Jälkiruoat,  Kastikkeet ja dipit,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Churrot

Mmmmm, churrot, nuo ihanat espanjalaiset munkkipötkylät, joiden nimikin on niin hauska, että tekee mieli päästä heti maistamaan. Ja kylkeen reilun kokoinen kipollinen paksua ja tummaa suklaakastiketta. Kyllä kelpaa! Tehdäänkö heti? Tässä ohje:

Churrot

– 2,5 dl vettä
– 1,5 rkl sokeria
– ripaus suolaa
– 2 rkl öljyä
– 2,5 dl vehnäjauhoja
– kanelia ja sokeria
– paistamiseen runsaasti öljyä

Laita vesi, sokeri, suola ja 2 rkl öljyä kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes taikina kiehahtaa ja ota sitten pois levyltä. Sekoita jauhot joukkoon ja kääntele taikinaa lastalla niin kauan, että siitä muodostuu kiinteä pallo. Tähän ei mene kauan aikaa.

Sekoita kaneli ja sokeri valmiiksi laakealle lautaselle. Churrot pyöritellään niissä paistamisen jälkeen.

Lämmitä paistoöljy kattilassa 190-asteiseksi. Pidä kansi lähettyvillä, jotta voit peittää kattilan jos kuuma öljy leimahtaa. Muistathan ettet yritä sammuttaa rasvapaloa vedellä, vaan isomman roihahduksen sattuessa on sammutuspeite hyvä kaveri. Kun nämä asiat on kunnossa, voit huoletta touhuta kuuman öljyn kanssa. Ei se ole niin pelottavaa miltä kuulostaa.

Pursota taikinasta pötköjä tai muotoile taikinaa käsin niin kuin me teimme. Paista pötkylöitä öljyssä niin kauan, että ne ruskettuvat ja nosta ne sitten reikäkauhalla talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois. Pyörittele churrot lopuksi kanelissa ja sokerissa. Anna jäähtyä hetken aikaa ettei suu pala. Dippaa valmiita herkkupötkylöitä suklaakastikkeeseen, jonka ohje tulee tässä:

Suklaadippi

– 2 dl kermaa
– 100 g tummaa suklaata

Kiehauta kerma kattilassa ja sulata suklaa. Sekoita kaverukset keskenään ja kas näin, suklaadippi on valmis! Voit käyttää myös muita suklaita kuin tummaa, mutta mielestäni tummasta suklaasta tehty kastike sopii täydellisesti yhteen makeiden ja rasvaisten churrojen kanssa.

4 kommenttia

  • Huli/Meanwhile in Longfield..

    Nam! 😛 Mun on pitänyt tehdä churroja ehkä viisi vuotta. 🙂 Ehkäpä tänä kesänä voisi vihdoin näitä ihania pötkylöitä pyöräyttää. Tosin nyt on juhannuksen jälkeen niin kaamee närästys, että parempi odottaa ainakin pari viikkoa..

    • Martina

      Mun haaveena oli alunperin tehdä näitä vappuna tavallisten munkkien sijaan, mutta homma venähti vähän ja churrot pyöräytettiinkin vasta toukokuun puolessa välissä Euroviisujen aikaan. Sitäpaitsi mua on vähän pelottanut toi kuuman öljyn kanssa läträäminen, mutta ei se ollutkaan niin pelottavaa kuin luulin. 🙂

    • Martina

      Hei, minäpä muistankin matkakertomuksestasi churrot! Maistuivat varmasti makealta LA:ssa ja ehdottomasti myös kotikaupunkisi ruokakadullakin. 🙂