

Lemon curd

– 4 keltuaista
– 2 dl sokeria
– 2 sitruunaa
– 50 g margariinia

Laita keltuaiset ja sokeri kulhossa vesihauteeseen ja vatkaa kunnes saat aikaan kuohkeaa vaahtoa. Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut ensin erilliseen kulhoon. Lisää sitten sitruunan mehu ja kuoriraaste vaahtoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Ota kulho pois vesihauteesta ja kun seos on jäähtynyt hieman lisää sen sekaan margariini. Vatkaa hetki niin että margariini sekoittuu tahnaan. Valmis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply