Kun salaatista tuli kakku

Ennen:

Jälkeen:

Pääsin mukaan Fresh Servantin järjestämään Bloggaajat vs. Julkkikset lounassalaatin tuunauskilpailuun, jossa ideana oli kehitellä valitsemastaan Lounas Hetki -salaatista uusi resepti. Halusin tehdä arkisesta lounassalaatista jotakin juhlavaa ja päädyin lopulta tekemään tonnikala-katkarapusalaatista maukkaan rieskakakun, joka on hyvä ja helppo vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle.

Tein salaatin aineksia käyttämällä kakkuun sekä katkarapu-, tonnikala- että salaattitäytteen, ja varsinaisen salaattiannoksen lisäksi kaupasta lähti mukaan rieskaa, tuorejuustoa, vispikermaa, kananmunia, majoneesia sekä ruohosipulia. Aika simppeleillä aineksilla siis saa aikaiseksi näyttävän ja maukkaan rieskakakun.

Rieskakakku

– Fresh Lounas Hetki tonnikala-katkarapusalaatti
– 4 rieskaa
– 2 dl vispikermaa
– 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– ruohosipulia
– 3 kananmunaa
– 1 dl majoneesia
– sitruunapippuria, mustapippuria ja suolaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen kulhoon niin, että yhteen tulee puolet ja kahteen tulee yksi neljäsosa seoksesta.

Keitä kananmunat, kuori ne ja muussaa haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunamassa kulhoon, jossa on yksi neljäsosa kerma-tuorejuustovaahtoa. Lisää seokseen myös salaatista katkaravut ja purista sitruunalohkosta mehut joukkoon. Mausta sitruunapippurilla.

Lisää salaatin tonnikala, ruohosipulia sekä hieman mustapippuria ja suolaa kulhoon, jossa on puolet vatkaamastasi kerma-tuorejuustovaahdosta. Kolmannessa kulhossa oleva kerma-tuorejuustoseos levitetään sellaisenaan rieskakakun päälle.

Ennen kakun kokoamista tee vielä salaattitäyte. Ota puolet salaatin kiinankaalista sivuun ja lisää siihen salaatinkastike sekä majoneesi. Nyt sinulla on kolme täytettä sekä yksi kerma-tuorejuustoseos kakun pinnalle.

Levitä ensimmäisen rieskan päälle katkarapu-kananmunatäyte. Asettele täytteen päälle uusi rieska ja levitä sen päälle tonnikalatäyte. Laita taas rieska päällimmäiseksi ja levitä tasainen kerros salaatti-majoneesitäytettä rieskan päälle. Asettele viimeinen rieska kanneksi, levitä sen päälle kerma-tuorejuustoseos ja koristele salaatista jääneellä kiinankaalilla, oliiveilla ja tomaateilla.

Saimme kampanjan myötä kotiimme kaikki kymmenen Lounas Hetki -salaattia, ja koska käytin vain yhden salaatin tuunauskilpailuun, olemme saaneet herkutella lopuilla salaateilla niiden perinteisessä olomuodossa lounassalaatteina. Ja täytyy kyllä sanoa, että nämä ovat oikeasti herkullisia! Kampanjaan ei kuulunut tuotteiden esittely tai niistä kirjoittaminen, mutta koska pidän näistä salaateista oikeasti hurjan paljon, haluan vinkata myös teille, että tällaisen paketin voi huoletta napata kaupan hyllystä mukaan evääksi.

Mainitsinkin jo postauksen alussa, että rieskakakkuni osallistuu tuunauskilpailuun, jossa on mukana neljä ruokablogia ja kolme julkkista. Keitä kaikkia kisassa on mukana selviää aikanaan, mutta voin kertoa jo nyt, että yksi Top 5 Suomen kauneimmat naiset -listani kuvankauniista naisista on mukana kilpailussa. Vinkkaan ainakin Keltaisen keittiön Facebook-sivuilla sitten kun äänestys alkaa, sillä myös äänestäjille on tiedossa mahdollisuus voittaa herkullisia tuotepalkintoja. Pysykäähän siis kanavalla!

Previous Post Next Post

6 Comments

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. maanantai, toukokuu 27, 2013 at 08:31

    Onpas hauska idea. 🙂 Miten sä keksit tällaisen?!

    • Reply Martina maanantai, toukokuu 27, 2013 at 08:45

      Armottoman aivotyön tuloksena pään päällä syttyi vihdoin idealamppu, eli toisin sanoen kyllä tätä sai aika paljon pähkäilläkin. Nyt mun tekis mieli kokeilla samaa myös muilla lounassalaateilla. Ainakin Kana-Tacosta ja Kinkku-Cheddarista saisi varmasti maukkaat rieskakakut.

      • Reply Sanni maanantai, toukokuu 27, 2013 at 12:04

        Heps, kiitos vinkistä. Justiinsa mietin tulevaa viikonloppua ja mökkiolosuhteissa tehtävää ”pientä suolaista”, joka olisi helppo mutta myös maukas. Lemppariraaka-aineet, ja luultavasti rieskan tilalla kävisi varmaan myös kantikkaat leipäviipaleet, tyyliin: yksinkertaisen iisi voileipäkakku, ja se on siinä!
        Iso kiitos!

        • Reply Martina maanantai, toukokuu 27, 2013 at 14:29

          Ole hyvä Sanni! Tämä sopii varmasti erinomaisesti mökkiolosuhteisiin. 🙂

  • Reply Taitsi maanantai, toukokuu 27, 2013 at 17:12

    Oletpa ollut mahtavan kekseliäs! Tähän tyyliin tehtynä voileipäkakku voisi hyvinkin tehdä paluun myös meidän pöytään!

    • Reply Martina tiistai, toukokuu 28, 2013 at 08:58

      Tämän kohdalla yllätin itsenikin kekseliäisyydelläni. Meikäläisen pään päällä kun harvoin välähtää kovin kirkkaita idealamppuja. 😀

    Leave a Reply