Mausteinen kookoscurry

Koska ensimmäinen soijacurrykokeiluni oli niin onnistunut, päätin tehdä heti perään toisenkin intialaisen soijaruoan. Käytin tähän soijasuikaleita sekä kookoskermaa, mutta muuten resepti on hyvin samankaltainen ensimmäisen kokeilun kanssa. Ajoitin tämän sapuskan Henkan työmatkalle, sillä a) Henkka ei pidä soijasta b) Henkka ei pidä myöskään kookoksesta, joten kun kissa on poissa tekee hiiri ruokaa, josta kissa ei pidä. Enkö olekin reilu?

Soijaruokien lisäksi tein Henkan työmatkan aikana myös muun muassa Elviksen leipiä, sillä vaikka niissä on pekonia, en usko että Henkka olisi ollut kovin innoissaan pekonin maun pilaavista banaanisiivuista ja maapähkinävoista. Tein herran poissaollessa myös paljon salaatteja sekä terveyssmoothiekokeiluja. Hörpin pitkin iltaa detox-juomia ja nautiskelin muutenkin tyttömäisistä hömppäruoista, joita raavas mies ei ymmärrä. Olen perinteisesti syönyt myös sushia ja uunikanankoipia yksin ollessani, mutta nyt ne saivat väistyä muiden ruokien tieltä. Ja sitäpaitsi Henkka tykkää sushista, joten sitä voimme syödä yhdessäkin.

Jospa mentäisiin jaaritteluiden jälkeen vihdoin siihen reseptiin?

– 100 g soijasuikaleita
– durban curry -mausteseosta (tai muuta currymaustetta)
– 1 sipuli
– 1 tomaatti
– öljyä
– juustokuminaa
– kurkumaa
– korianterijauhetta
– kanelia
– inkivääriä (jauhetta tai tuoretta raastettuna)
– suolaa
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 dl kookoskermaa
– garam masalaa

– pakastevihanneksia
– basmatiriisiä

Laita soijasuikaleet ja noin 3 desiä vettä pannulle. Anna pulputtaa siinä tovi jos toinenkin (katso paketista tarkemmat ohjeet jos tuntuu epävarmalta) ja mausta suikaleet durban currylla ja ripauksella suolaa. Jätä suikaleet sitten sivuun odottamaan kastikkeen valmistumista.

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sitä reippaassa öljylorauksessa. Lisää pannulle sitten juustokuminaa, kurkumaa, pieneksi pilkottu yksikyntinen valkosipuli, inkivääriä ja hieman suolaa. Anna muhia sen aikaa kun pilkot tomaatin pieneksi.

Lisää tomaatti sekä korianterijauhe ja hieman kanelia. Lurauta sekaan kookoskerma, sekoita ja jätä kannen alle muhimaan noin puoleksi tunniksi. Nauti ilman valtaavista ihanan mausteisista tuoksuista.

Keitä riisi, sulata pakastevihannekset ja kippaa vihannekset sekä soijasuikaleet pannulle kastikkeen joukkoon. Mausta garam masalalla ja sekoita. Tarkista maku ja kun se on mieleinen, nauti currykastike basmatiriisin kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply