Grillisandwich

Grillikausi on täällä taas ja Keltainen keittiö tarjoaa tänäkin vuonna vaihtoehtoja perinteisille grillipihveille, -makkaroille ja -maisseille, vaikkei niissäkään tietenkään mitään vikaa ole. Ihminen vaan kaipaa vaihtelua. Viime kesän hitti olivat uskomattoman herkulliset grillihampparit ja tänä vuonna soisin jenkkityylisten grillisandwichien lyövän itsensä läpi. Meidän grillisandwich-kokeilut alkoivat broilerin, avokadomajoneesin, jalapenon ja pekonin yhdistelmällä eräänä kesäisenä iltana, kun valtasimme Henkan vanhempien tyhjillään olleen kämpän ja pistimme grillin kuumaksi.

Grillisandwichit

– ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
– broilerin rintafileitä
– pekonia
– 200 g Hellmann’s Real -majoneesia
– 1 avokado
– 1 lime
– 1 tuore jalapeno
– jääsalaattia ja tomaattia
– suolaa ja pippuria

Tee ensin avokadomajoneesi. Halkaise kypsät avokadot, poista niistä kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Soseuta avokado haarukalla. Purista limen mehu avokadon päälle ja sekoita. Pilko jalapeno pieneksi silpuksi ja lisää jalapenosilppu sekä majoneesi avokadon kanssa kulhoon ja sekoita kunnolla. Voit halutessasi käyttää sauvasekoitinta. Mausta avokadomajoneesi suolalla ja pippurilla ja jätä se hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Grillaa broilerin rintafileet, pekoni ja halutessasi myös tomaatit ja leivät. Kokoa sandwich laittamalla halkaistun leivän väliin raikasta jääsalaattia, broileria, pekonia, tomaattia ja kruunaa koko komeus avokadomajoneesilla. Nauti hyvässä seuraassa kauniissa Suomen suvessa.

Yhteistyössä Hellmann’s

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply