Kasvisruoat,  Reseptit,  Yleinen

Intialainen soijapalacurry

Suurin haaste soijatuotteiden kanssa on mielestäni se, että helposti hieman mauttomaksi jääviin soijaruokiin pitäisi saada riittävästi makua. Maustaminen onkin soijakokkailujen a ja o, joten ruoanlaittohommat alkavat maustehyllyltä. Aloin miettiä soijaruokareseptiä mausteisten keittiöiden kautta ja olen kokkaillut soijatuotteista ainakin intialaista, meksikolaista ja välimereltäkin vaikutteita saaneita ruokia.

Intialainen soijapalacurry on lempparini. Tästä ei todellakaan puutu makua.



Intialainen soijapalacurry

4 annosta

– 100 g Soyappétit-soijapaloja
– 3 tomaattia
– 2 sipulia
– öljyä
– yksikyntinen valkosipuli
– 1 rkl raastettua inkivääriä
– juustokuminaa
– kurkumaa
– chilijauhetta
– korianterijauhetta
– garam masalaa
– suolaa
– 1 rkl maapähkinävoita
– korianteria
– riisiä

Laita soijapalat ja noin kolme desilitraa vettä pannulle. Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lämpöä ja anna muhia kannen alla kymmenen minuuttia. Kaada ylimääräinen neste pois. Mausta soijapalat garam masalalla, chilijauheella ja suolalla ja jätä ne sitten sivuun odottamaan siksi aikaa kun valmistat currykastikkeen.

Pilko sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota niitä pannulla runsaassa öljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää pannulle juustokuminaa, kurkumaa ja suolaa. Pilko valkosipuli ja raasta inkivääri. Lisää nekin pannulle.

Pilko tomaatit pieneksi silpuksi ja lisää ne pannulle. Mausta kastike chilijauheella sekä korianterijauheella ja jätä se sitten kannen alle muhimaan 20-30 minuutiksi. Keitä odotellessasi riisiä lisukkeeksi.

Lisää kastikkeeseen soijapalat, ruokalusikallinen maapähkinävoita sekä garam masalaa. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa. Pilko juuri ennen tarjoilua currykastikkeeseen tuoretta korianteria ja tarjoile se riisin kera.

Kommentit pois päältä artikkelissa Intialainen soijapalacurry