Cookie pops

Vietimme huhtikuun lopulla grillikauden avajaisia Vaaralassa ja me hoidimme Henkan kanssa paikalle jälkiruokaa. Minä väsäsin kahta erilaista keksitikkaria eli cookie popsia (ilman tikkua tosin sattuneesta syystä, joka paljastuu myöhemmin..) ja Henkka teki makeaa Baileysilla maustettua panna cottaa kirpeällä puolukkakuorrutteella. Jälkiruoaksi tarjoiltiin myös muun muassa mustikkashotteja sekä habanero-chiliä, joista jälkimmäisen hullu isäntämme pureskeli kerralla kokonaan sillä seurauksella, että kylmä vesihana, kermapurkki sekä otsahien pyyhkimiseen tarkoitettu liina olivat hänen ystäviään muutaman tovin. Harvoin olen nähnyt ketään yhtä tuskissaan, vaikka hulluja chilinsyöjiä onkin tullut ihmeteltyä aiemminkin. Myös käsite ”munaralli” tuli illan aikana tutuksi, mutta ei siitä sitten sen enempää..

Tosiaan, Henkan panna cottaan palaamme hieman myöhemmin, sillä nyt on cookie popsien reseptin julkaisemisen vuoro:

– paketti Domino-keksejä (joko sellainen iso kahden keksipötkön paketti tai sitten kaksi pienempää. Mulla oli pieni vaniljan makuinen ja toinen pieni mansikan makuinen)
– purkki mascarponea
– suklaata (mulla oli levy maitosuklaata ja toinen levy valkosuklaata. Yksikin olisi riittänyt tämän määrän kuorruttamiseen, mutta kun halusin kahta eri makua, eikä se ylimääräisen suklaan syöminen ollut mitenkään kovin vastenmielinen tehtävä..)
– nonparelleja/strösseliä koristeeksi

Sekoita keksit ja mascarpone sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Muotoile mössöstä palloja ja laita ne jääkaappiin jähmettymään.

Perinteisesti cookie popsit tehdään nököttämään tikun päähän, jotta ne näyttävät aivan tikkareilta. Minäkin yritin tehdä niin, mutta palloseni valuivat teräviä varrastikkuja pitkin pöydälle, joten tyrkkäsin ne lopulta muffinssivuokiin. Siitä ne oli kenties helpompi syödä, mutta jos haluat käyttää tikkuja, ota mahdollisimman tylppä ja karhea versio. Uskoisin että ainakin litteät jäätelötikut ja ehkä mehupillitkin soveltuvat tähän hommaan teräväpäisiä ohuita varrastikkuja paremmin.

Kun pallot ovat jähmettyneet, sulata suklaa kulhossa ja pyörittele palloihin suklaakuorrute vaikkapa sen tikun avulla tai ihan käsin. Ripottele koristenonparellit päälle ja anna taas jähmettyä jääkaapissa. Pallerot voi myös valmistaa etukäteen pakastimeen odottamaan ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä.

Minä kuorrutin mansikan makuiset cookie popsit valkosuklaalla ja perinteiset vaniljaiset maitosuklaalla. Mansikkaiset vetivät makukilpailussa hieman pidemmän korren, vaikka molemmat versiot olivatkin aivan törkeän hyviä. Sen verran makeita nämä kuitenkin ovat että yksi tai kaksi riittää kerralla.

Tältä niiden olisi pitänyt näyttää, mutta kuten sanottua, oli paperisista muffinssivuoista tarjoilu ehkä sittenkin parempi idea. Tai ainakin yhtä hyvä kuin tikkuversio.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Pauliina torstai, toukokuu 16, 2013 at 00:18

    Nam, pakko kokeilla tehdä noita! 🙂

    • Reply Martina torstai, toukokuu 16, 2013 at 17:31

      Nää oli ihan törkeen hyviä! Parhaita makeita suupaloja pitkään, pitkään aikaan.

    Leave a Reply