Bataatti-savujuustokeitto

Jos joku ei ole siitä vielä tietoinen, niin kerronpa jälleen kerran, että Pirkka- ja Yhteishyvä-lehtien reseptit kannattaa todellakin lukaista läpi. Niistä löytyy usein kelpo ruokaohjeita ja samat reseptit löytyvät myös netistä, mikäli lehdet on tullut heitettyä pois tai niitä ei ilmesty lainkaan omaan kotiin. Minä bongailen lehdistä usein helppoja, nopeita ja todella maukkaiksi osoittautuneita arkiruokia, joista tämä bataattisosekeitto on jälleen hyvä esimerkki.

2 annosta

– 400 g bataattisosetta
– 2 dl vettä
– 1 sipuli
– 1 valkosipulin kynsi tai valkosipulin ystäville kokonainen yksikyntinen valkosipuli
– öljyä
– 180 g savusulatejuustoa
– tuoretta basilikaa
– suolaa ja pippuria


Oho, siellähän on mukana myös pieni violetti valkosipulinkuoren pala. Miten se sinne eksyi?

Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää bataattisose sekä vesi kattilaan ja anna pulputtaa muutamia minuutteja keittoa välillä sekoitellen. Lisää sitten sulatejuusto ja kiehauta niin, että juusto sulaa kunnolla keiton sekaan. Mausta pilkotulla tuoreella basilikalla sekä suolalla ja pippurilla.

Voiko helpompaa ja nopeampaa olla? Ja silti lopputulos on maukas kuin italialainen jäätelö yöllisillä Rooman kaduilla nautittuna (ai miten niin joku on taas vähän Italia-tunnelmissa). Minä tein keittoa eräänä keskiviikkoiltana Italian kurssin jälkeen kun olin jo kovin väsynyt ja nälkäinen. Keitto valmistui kädenkäänteessä ja sopii todistetusti niihin hetkiin, kun hyvää ruokaa pitää saada nopeasti naaman eteen.

Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply tatjaana perjantai, marraskuu 9, 2012 at 13:16

    Heti bataatteja ostamaan ja sulatejuustoa ja valkosipulia! Näyttää maukkaalta. Syön liian harvoin keittoja vaikka tykkäänkin niistä. Ja sanovat, että keitto pitää nälkää.

    • Reply Martina perjantai, marraskuu 9, 2012 at 14:08

      Se myös maistuu maukkaalta ja pitää nälkääkin yllättävän pitkään. Minä innostun keitoista aina kylminä vuodenaikoina, kun taas kesällä ne jäävät ruokavaliostani melkein kokonaan unholaan.

      • Reply tatjaana perjantai, marraskuu 9, 2012 at 14:50

        Mies lähti kauppaan, mutta ei tiedä, pitääkö ostaa kokonaisia bataatteja niinkuin perunoita vai ostaako pakasteesta kuutioita vai onko jotain soossia pussissa? Keittoa kuitenkin on tarkoitus lähipäivinä tehdä. Kokonainen kirjolohi on juuri nyt valmiina uunissa ja jääkaapissa on paistijauhelihaa huomiseksi tai sunnuntaiksi, mutta keittoa tekee mieli ja heti, kun kaupunkiasioilla oleva palaa, niin alan keittää keittoa. Lapsenlapset ja vanhin poikani tulevat klo 18.00 kyläilemään. Saa nähdä tykkäävätkö lapset keitosta, todennäköisesti. Poika ei ehkä uskalla maistaa koko keittoa.

        • Reply Martina perjantai, marraskuu 9, 2012 at 17:49

          Minä käytin tähän valmista bataattisosetta, jota myydään sellaisessa pötkön mallisessa pakkauksessa vihannesosastolla. Toki bataateista voi valmistaa itsekin soseen jos on oikein reipas. 🙂 Toivottavasti keitto maistuu! Minulle maistuisi juuri nyt kirjolohi kun kerran mainitsit sellaisen olevan teillä uunissa.

    Leave a Reply