Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Karamellisoidut porkkanat

 

Karamellisoidut porkkanat on helppo lisuke, joka vie hieman aikaa, mutta ei ole monimutkainen valmistaa. Maukkaat porkkanat sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja niitä voi maustaa tilanteen mukaan eri yrteillä tai muilla mausteilla.

Karamellisoidut porkkanat:

  • 6-8 porkkanaa
  • 3 dl vettä
  • 30 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa
  • rakuunaa

Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi. Laita pannulle vesi, sokeri, voi, suola sekä porkkanat. Keittele keskilämmöllä puolisen tuntia niin, että neste haihtuu pikkuhiljaa pois ja porkkanat pehmenevät. Nosta lopuksi lämpöä reilusti. Kohta porkkanat alkavat karamellisoitua. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Ripottele lopuksi lisukeporkkanoiden päälle rakuunaa sekä tarvittaessa hieman suolaakin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Karamellisoidut porkkanat