Karamellisoidut porkkanat

Karamellisoidut porkkanat on helppo lisuke, joka vie hieman aikaa, mutta ei ole monimutkainen valmistaa. Maukkaat porkkanat sopivat monen ruoan lisukkeeksi ja niitä voi maustaa tilanteen mukaan eri yrteillä tai muilla mausteilla. Me herkuttelimme nämä rakuunalla maustetut karamellisoidut porkkanat karibialaisen pippuripihvin kera. Pihvin reseptin julkaisen heti huomenna. Nyt karamellisoidaan niitä porkkanoita:

Karamellisoidut porkkanat:

– 6-8 porkkanaa
– 3 dl vettä
– 2 rkl sokeria
– 30 g voita
– suolaa
– rakuunaa

Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi. Laita pannulle vesi, sokeri, voi, suola sekä porkkanat. Keittele keskilämmöllä puolisen tuntia niin, että neste haihtuu pikkuhiljaa pois ja porkkanat pehmenevät. Nosta lopuksi lämpöä reilusti. Kohta porkkanat alkavat karamellisoitua. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Ripottele lopuksi lisukeporkkanoiden päälle rakuunaa sekä tarvittaessa hieman suolaakin.

Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply Sanni tiistai, joulukuu 18, 2012 at 09:13

    No jopas sattui! Itse tein lähes samanlaisia eilen illalliselle, kuten niin usein teen. Onnistuu yleensä aina ja maistuu niin lihan, kanan tai kalan kaverina. Ja sitten vielä kun tekee niin ison satsin, että jää yli, käy loput vaikka leivän päälle, tai ihan sinämoinaan suoraan jääkaapista napsittuna!

    • Reply Martina tiistai, joulukuu 18, 2012 at 14:21

      Mun pitäisi tehdä tosi iso satsi että näitä jäisi vielä ylikin. Niin hyviä ovat isoruokaisemman Henkankin mielestä. 😀

  • Reply tatjaana torstai, joulukuu 20, 2012 at 11:16

    Porkkanat on pannulla kiehumassa.
    Henkka pääsi mieslistan ykköseksi.

    • Reply Martina torstai, joulukuu 20, 2012 at 13:15

      Jee, porkkanat on herkkua! Kiitos taas Tatjaana kommentistasi. 🙂

    Leave a Reply