Mätisuupala

Lukiessani saamaamme mätikirjaa otin ylös monta kokeilemisen arvoista reseptiä. Kirjaa tutkiessani minulle tuli aivan pakottava tarve syödä mätiä mahdollisimman pian. Mieluiten ihan heti. Seuraavalla kauppareissulla ostoskoriin lennähtikin purkillinen kirjolohen mätiä, kuminajuustoa sekä hapankorppua ja niin ensimmäinen kirjasta bongattu resepti pääsi testattavaksi. Ja voi miten hyvältä pienet suupalat maistuivatkaan.

– kuminajuustoa (tai Västerbottenia)
– hapankorppua
– kirjolohen mätiä
– mustapippuria

Leikkaa hapankorpun päälle siivu juustoa ja lusikoi mätiä sen päälle. Mausta mustapippurilla. Valmis. Aika yksinkertaista vai mitä? Vaan eipä tämmöistäkään yhdistelmää olisi tullut kokeiltua ilman luotettavalta taholta (tässä tapauksessa kirjasta) saatua vinkkiä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply