Pina colada -kakku ja ananasjätski

Pina colada -kakku on yksi onnistuneimpia ihan itse omissa pikku aivoissani säveltämistäni jälkiruokaresepteistä. Idea siihen iski kuin salama kirkkaalta taivaalta ja pystyin melkein näkemään hehkulampun välähtävän pääni päällä. Karibian aurinkoisia makuja yhdistelevä resepti oli kirjattava heti ylös ennen kuin unohtaisin mahti-ideani, ja suorastaan paloin halusta päästä testaaman keksimääni reseptiä mahdollisimman pian. Pina colada -kakun kaveriksi tein ananasjäätelöä ja valmiit annokset koristeltiin kookoshiutaleilla sekä ananaspaloilla.

Pina colada -kakku:

Pohja:

– 150 g digestivekeksejä
– 25 g kookoshiutaleita
– 100 g kookosöljyä

Täyte:

– 6 liivatelehteä
– 2,5 dl vispikermaa
– 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– 2 rkl ananasmehua
– loraus rommia tai rommiaromia
– 1 dl tomusokeria

Kiille:

– 4 liivatetta
– yhden ananasrengaspurkin mehu (tai saman verran ananasmehua tölkistä. Ananasrenkaat voit säästää annoksen lisukkeeksi)
(- keltaista elintarvikeväriä)
– kookoshiutaleita koristeluun

Tee ensin pohja murskaamalla digestivekeksit ja sekoittamalla muru kookoshiutaleiden ja kookosöljyn kanssa. Painele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, puolet ananasmehusta ja rommi tai rommiaromi keskenään. Nostele kermavaahto täytteen joukkoon. Kuumenna puolet ananasmehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Kippaa sitten liivatelehtien ja mehun seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja jätä jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Tee seuraavana päivänä vielä kiille. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, kuumenna puolet mehusta ja sekoita liivatelehdet siihen. Lisää loput mehut ja halutessasi pieni loraus elintarvikeväriä kuumaan seokseen. Anna jäähtyä kunnolla ja kaada kiille sitten lusikan kautta kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Valmiin kakun voit koristella kookoshiutaleilla.

Ananasjäätelö:

– 3 kananmunaa
– 2,5 dl vispikermaa
– 1,5 dl tomusokeria
– purkki ananasmurskaa
– 1 dl ananasmehua

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset (tässä luki vaikka kuinka kauan vaahtuaiset ennen kuin huomasin kirjoitusvirheen) kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma omassa kulhossaan vaahdoksi.

Sekoita tomusokeri keltuaisiin ja lisää seokseen sitten ananasmurskapurkki mehuineen päivineen ja lisää vielä desi ananasmehua mukaan. Sekoita valkuaisvaahto ja kermavaahto mukaan massaan, laita kannellisessa muoviastiassa pakastimeen ja käy sekoittelemassa jäätelöseosta noin puolen tunnin välein niin kauan kunnes se on jähmettynyt jäätelöksi.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply