Toast skagen

Toast skagen oli yksi ensimmäisistä ruoista, joita kokkailin ihan itsekseni. Katkarapumössön sekoittaminen on sen verran helppoa hommaa, että toast skagenista on helppo aloittaa kokkausharjoitukset, ja lopputuloskin on poikkeuksetta varsin mainio.

Muita nuoren Martinan bravuureja olivat ainakin kana-riisi-kanaliemikuutio-hemapa -mössö, pannulla paistetut porsaanfileet, teeleipä (köksän vihkon reseptillä tehty), brownies ja erilaiset täytetyt leivät. Ah, mitä gourmet-ruokaa! Mutta jostainhan on aloitettava.

Katkarapuleipä toimii edelleenkin mainiosti alkupalana, pikkunaposteltavana kuohuviinin kera tai vaikkapa rapujuhlien alkuruokana ennen varsinaisiin saksikäsiin tarttumista. Ja kukapa ei olisi joskus parannellut oloaan ruotsinlaivalla iiisolla katkarapuleivällä.

Toast skagen

– paahtoleipää
– 100 g katkarapuja
– tilliä
– 1 dl majoneesia
– 0,5 dl smetanaa
– sitruunamehua
– dijon-sinappia
– pippuria

Sekoita majoneesi ja smetana keskenään. Lisää joukkoon katkaravut (ota osa sivuun koristelua varten), pilkottu tilli ja mausta seos sitruunamehulla, sinapilla sekä pippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Paahda leivät ja kasaa niille keko katkaraputäytettä. Koristele halutessasi tillillä, katkaravuilla ja sitruunalla.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply